Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miód RZEPAKOWY z własnej pasieki 1.1kg

17-01-2012, 4:49
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 19 zł     
Użytkownik Piotrek_002
numer aukcji: 2052251921
Miejscowość Lublin
Wyświetleń: 139   
Koniec: 25-01-2012 22:51:15

Dodatkowe informacje:
Opis niedostępny...
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Szanowni Państwo !!! mam do zaoferowania miód z własnej pasieki.

Produkcją miodu zajmuje się mój dziadek już od ponad 40 lat. Bogate doświadczenie w branży pszczelarskiej zaowocowało stworzeniem najwyższej klasy gatunku miodów o niepowtarzalnych walorach smakowych jak i zdrowotnych z czystych wiejskich terenów Lubelszczyzny.



 

Przedmiotem tej aukcji jest miód RZEPAKOWY o wadze 1.1kg


 


Kiedy pomaga spożywanie miodu rzepakowego?

Wyczerpanie
Ze względu na dużą zawartość glukozy i innych cukrów prostych. Miód rzepakowy poleca się w stanach wyczerpania organizmu. Stanowi dobrą „odżywkę regeneracyjną”. Wskazany jest również przy długotrwałej pracy fizycznej i umysłowej

Dolegliwości układu sercowo-naczyniowego
Wzmacnia serce i siłę jego skurczu. Powoduje rozszerzenie naczyń wieńcowych serca, co sprzyja lepszemu dotlenieniu i odżywieniu oraz zapobiega miażdżycy. Obniża i normalizuje ciśnienie tętnicze krwi, a nawet pomaga w uzupełnieniu niedoboru potasu, normującego pracę serca.

Schorzenia wątroby i dróg żółciowych
Pomaga wątrobie w odtruwaniu organizmu oraz w przemianie tłuszczów. Usprawnia pracę pęcherzyka żółciowego.

Przeziębienia
Jest przydatny we wspomaganiu leczenia infekcji gardła, nosa i oskrzeli. Łagodzi kaszel i stymuluje układ odpornościowy. Ma niskie właściwości antybiotyczne.

Schorzenia nerek i dróg moczowych
Miód rzepakowy stosuje się pomocniczo w chorobach  zapalnych i infekcyjnych nerek, pęcherza i cewki moczowej.

Problemy z żołądkiem
Zmniejsza odczyn zapalny towarzyszący wrzodom żołądka i dwunastnicy. Przyspiesza też gojenie się ran wrzodowych i nadżerek. Pomaga w walce ze zgagą, wzdęciami i mdłościami.

Problemy skórne
Wykazuje działanie ściągające i przyspieszające gojenie, ziarninowanie i bliznowacenie ran. Oczyszcza także rany z martwicy i chroni je przed zakażeniem. Może zapobiegać tworzeniu się   pęcherzy po oparzeniu, jeśli zostanie szybko przyłożony do skóry. Jednak nie jest to zabieg zalecany w przypadku oparzenia.


Jeśli macie Państwo jakieś sugestie lub pytania podaję tel. 600[zasłonięte]562


Pasieka jest zarejestrowana i pod nadzorem weterynarza.

 

Dane dotyczące wysyłki:

Przesyłka zwykła:

1 słoik 11 zł

2-3 słoików 13 zł

4-6 słoików 18 zł

Przesyłka priorytetowa:

1 słoik 13 zł

2-3 słoików 14,50 zł

4-6 słoików 20.50zł



Parę istotnych informacji o miodzie:

Miód pszczeli od dawien dawna należy do najbardziej cenionych środków spożywczych. Już w epoce kamiennej, jak świadczą o tym rysunki naskalne, był poszukiwanym środkiem słodzącym. Najstarszy wizerunek zbieracza miodu liczy sobie prawie piętnaście tysięcy lat i został odkryty w 1919 roku w jaskini w pobliżu hiszpańskiego miasta Walencja. Podobne rysunki znaleziono w Afryce Południowej i Indiach. Od tysiącleci miód wchodzi w skład pożywienia ludzi z różnych części naszego globu.

Czy musi krystalizować ? (scukrzać się)

Wysoka zawartość cukrów w miodzie (roztwór przesycony) sprawia, że wszystkie miody krajowe po pewnym czasie muszą się skrystalizować.

Kiedy jest płynny ?

Krótko po miodobraniu (płynność naturalna)
Po specjalnej termicznej obróbce w temperaturze do 40oC (płynność sztuczna). Podgrzewanie miodu powyżej 40oC sprawia, że jest on bardzo długo płynny, ale zniszczeniu ulegają wszystkie substancje biologicznie czynne decydujące o leczniczych właściwościach i miód upodabnia się wówczas do zwykłego cukru.

Miód nie lubi: wilgoci ,obcych zapachów, temp.powyżej 18stC, pełnego słońca

Jakie ilości spożywać ?

niemowlęta 7g dziennie ok. 1 łyżeczka dzieci od 5 do 12 lat 15-40g dziennie ok. 2-6 łyżeczek dorośli 70-100g dziennie ok. 10-13 łyżeczek