Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miód. Skład i właściwości biologiczne

24-01-2012, 5:33
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 49.90 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 2041192320
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 5   
Koniec: 16-01-2012 13:22:51

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Rok wydania (xxxx): 2008
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Paczki wysyłane są w ekspresowym tempie.

Książki są dobrze zabezpieczane.

Wystawiamy faktury VAT oraz paragony fiskalne.

 

Zapraszamy do odwiedzenia naszych innych aukcji:

 

 

 

 

 

 

 

 

Tytuł Miód. Skład i właściwości biologiczne
Autor Bogdan Kędzia, Elżbieta Hołderna-Kędzia
Wydawca PWRSA
Rok wydania 2008
Liczba stron 327
Wymiary 160 x 235 mm
Okładka miękka
ISBN [zasłonięte]978-83192-82-5

 

 

 

Autorami publikacji są pracownicy naukowi Instytutu Roślin i Przetworów Zielarskich w Poznaniu. Po raz pierwszy w historii europejskiego piśmiennictwa pszczelniczego przygotowano tak kompletną i wyczerpującą monografię naukową na temat miodu, będąca sumą światowego stanu badań, a także kilkudziesięcioletnich doświadczeń i pracy naukowej obojga autorów. Monografia, prócz dogłębnej analizy chemicznej i biologicznej samego produktu, kładzie duży nacisk na zastosowanie miodu jako jednego z podstawowych produktów wytwarzanych przez pszczoły, jego znaczenie i medyczne oddziaływanie, co jest szczególnie ważne dla przydatności dzieła. Wzrasta zainteresowanie społeczeństwa chorobami cywilizacyjnymi, a alternatywne metody leczenia, wspomagające terapie farmakologiczne, nabierają coraz większego znaczenia. Książka ta wychodzi naprzeciw oczekiwaniom z tym związanym.


W treści:

 

Wprowadzenie 5

1. Rys historyczny 11

2. Powstawanie i pozyskiwanie miodu 27

3. Właściwości fizykochemiczne miodu 35

4. Skład chemiczny miodu 49

5. Składniki miodu szkodliwe dla zdrowia 113

6. Zagadnienia jakościowe 149

7. Mikrobiologia miodu 165

8. Krystalizacja i przechowywanie 187

9. Działanie miodu na drobnoustroje 211

10. Właściwości biologiczne 271

 

 

 

 

 

 

Miód. Skład i właściwości biologiczne