WITAM
PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST ZESTAW MIODÓW O WADZE 4 X 1,3 KG
W ZESTAWIE
MIÓD KREMOWANY
MIÓD AKACJOWY
MIÓD FACELIOWY
MIÓD LIPOWY
Pszczeli miód lipowy jest przez wielu znawców tego przysmaku uważany za jeden z najlepszych rodzajów miodu. Uzyskanie czystego miodu w naturalnych warunkach jest dość trudne. Wszystko to za sprawą faktu, iż lipa jest drzewem stosunkowo rzadko spotykanym w naszym kraju. Ponadto drzewa te najczęściej rosną przy drogach, czy też parkach. Bardzo trudno jest odnaleźć większe skupisko takich drzew, szczególnie takich rosnących w sprzyjających warunkach, czyli z dala od spalin samochodów. Tym bardziej miód lipowy jest bardzo cenny. Jego unikatowość oraz niesamowite właściwości wynikają z nektaru lipy.
Miód kremowany
Jeśli preferujesz miód miękki, łatwy do nabrania lub smarowania to miód kremowany jest właśnie dla Ciebie!
Miód zachowuje wszystkie wartości: aktywność związków biologicznie czynnych, dobry smak, przyjemny aromat i atrakcyjny wygląd.
Puszysty, o perłowym połysku miód kremowany łatwo wydobywa się ze słoiczka i doskonale rozprowadza się na pieczywie, ma konsystencję masła i nie jest ziarnisty.
MIÓD FACELIOWY charakterystyka i właściwości BARWA: jasnożółty do zielonkawego, krystalizuje na jasnokremowo lub prawie biało ZAPACH: delikatny kwiatu facelii SMAK: łagodny, słodki, lekko kwaskowaty "Królewski miód" Doskonale wzmacnia organizm i wspomaga leczenie. Zapobiega przeziębieniom oraz stanom zapalnym górnych dróg oddechowych i zwalcza ich infekcje, może być stosowany z równym skutkiem jak miód spadziowy. Oprócz tego należy go spożywać po ciężkiej pracy fizycznej i wzmożonym wysiłku intelektualnym. Jak najbardziej nadaje się do wspomagania leczenia chorób układu pokarmowego: nieżycie żołądka, wrzodach żołądka i dwunastnicy, problemach z wątrobą, trzustką i woreczkiem żółciowym. Pomaga przy leczeniu astmy oskrzelowej. Ze względu na łagodny smak i aromat można go stosować zamiast cukru do słodzenia wszelkich napojów i potraw.
Miód akacjowy jako jeden z nielicznych gatunków miodu posiada bardzo jasną barwę. Kolor ten bardzo często określany jest jako jasno słomkowy, czy też żółto słomkowy. W postaci płynnej, tak zwanej patoki, jest tak bardzo jasny, że wydaje się on być nawet bezbarwny. Po krystalizacji najczęściej przybiera on barwa biała, albo jasno żółtą. Niemniej jego krystalizacja przebiega bardzo powoli i miód nawet przechowywany przez kilka miesięcy może mieć postać płynną.
Jest to miód, który na pewno przypadnie do gustu osobom lubiącym słodycze, gdyż posiada on bardzo słodki smak. Dzięki temu nie będziemy mieli na pewno problemu z przekonaniem do niego małych dzieci.
Jeśli mają państwo pytania chętnie odpowiem pod nr tel. 534 [zasłonięte] 282 lub e-mail [zasłonięte]@wp.pl