Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIÓD WIELOKWIATOWY BIO POLSKA -PASIEKA EKOLOGICZNA

30-06-2015, 1:39
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 29.90 zł     
Użytkownik ECZO_2007
numer aukcji: 5408399509
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 21   
Koniec: 30-06-2015 01:55:40
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

bioekonatura.pl

DANE FIRMY




















Sklep bioekonatura 

 

Sklep Internetowy
bioekonatura.pl


BioEkoNatura
Elżbieta Czołacz

ul. Drzewieckiego 24/7a
54-129 Wrocław


tel. 783-[zasłonięte]-538
email: [zasłonięte]@bioekonatura.pl

NIP 895[zasłonięte]129-66
REGON 020[zasłonięte]804
MINISTER GOSPODARKI
000[zasłonięte]620/2014

 

KATEGORIE

 
ZDROWA ŻYWNOŚĆ
*naturalna żywność
*ekologiczna żywność


KOSMETYKI
*naturalne kosmetyki
*ekologiczne kosmetyki


SUPLEMENTY DIETY

ŚRODKI CZYSTOŚCI
ekologiczne środki czystości

KSIĄŻKI, PORADNIKI

NACZYNIA


DLA VEGAN
DLA WEGETARIAN

 

MARKI

 
ZDROWA ŻYWNOŚĆ:
ZIELONY NURT
RADIX
BIOPLANET
NATUR-VIT
MANUKA
SANTINI
SYMBIO
BIOFOOD
DR GAJA

PASIEKA EKOLOGICZNA
PASIEKA
POLSKA RÓŻA
YOGI TEA



KOSMETYKI NATURALNE I EKOLOGICZNE:
ALEPPO SOAP c.o.
TADE PAYS DE LEVANT
BIOTRUM
INSEVEN

SYLVECO
JOIK
IKAROV
LAVERA
ECOcosmetics
NEOBIO
EUBIONA
LUVOS



ŚRODKI CZYSTOŚCI EKOLOGICZNE:
SONETT
LILLY`S ECO CLEAN



SUPLEMENTY DIETY NATURALNE I EKOLOGICZNE:
BIO ORGANIC FOODS
SANBIOS
MERIDIAN GRÓJEC
DR GAJA
MANUKA HEALTH NEW ZELAND LIMITE
ZIELNONY NURT
PURITIAN`S PRIDE

 

Dzisiaj na aukcji oferujemy

MIÓD WIELOKWIATOWY BIO POLSKA -PASIEKA EKOLOGICZNA

BIO MIÓD WIELOKWIATOWY certyfikowany z polskiej Pasieki Ekologicznej Klemensa Kopera z Sosnówki - 700 g - słoik szkło


 
W naszym sklepie ze zdrową żywnością polecamy ekologiczne miody z Pasieki Ekologicznej Klemensa Kopera z Sosnówki.



Miód należy przechowywać w chłodnymciemnym suchym miejscu.

Zarówno temp. powyżej 35
ºC jak i światło (szczególnie promienie słoneczne), również kontakt z metalem niszczą zawarte w miodzie enzymy. One głównie odpowiadają za wartość antybiotyczną miodu.


Dobrze jest tez miód rozpuścić w letniej wodzie.
Wtedy 
enzymy się aktywują i miód w takiej postaci jest znacznie bardziej aktywny biologicznie.
 

Dużą rolę w kształtowaniu konsystencji, ale również wyglądu miodu oraz przebiegu krystalizacji, odgrywa temperatura przechowywania. Proces krupienia składa się z dwóch faz: w pierwszej tworzą się małe kryształki (zarodki krystalizacji), spostrzegane jako lekkie zmętnienie całości, w następnej dochodzi do ich powiększenia.


Tworzenie się zarodków krystalicznych rozpoczyna się przy temp. 3ºC i jest kontynuowane przy temperaturze 5-8ºC. Podwyższenie temperatury wywołuję ich wzrost (najszybciej w temp. 13-17ºC)
Spadek temp. do 0ºC wywołuje całkowite zahamowanie procesu krystalizacji. Miody szybciej zarodkujące i w których powiększanie się zarodków jest gwałtowne mają po skrupieniu konsystencję smalcu (miód rzepakowy, miód wierzbowy). Pozostałe miody (gryczany) tworzą stosunkowo mało zarodków, co sprawia, iż dochodzi w nich (w temperaturze pokojowej) do wyosobnienia się dużych kryształów, które opadają na dno naczynia. Dochodzi do rozwarstwienia produktu na frakcję stałą i płynną. Przetrzymywane w temp. 10-15ºC krystalizują w miarę równomiernie, co w pewnym stopniu zapobiega dużemu rozwarstwieniu. Dzieje się tak na skutek wzrostu lepkości w niższych temperaturach, co uniemożliwia opadanie kryształków. Jeżeli po procesie krupienia ponownie upłynni się miód, to rekrystalizacja nie będzie już zależeć od odmiany miodu, a jej przebieg będzie nierównomierny, z pojawieniem się dużych kryształów i przestrzeni fazy płynnej

 

Miód wielokwiatowy, zwany potocznie miodem tysiąca kwiatów, pszczoły wytwarzają z nektarów zebranych wielu roślin miododajnych kwitnących na polach, w sadach, lasach i na łąkach w tym samym czasie.
Miód z kwiatów wiosennych ma jasny kolor, przyjemny zapach i łagodny smak.
Miód z nektaru kwiatów letnich jest znacznie ciemniejszy i ma bardziej zdecydowany smak oraz zapach.



Dzięki łatwo przyswajalnym cukrom prostym wspomaga mięsień sercowy.

Pomocny przy chorobach wątroby i pęcherzyka żółciowego.

Osobom uczulonym na pyłki pomaga znosić i uodparniać się na alergie.
Ze względu na łagodny smak, miód wielokwiatowy
poleca się podawać dzieciom przy leczeniu grypy, przeziębień, chorób dolnych dróg oddechowych, a także zapobiegawczo.




Termin ważności miodu: lipiec 2016 r.



 
... dziękujemy za zakupy ... kłaniamy się nisko i zapraszamy ponownie ...