|
|
Sprzedaż miodu z własnej pasieki
Mistrz Pszczelarski
Eugeniusz Tworek
Oferuje Państwu do nabycia Naturalny Miód Pszczeli.
Pasieka, w której pozyskuję miód liczy pięćdziesiąt rodzin pszczelich, jest ulokowana na obrzeżach małej wioski w województwie zachodniopomorskim, z dala od przemysłu i dróg. Lokalizacja mojej pasieki gwarantuje, że pozyskany miód jest wolny od zanieczyszczeń przemysłowych i komunikacyjnych. Pszczelarstwem zajmuję się amatorsko prawie 30 lat. Dlaczego warto kupić u mnie ? 
Kupując u mnie masz pewność, że miód który otrzymasz jest naturalnym produktem wytworzonym przez pszczoły.
- Surowcami dla miodów są: nektar i spadź.
- Miód pochodzi tylko i wyłącznie z mojej pasieki.
- Miód pochodzi z terenów wolnych od zanieczyszczeń przemysłowych.
- Miód po odwirowaniu w postaci płynnej jest rozlewany do słoików, nie jest więc podgrzewany w celu przelania do opakowań detalicznych.
- Gospodarka pasieczna jest prowadzona w ulach drewnianych.
- Gwarantuję bezpieczną przesyłkę, dzięki starannemu i pewnemu opakowaniu.
- Pasieka jest pod kontrolą Powiatowego Lekarza Weterynarii.
Wszystkie moje miody są wysokiej jakości oraz w pełni naturalne. Pasieka posiada nr. weterynaryjny 320[zasłonięte]126
MOJA OFERTA
MIÓD WIELOKWIATOWY Waga netto 950 gram - cena 19zł
Najbardziej popularny miód o barwie jasnożółtej po ciemno herbacianą. Lekkostrawny, wzmacnia organizm i odporność, dodaje energii i witalności. Łagodny smak - zależy od składu nektaru, z jakiego powstał. Stosowany przy przeziębieniach, alergiach, katarze siennym, chorobach serca. Pod względem składu chemicznego miód wielokwiatowego charakteryzuje się dużą różnorodnością. Miody wiosenne zawierają szczególnie dużo cukrów prostych: glukozy i fruktozy. Zawartość glukozy przeważa nad fruktozą. Im późniejszy zbiór tym stosunek glukozy do fruktozy zmienia się na korzyść tej ostatniej. Miody wielokwiatowe pochodzące z pełni lata i jesienne są bogatsze w enzymy, biopierwiastki i związki o działaniu przeciw drobnoustrojowym oraz zawierają dużo krzemu. Miód pochodzący z kwiatów letnich, ze względu na silniejsze właściwości inhibinowe (antybakteryjne), znajduje przede wszystkim zastosowanie w zapobieganiu i leczeniu grypy i przeziębienia, jak również chorób dolnych dróg oddechowych jak astma oskrzelowa atopowa lub katar sienny.
WIELOKWIATOWY z późnego wirowania
Koszt wysyłki
Do ceny miodu proszę doliczyć koszt wysłania paczki
1 słoik 950 gramowy miodu razem z opakowaniem zabezpieczającym waży około 1,40 kg.

Cena paczki przy wpłacie na konto bankowe -  |
Ilość kg |
Paczka Ekonomiczna |
Paczka Priorytetowa |
Do 1 kg |
9,50 zł |
11,00 zł |
Do 2 kg |
11,00 zł |
13,00zł |
Do 5 kg |
13,00 zł |
14,50 zł |
Do 10 kg |
18,00 zł |
20,50 zł |
Paczki o wadze powyżej 10kg ze względów na ryzyko uszkodzenia nie wysyłam za pośrednictwem Poczty Polskiej |
Przesyłka Kurierska |
Ilość Kg |
Opłata za paczkę |
Do 12 kg |
23,00 zł |
Od 12 kg do 25 kg |
26,00 zł |
Po zakupie proszę o informację: Ile słoików oraz za czyim pośrednictwem mam wysłać, następnie czekam na sms'a z banku potwierdzającego wpłatę należnej kwoty, po którym zakupiony miód wysyłam (w dni robocze) w przeciągu 24 godz.
