Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIÓD RZEPAKOWY Z POLSKIEJ PASIEKI - SŁOIK 1,25 KG

30-06-2015, 23:29
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 39.99 zł     
Użytkownik ECZO_2007
numer aukcji: 5411151714
Miejscowość Wrocław
Wyświetleń: 24   
Koniec: 30-06-2015 23:23:23
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

bioekonatura.pl

DANE FIRMY




















Sklep bioekonatura 

 

Sklep Internetowy
www.bioekonatura.pl


BioEkoNatura
Elżbieta Czołacz

ul. Drzewieckiego 24/7a
54-129 Wrocław


tel. 783-[zasłonięte]-538
email: [zasłonięte]@bioekonatura.pl

NIP 895[zasłonięte]129-66
REGON 020[zasłonięte]804
MINISTER GOSPODARKI
000[zasłonięte]620/2014

 

KATEGORIE

 
ZDROWA ŻYWNOŚĆ
*naturalna żywność
*ekologiczna żywność


KOSMETYKI
*naturalne kosmetyki
*ekologiczne kosmetyki


SUPLEMENTY DIETY
*naturalne suplementy
*ekologiczne suplementy

ŚRODKI CZYSTOŚCI
ekologiczne środki czystości

KSIĄŻKI, PORADNIKI

NACZYNIA


DLA VEGAN
DLA WEGETARIAN
DLA DIABETYKÓW
DLA MĘŻCZYZN
DLA DZIECI

 

MARKI

 
ZDROWA ŻYWNOŚĆ:
ZIELONY NURT
RADIX
BIOPLANET
NATUR-VIT
MANUKA
SANTINI
SYMBIO
BIOFOOD
DR GAJA

PASIEKA EKOLOGICZNA
PASIEKA WRONÓW
POLSKA RÓŻA
YOGI TEA
AKA
DARY NATURY
5 PRZEMIAN
NATUMI
LEBENSBAUM


KOSMETYKI NATURALNE I EKOLOGICZNE:
ALEPPO SOAP c.o.
TADE PAYS DE LEVANT
BIOTRUM
SANBIOS
LOGONA
FITNE

SYLVECO
JOIK
IKAROV
LAVERA
ECOcosmetics
NEOBIO
EUBIONA
LUVOS



ŚRODKI CZYSTOŚCI EKOLOGICZNE:
SONETT
LILLY`S ECO CLEAN



SUPLEMENTY DIETY NATURALNE I EKOLOGICZNE:
BIO ORGANIC FOODS
SANBIOS
MERIDIAN GRÓJEC
DR GAJA
MANUKA HEALTH NEW ZELAND LIMITE
ZIELNONY NURT
PURITIAN`S PRIDE
FITNE

 

Dzisiaj na aukcji oferujemy

MIÓD RZEPAKOWY Z POLSKIEJ PASIEKI - SŁOIK 1,25 KG

MIÓD RZEPAKOWY Z POLSKIEJ PASIEKI - 1,25 kg - słoik -szkło
PASIEKA WRONÓW JANUSZ ENGLAND 


 

OPIS PRODUKTU:

Miód rzepakowy jest w stanie płynnym prawie bezbarwny lub ma barwę lekko słomkową i słaby zapach kwiatów rzepaku. Bardzo szybko krystalizuje, drobne kryształki mają smalcowatą konsystencję oraz białą lub kremową barwę. Dobrze rozpuszcza się w wodzie.



ZASTOSOWANIE:

Pomocny w leczeniu wątroby, trzustki, nerek, układu pokarmowego, wrzodów żołądka i dwunastnicy. Polecany jest przy leczeniu schorzeń układu krążenia, niewydolności mięśnia sercowego, dusznicy sercowej i miażdżycy. Obniża ciśnienie tętnicze krwi i wyrównuje niedobory potasu w organizmie. Skuteczny także przy przeziębieniach i stanach zapalnych dróg oddechowych. Przyspiesza gojenie ran. W przypadku oparzeń zapobiega tworzeniu się pęcherzy.



STOSOWANIE:

Dobrze jest też miód 
rozpuścić w letniej wodzie.
Wtedy 
enzymy się aktywują i miód w takiej postaci jest znacznie bardziej aktywny biologicznie.


 

PRZECHOWYWANIE:

Miód należy przechowywać w chłodnymciemnym suchym miejscu.
Zarówno temp. powyżej 35
º
C jak i światło (szczególnie promienie słoneczne), również kontakt z metalem niszczą zawarte w miodzie enzymy. One głównie odpowiadają za wartość antybiotyczną miodu.
 
Dużą rolę w kształtowaniu konsystencji, ale również wyglądu miodu oraz przebiegu krystalizacji, odgrywa temperatura przechowywania. Proces krupienia składa się z dwóch faz: w pierwszej tworzą się małe kryształki (zarodki krystalizacji), spostrzegane jako lekkie zmętnienie całości, w następnej dochodzi do ich powiększenia.
Tworzenie się zarodków krystalicznych rozpoczyna się przy temp. 3ºC i jest kontynuowane przy temperaturze 5-8ºC. Podwyższenie temperatury wywołuję ich wzrost (najszybciej w temp. 13-17ºC)Spadek temp. do 0ºC wywołuje całkowite zahamowanie procesu krystalizacji. Miody szybciej zarodkujące i w których powiększanie się zarodków jest gwałtowne mają po skrupieniu konsystencję smalcu (miód rzepakowy, miód wierzbowy). Pozostałe miody (gryczany) tworzą stosunkowo mało zarodków, co sprawia, iż dochodzi w nich (w temperaturze pokojowej) do wyosobnienia się dużych kryształów, które opadają na dno naczynia. Dochodzi do rozwarstwienia produktu na frakcję stałą i płynną. Przetrzymywane w temp. 10-15ºC krystalizują w miarę równomiernie, co w pewnym stopniu zapobiega dużemu rozwarstwieniu. Dzieje się tak na skutek wzrostu lepkości w niższych temperaturach, co uniemożliwia opadanie kryształków. Jeżeli po procesie krupienia ponownie upłynni się miód, to rekrystalizacja nie będzie już zależeć od odmiany miodu, a jej przebieg będzie nierównomierny, z pojawieniem się dużych kryształów i przestrzeni fazy płynnej



Data zbioru: 08.2014 rok
Termin przydatności: 3 lata.



Ps.
Dla mnie najlepszy miód po miodzie leśnym. Uwielbiam go!
Do póki go nie spróbowałam nie miałam pojęcia, że jest tak dobry, gdyż jego biały smalcowaty kolor i konsystencja nie wyglądały zachęcająco.
 

Polecam! Bardzo smaczny!


 



 
W naszym sklepie za przesyłkę płacisz tylko raz :-)

... dziękujemy za zakupy ... kłaniamy się nisko i zapraszamy ponownie ...