Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miód wielokwiatowy 900ml Świeży 2014r

12-10-2014, 10:46
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 34 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 34 zł     
Użytkownik vibio_pl
numer aukcji: 4600185161
Miejscowość Brzozów
Licytowało: 1    Wyświetleń: 1   
Koniec: 12-10-2014 10:28:43
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witamy Państwa na naszej aukcji. Przedmiotem aukcji jest:

Miód wielokwiatowy 900ml

Kraj pochodzenia : Polska

 

Miód wielokwiatowy jest to najczęściej spotykana odmiana miodu i cechuje go różnorodność składników oraz smaków. Jest zbierany przez pszczoły z sadów i różnych roślin uprawnych. Miód nektarowy z nektaru kwiatów wiosennych jest jasny i słodki. Natomiast miód wielokwiatowy z nektaru roślin jesiennych ma ciemniejszą barwę i bardziej gorzki smak.

Właściwości:

  • Stosowany w chorobach alergicznych dróg oddechowych, jak astma oskrzelowa atopowa (alergenna) lub katar sienny i alergiczny nieżyt nosa.
  • Źródło energii dla mięśnia sercowego w chorobach serca i naczyń.
  • Wspomaga wątrobę w jej funkcji detoksykacyjnej oraz w przebiegu chorób wątroby, woreczka żółciowego.
  • Stosowany w zapobieganiu i leczeniu grypy i przeziębienia, jak również chorób dolnych dróg oddechowych.
  • Cenny produkt odżywczy i odnawiający w stanach wyczerpania fizycznego i psychicznego organizmu.
  • Zapobiega próchnicy zębów.
  • Dział regenerująco na skórę.

Stosowanie:

Miód należy stosować regularnie, w celach profilaktycznych. Podstawowa dzienna dawka miodu dla każdego wynosi 20 g. Miód spożywać można z pieczywem, dodawać do ciepłej (nie gorącej) herbaty, mleka, soków warzywnych i owocowych oraz różnych potraw i ciast.

Udowodniono jednak, że najlepsze efekty otrzymuje się po spożyciu miodu w postaci roztworu wodnego (1 łyżeczka na szklankę letniej wody), przygotowanego na 10 - 12 godzin przed wypiciem.

Pamiętać trzeba, że podgrzanie go do temperatury wyższej, niż 45-50 stopni C niszczy lub dezaktywuje jego czynne biologiczne związki.