Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miód wrzosowy 0.4kg 0,3l

10-05-2014, 9:40
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 25 zł     
Użytkownik BARTEKKWAS
numer aukcji: 4199375230
Miejscowość Wiązów
Zostało sztuk: 20    Wyświetleń: 31   
Koniec: 10-05-2014 09:46:10
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

www.honey-miod.pl


WITAM NA MOJEJ AUKCJI PRZEPYSZNEGO MIODU WRZOSOWEGO

 

MAM DO SPRZEDANIA NATURALNY NIE ROZGRZEWANY PRAWDZIWY MIÓD WRZOSOWY - ŁADOWANY DO SŁOIKÓW RĘCZNIE,

MIÓD WRZOSOWY POCHODZI Z TERENÓW DOLNOŚLĄSKICH PO BYŁYCH POLIGONACH WOJSKOWYCH, MIÓD JEST W 100% PRAWDZIWY BEZ DODAWANIA SPECYFIKÓW UŁATWIAJĄCYCH WYBRYZGIWANIE PODCZAS WIROWANIA JAK TO PEWNE OSOBY PRAKTYKUJĄ.

MÓJ MIÓD JEST NA RAMCE ODSKLEPIANY WIDELCEM A NASTĘPNIE ROZLUŻNIANY ROZLUŹNIACZEM DO MIODU WRZOSOWEGO, A POTEM WIROWANY KILKUKROTNIE.
W SŁOIKU SĄ ODŁAMKI SUSZU WOSKOWEGO, KTÓRE CIĘZKO JEST ODIZOLOWAĆ OD GALARETOWATEGO MIODU.

 

Ogromne zalety miodu

- Działa dodatnio na przewód pokarmowy, ponieważ zwiększa wydzielanie enzymów przez gruczoły ślinowe.

- Reguluje pracę wątroby i nerek.Przy kaszlu działa jako środek łagodzący i wykrztuśny.

- Stosowany jest przy schorzeniach  gardła, astmie, przewlekłym bronchicie.

- Działa regenerująco w przypadkach apatii bądź wyczerpania psychicznego

 

Koszt przesyłki

 

ekonomiczna paczka:

1 słoik: 10zł

2 słoiki: 11,5zł

3-5 słoików: 13zł

 

 

Kurier DPD

do 20 słoików koszt 20zł (ja drukuje zlecenie)

 

Miód też można odebrać osobiście

Częstocice 24, woj. dolnośląskie

 


MIÓD WRZOSOWY - Miód wrzosowy w stanie płynnym ma barwę bursztynowo-herbacianą i konsystencję galaretowatą,
Jego przechodzenie ze stanu roztworu koloidalnego do stanu galaretowatego, zwanego żelem zachodzi dzięki dużej zawartości dekstryn, które w połączeniu z białkami
(a w miodzie wrzosowym jest ich także stosunkowo dużo) przyczyniają się do powstania żelu.
Ma silny zapach kwiatu wrzosu, swój intensywny aromat zawdzięcza ok. 120 substancjom chemicznym (olejki eteryczne pochodzące z nektaru).
W smaku jest mało słodki, ostry, gorzkawy .
Krystalizuje przeważnie dość szybko, przybierając konsystencję drobnokrystaliczną i barwę żółtopomarańczową lub żółtobrunatną.
Zawiera dużo wolnych aminokwasów (w tym wszystkie egzogenne) i enzymów
(w badanych próbkach stwierdzono obecność 15 enzymów).
W miodzie wrzosowym wysoka jest zawartość biopierwiastków (wykryto ich aż 47
w formach dobrze przyswajalnych), występują roślinne hormony wzrostu i neurohormony.
Miód zawiera również stosunkowo dużo witamin z grupy B, natomiast jest ubogi w witaminę C.
Aktywność antybiotyczna miodu wrzosowego jest na poziomie miodu spadziowego
i nektarowo-spadziowego oraz nieco niższa od miodu lipowego i gryczanego.

 

MIÓD WRZOSOWY ZALECANY JEST W PRZYPADKACH:
- CHOROBY PRZEWODU MOCZOWEGO
- KAMICA NERKOWA
- ZAPALENIA JELIT
- PROSTATA
- BIEGUNKI

ŚWIETNIE SMAKUJE NA ŚWIEŻYM PIECZYWIE

 

KRYSTALIZACJA i DEKRYSTALIZACJA MIODU- Krystalizacja jest procesem wyłącznie fizycznym, który w niczym nie zmienia składu chemicznego miodów pszczelich, a tym samym nie obniża ich walorów smakowych oraz wartości odżywczych i leczniczych.
Szybkość krystalizacji zależy od:
zawartości wody ( stopnia przesycenia)
stosunku glukozy do fruktozy
zawartości dekstryn.
Im więcej fruktozy i dekstryn miodowych tym wolniej zachodzi krystalizacja.
Optymalna temperatura krystalizacji przebiega w granicach 10-18oC.
Od temperatury przechowywania zależy nie tylko okres pozostawania miodu w postaci płynnej, ale i sam sposób krystalizacji ( wygląd krupca ).
Proces dekrystalizacji powinien być przeprowadzany w temperaturze do 45oC, najlepiej 42oC
( min. temperatura zanikania kryształków 41 oC), aby miód nie stracił swoich wartości enzymatycznych.
Ponowna krystalizacja upłynnionego miodu zależy od temperatury i czasu dekrystalizacji i zwykle taki miód krystalizuje nierównomiernie.

PRZECHOWYWANIE MIODU - Miód jest higroskopijny i łatwo chłonie zapachy, przechowuje się go w szczelnie zamkniętych pojemnikach, pomieszczeniu suchym, przewiewnym i chłodnym, temperatura przechowywania powinna być nie większa niż 18°C (zalecana),
a najlepiej w granicach 8°C - 10°C. Miód należy chronić przed słońcem ponieważ promienie słoneczne bardziej niż temperatura wpływają na obniżenie jego aktywności antybiotycznej.
Ogrzewanie próbek miodu wielokwiatowego przez 15 minut w temperaturze 65°C (badania OP
w Puławach) powoduje nieznaczny spadek aktywności antybiotycznej. Dopiero ogrzewanie próbek w temperaturze 80°C przez 15 minut pozbawia miód całkowicie jego właściwości antybiotycznych oraz w znacznym stopniu działaniu enzymów. Na ogół wysoka temperatura szkodzi miodom spadziowym mniej, niż miodom nektarowym.
Miody przechowywane w temperaturze pokojowej tracą po 6 miesiącach połowę swojej aktywności antybiotycznej, a po 1,5 roku zanika ona prawie całkowicie.

 

ZAPRASZAM DO ZAKUPU I POZDRAWIAM

WIĘCEJ INFORMACJI UDZIELAM NA TEL.: 667[zasłonięte]064


PŁATNOŚĆ NA KONTO: 77 9585 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0071104 [zasłonięte] 284001 BS OŁAWA

LUB PRZEZ PAYU