Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIÓD RZEPAKOWY zbiór 2014

15-03-2015, 23:10
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 28 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 28 zł     
Użytkownik AN_GREG
numer aukcji: 5159896382
Miejscowość Poznań
Kupiono sztuk: 3    Licytowało: 3    Wyświetleń: 109   
Koniec: 15-03-2015 21:36:22
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

. . .Toć na pszczółki padł wzrok kiepski,
Więc zacząłem składać deski.
Powstał ul niespotykany
A w nim pszczółek, że O rany!
 

Witamy Państwa serdecznie na naszej aukcji,

Chcemy zachęcić na niej do korzystania  z zakupów proponowanych przez nas miodów. Jesteśmy bartnikami z prawie stuletnią rodzinną tradycją. Naszym celem jest dostarczenie Państwu produktów, które mają zapewnić zdrowie, doskonałe samopoczucie i dążenie tym samym do długowieczności. Wytwór naszej pracy jest skierowany  do osób, które dbają o takie właśnie walory we współczesnym świecie.

 Miód jest wytworem fenomenalnej, dobrze zorganizowanej owadziej społeczności niezwykle ciężko pracującej.
Produkty pszczele szeroko wykorzystywano już w starożytnym Egipcie, a także w Rzymie i Grecji. Hipokrates żyjący w V w. przed Chrystusem stosował miód do sporządzania maści i słodzenia wywarów z ziół. Jego uczniowie opracowali ponad 300 recept z miodem.

Zachęcamy zatem do hołdowania tej tradycji.

Zawsze możecie Państwo kierować do nas swoje zapytania i wątpliwości, na które znajdziemy pomoc i rozwiązanie.

·         MIÓD RZEPAKOWY - w stanie płynnym kolor słomkowy, o zapachu kwitnącego rzepaku, przyjemny.  Krystalizuje się szybko, w ciągu kilku dni po odbiorze. Po skrystalizowaniu jest biały lub kremowy o konsystencji drobnoziarnistej, mazistej. W smaku bardzo słodki. Miód o największej ilości glukozy i aminokwasów. Miód rzepakowy poleca się w stanach wyczerpania organizmu. Stanowi dobrą „odżywkę regeneracyjną”. Wskazany jest również przy długotrwałej pracy fizycznej i umysłowej. Wzmacnia serce i siłę jego skurczu. Powoduje rozszerzenie naczyń wieńcowych serca, co sprzyja lepszemu dotlenieniu i odżywieniu oraz zapobiega miażdżycy. Obniża i normalizuje ciśnienie tętnicze krwi, a nawet pomaga w uzupełnieniu niedoboru potasu, normującego pracę serca. Pomaga wątrobie w odtruwaniu organizmu oraz w przemianie tłuszczów. Usprawnia pracę pęcherzyka żółciowego. Jest przydatny we wspomaganiu leczenia infekcji gardła, nosa i oskrzeli. Łagodzi kaszel i stymuluje układ odpornościowy. Ma niskie właściwości antybiotyczne. Miód rzepakowy stosuje się pomocniczo w chorobach zapalnych i infekcyjnych nerek, pęcherza i cewki moczowej. Zmniejsza odczyn zapalny towarzyszący wrzodom żołądka i dwunastnicy. Przyspiesza też gojenie się ran wrzodowych i nadżerek. Pomaga w walce ze zgagą, wzdęciami i mdłościami. Wykazuje działanie ściągające i przyspieszające gojenie, ziarninowanie i bliznowacenie ran. Oczyszcza także rany z martwicy i chroni je przed zakażeniem. Może zapobiegać tworzeniu się pęcherzy po oparzeniu, jeśli zostanie szybko przyłożony do skóry. Jednak nie jest to zabieg zalecany w przypadku oparzenia.