Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIÓD WIELOKWIATOWY Z POLSKIEJ PASIEKI SŁOIK 1,25kg

26-03-2015, 0:45
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 39.90 zł     
Użytkownik ECZO_2007
numer aukcji: 5122344385
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 20   
Koniec: 26-03-2015 00:40:01
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

bioekonatura.pl

DANE FIRMY




















Sklep bioekonatura 

 

Sklep Internetowy
bioekonatura


BioEkoNatura
Elżbieta Czołacz

ul. Drzewieckiego 24/7a
54-129 Wrocław


tel. 783-[zasłonięte]-538
email: [zasłonięte]@bioekonatura.pl

NIP 895[zasłonięte]129-66
REGON 020[zasłonięte]804
MINISTER GOSPODARKI
000[zasłonięte]620/2014

KATEGORIE

 
ZDROWA ŻYWNOŚĆ
*naturalna żywność
*ekologiczna żywność


KOSMETYKI
*naturalne kosmetyki
*ekologiczne kosmetyki


SUPLEMENTY DIETY

ŚRODKI CZYSTOŚCI
ekologiczne środki czystości

KSIĄŻKI, PORADNIKI

NACZYNIA


DLA VEGAN
DLA WEGETARIAN

MARKI

 
ZIELONY NURT
RADIX
BIOPLANET
NATUR-VIT
MANUKA
SANTINI
SYMBIO
BIOFOOD
DR GAJA

PASIEKA EKOLOGICZNA
PASIEKA
POLSKA RÓŻA
YOGI TEA


ALEPPO SOAP c.o.
TADE PAYS DE LEVANT
BIOTRUM
INSEVEN

SYLVECO
JOIK
IKAROV
LAVERA
ECOcosmetics
NEOBIO
EUBIONA
LUVOS


SONETT
LILLY`S ECO CLEAN

Dzisiaj na aukcji oferujemy

MIÓD WIELOKWIATOWY Z POLSKIEJ PASIEKI - SŁOIK 1,25 KG
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Miód wielokwiatowy, zwany potocznie miodem tysiąca kwiatów, pszczoły wytwarzają z nektarów zebranych z wielu roślin miododajnych kwitnących na polach, w sadach, lasach i na łąkach w tym samym czasie. Miód z kwiatów wiosennych ma jasny kolor, przyjemny zapach i łagodny smak. Miód z nektaru kwiatów letnich jest znacznie ciemniejszy i ma bardziej zdecydowany smak oraz zapach. Dzięki łatwo przyswajalnym cukrom prostym wspomaga mięsień sercowy. Pomocny przy chorobach wątroby i pęcherzyka żółciowego. Osobom uczulonym na pyłki pomaga znosić i uodparniać się na alergie.
                                                                                                                                                                                                                                          
Ze względu na łagodny smak, miód wielokwiatowy poleca się podawać dzieciom przy
leczeniu grypy, przeziębień, chorób dolnych dróg oddechowych, a także zapobiegawczo.

 
Miód należy przechowywać w chłodnymciemnym suchym miejscu.

Zarówno temp. powyżej 35
º
C jak i światło (szczególnie promienie słoneczne), również kontakt z metalem niszczą zawarte w miodzie enzymy. One głównie odpowiadają za wartość antybiotyczną miodu.
                                                                                                                                                                                                                                                               
Dobrze jest tez miód rozpuścić w letniej wodzie. Wtedy enzymy się aktywują i miód w takiej postaci jest znacznie bardziej aktywny biologicznie.
 

Dużą rolę w kształtowaniu konsystencji, ale również wyglądu miodu oraz przebiegu krystalizacji, odgrywa temperatura przechowywania. Proces krupienia składa się z dwóch faz: w pierwszej tworzą się małe kryształki (zarodki krystalizacji), spostrzegane jako lekkie zmętnienie całości, w następnej dochodzi do ich powiększenia.

Tworzenie się zarodków krystalicznych rozpoczyna się przy temp. 3ºC i jest kontynuowane przy temperaturze 5-8ºC. Podwyższenie temperatury wywołuję ich wzrost (najszybciej w temp. 13-17ºC)

Spadek temp. do 0ºC wywołuje całkowite zahamowanie procesu krystalizacji.

 Miody szybciej zarodkujące i w których powiększanie się zarodków jest gwałtowne mają po skrupieniu konsystencję smalcu (miód rzepakowy, miód wierzbowy). Pozostałe miody (gryczany) tworzą stosunkowo mało zarodków, co sprawia, iż dochodzi w nich (w temperaturze pokojowej) do wyosobnienia się dużych kryształów, które opadają na dno naczynia. Dochodzi do rozwarstwienia produktu na frakcję stałą i płynną. Przetrzymywane w temp. 10-15ºC krystalizują w miarę równomiernie, co w pewnym stopniu zapobiega dużemu rozwarstwieniu. Dzieje się tak na skutek wzrostu lepkości w niższych temperaturach, co uniemożliwia opadanie kryształków. Jeżeli po procesie krupienia ponownie upłynni się miód, to rekrystalizacja nie będzie już zależeć od odmiany miodu, a jej przebieg będzie nierównomierny, z pojawieniem się dużych kryształów i przestrzeni fazy płynnej
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               Uwaga: zdjęcie poglądowe. Miód może być skrystalizowany.                                                                                                                                                         
Zapraszamy do sklepu internetowego:

 
... dziękujemy za zakupy, kłaniamy się nisko i zapraszamy ponownie ...