Szczecin/Nowogard - dowóz GRATIS (po uzgodnieniu terminu i miejsca dostawy)
Kontakt
|
|
Bank
Wpłaty należy dokonać na konto w PKO BP SA lub Płatność Allegro. Numer konta bankowego: 50 1020 [zasłonięte] 5[zasłonięte]5581171 [zasłonięte] 280095
|
|
Hipokrates z Kos, jeden z najwybitniejszych prekursorów współczesnej medycyny nazywany "ojcem medycyny". mówił:
"Twoje pożywienie powinno być lekarstwem, a twoje lekarstwo powinno być pożywieniem".
Kilka słów o miodzie
Miód pszczeli jest od tysięcy lat znanym naturalnym produktem odżywczym oraz leczniczym. Obecnie w dobie wszech obecnej chemii jest coraz trudniej o zdrową żywność. W trosce o zachowanie jak najwyższej jakości, miód z mojej pasieki po odwirowaniu znajdujący się w postaci płynnej jest konfekcjonowany w szklanych naczyniach. Gdy ulegnie krystalizacji, nie jest już poddawany jakiejkolwiek obróbce termicznej w celu doprowadzenia go do płynnej postaci. W miodach, które poddawane są dekrystalizacji rośnie zawartość hydroksymetylofurfuralu (HMF), jednocześnie następuje obniżenie liczby diastazowej. Wskaźniki te informują o poziomie zawartych w miodzie enzymów, które między innymi decydują o jego wysokiej jakości. Podczas nieprawidłowo przeprowadzonej dekrystalizacji może dojść do obniżenia lub zniszczenia aktywności zawartych w miodzie enzymów.
Właściwości odżywcze miodu
Naturalny miód pszczeli jest produktem bardzo wartościowym, może być spożywany codziennie, profilaktycznie oraz wspomagająco gdy choroba nas dotknie. Dominujący udział cukrów prostych - glukozy i fruktozy decyduje o właściwościach wzmacniających miodu. Miód można spożywać w każdej postaci jednak należy pamiętać, że nie powinno się go podgrzewać jak również dodawać do napoi i potraw, których temperatura przekracza 42ºC. Dzięki znacznej koncentracji łatwo przyswajalnych jednocukrów, aminokwasów i mikroelementów, wspólne oddziaływanie składników miodu, poprawia sprawność procesów fizjologicznych organizmu człowieka, odbudowując siły fizyczne i psychiczne. Miód wpływa korzystnie na organizm w okresie rekonwalescencji i stanach wyczerpania fizycznego. Szczególnie dobrze na miód reagują dzieci. Tłumaczy się to energetycznym oddziaływaniem cukrów prostych oraz lepszym wykorzystaniem wapnia w ustroju.
Właściwości lecznicze miodu
Miód posiada szereg właściwości leczniczych, polegające na bakteriostatycznym działaniu, hamującym rozwój bakterii w organizmie oraz posiada szerokie oddziaływanie farmakologiczne. Miód poprawia wydolność fizyczną, stymuluje pracę serca, wspomaga wytrzymałość. Jony metali zawarte w miodzie (żelazo, kobalt i mangan) stymulują produkcję czerwonych ciałek krwi. Miód poprawia obraz morfologiczny krwi. Cukry proste biorą udział w procesie detoksykacji chroniąc organizm przed działaniem zanieczyszczonego środowiska. Miód obniża toksyczne działanie alkoholu, nikotyny i innych używek. Miód działa antybakteryjnie, regenerująco oraz wzmacnia odporność organizmu. Spośród czynników biochemicznych odpowiedzialnych za przeciw drobnoustrojowe działanie miodu do najważniejszych należą enzymatyczne reakcje wywołane przez oksydazę glukozowa. W miodzie występują niewielkie ilości związków flawonoidowych, w tym charakterystycznych dla propolisu, a także kwas benzoesowy i paraaminobenzoesowy, które nawet w niewielkich stężeniach wykazują działanie przeciw wielu drobnoustrojom. Miód jest stosowany z powodzeniem zapobiegawczo i leczniczo w bardzo wielu schorzeniach.
Zastrzeżenia prawne: Bez mojej zgody niedozwolone jest kopiowanie i dokonywanie jakichkolwiek zmian w treści. Dokładam wszelkich starań, aby udzielać prawidłowych i aktualnych informacji.
|
|
|