Wysyłka | Wysyłamy w: 24 do 48h+ czas dostawy
Przy zakupie wielu książek, wszystko wysyłamy jedną paczką !
|
| | | Płatności | Numer konta oraz moje dane zostaną automatycznie przesłane przez serwis allegro na twój adres e-mail po wygraniu aukcji.
|
| | |
| | Specyfikacja wydania:
Rok wydania: 2008 Okładka: miękka Ilość stron: 64 Format: 23.5x22.5cm
Opis:
"...Mięsko, mięso, mięsiwo – jadamy je chętnie i często. Jest smaczne i posilne. Można z niego przygotować bardzo urozmaicone i atrakcyjne dania. Zaspokaja głód, dodaje sił i mile „łaskocze” podniebienie. Jedzone z umiarem, z dodatkiem warzyw, owoców, kasz i makaronów jest również zdrowe. Zawiera pełnowartościowe białko bogate w niezbędne dla człowieka aminokwasy, sole mineralne – głównie żelazo, tak potrzebne młodzieży, fosfor i potas, a także mikroelementy np. miedź czy molibden. Dostarcza organizmowi potrzebne do życia witaminy, takie jak B1, B2, B6, B12 i PP, a niektóre tłuste kawałki mięsa także wit. A,D i E. W czasach, gdy mięsa było w sprzedaży mało, przygotowanie z niego potraw nie stanowiło problemu. Na codzień królował kotlet mielony, a na święto kotlet schabowy. Dziś gdy różnych rodzajów mięsa jest pod dostatkiem i to po przystępnej cenie, warto dołożyć starań, aby przygotowane z niego potrawy były smaczne i atrakcyjne. Podajemy Państwu przepisy na potrawy z różnych rodzajów i gatunków mięsa. Chcemy Państwa zachęcić do przygotowywania urozmaiconych posiłków z wykorzystaniem różnych dodatków, przypraw i ziół. Pragniemy Państwa zachęcić do tworzenia nowych dań, które urozmaicą codzienne menu. Eksperymentowanie w kuchni sprawia dużo radości i pozwala oderwać się od codziennych zajęć zawodowych. Gotowanie z rodziną lub z przyjaciółmi może stanowić świetną zabawę i integrować członków rodziny..." |
| |
|