Mięso i inne przysmaki z ogniska autor: Carsten Bothe wydawca: Multico rok wydania: 2009 numer wydania: 1 ilość stron: 120 isbn: 978[zasłonięte][zasłonięte]07376 format: 149x209 mm oprawa: twarda seria: Tradycyjny smak cena katalogowa: 35,00 zł nasza cena: 31,50 zł
Jak przyrządzić smakowite potrawy na ognisku? Trzask płonącego drewna, zapach dymu i smakowitych potraw w każdym wywołuje pozytywne skojarzenia. Ale gotowanie w plenerze to coś więcej. To znakomita okazja do aktywnego spędzenia czasu z rodziną i przyjaciółmi. Warto poznać oryginalne sposoby przyrządzania smakołyków na ognisku. Spróbuj przygotować wyjątkowy posiłek na świeżym powietrzu. Przekonaj się, że najprostsza potrawa smakuje wybornie pod gołym niebem. Przeczytaj i wypróbuj! - Jak przygotować, podtrzymać i bezpiecznie zgasić ognisko
- Jakie garnki i inne akcesoria mogą się przydać
- Jak najlepiej piec w żarze i nad żarem
- Jak gotować i piec na ogniu
- 60 oryginalnych przepisów kuchni plenerowej
Teraz już wiesz, co jest potrzebne do gotowania w plenerze. Zaproś przyjaciół i do dzieła! Spis treści:
PRZYGOTOWANIE PALENISKA Co jest potrzebne do urządzenia kuchni plenerowej? Dutch-Oven z całym wyposażeniem Ogólne zasady gotowania na otwartym ogniu PIECZENIE W ŻARZE Papryka pieczona w żarze Ziemniaki i cebule pieczone w żarze Bakłażany pieczone na żarze Jajka pieczone w popiele Pieczarki pieczone na żarze Pieczone kasztany Stek pieczony na żarze Bruschetta Schab pieczony w żarze Wołowina pieczona w żarze PIECZENIE NAD ŻAREM Gęś na sznurku Pieczeń z rożna Szaszłyki Steki grillowane Łosoś na desce GOTOWANIE NA OGNISKU Śniadanie Fasola w butelce Potrawa z jarmużem Grzyby z patelni Danie błyskawiczne Jajko sadzone w chlebie Dla dzieci GOTOWANIE W GARNKACH DUTCH-OVEN Drób z jarzynami Chili con carne Ziemniaczana zapiekanka Irlandzkie danie jednogarnkowe Kurczak z kukurydzą Fasola po kowbojsku Pieczeń wieprzowa Gotowany mostek wołowy Kociołek myśliwski Gulasz Pierś kurczaka w sosie śmietanowym Żeberka Pikantna zupa fasolowa Przepiórki Sycący kociołek „po funcie" Camembert w cieście Łatwa pieczeń PIECZENIE NA OGNIU Bułeczki drożdżowe i ślimaczki cynamonowe Odwrócone ciasto ananasowe Bułeczki żytnie na zakwasie Placek traperski - bannock Cobbler brzoskwiniowy Podpłomyki Krakinform spzoo spis Chleb, który zawsze się udaje RÓŻNOŚCI I CIEKAWOSTKI Indyk pieczony Polowy piec ziemny Prosię pieczone w piecu ziemnym Kura pieczona w glinie Kawa po trapersku PRZEPISY Z KUCHNI POLOWEJ Cechy szczególne kuchni polowej Zupa gulaszowa Grochówka
|