ZAPRASZAM DO ZAPOZNANIA SIĘ Z MOJĄ OFERTĄ MIODÓW Z WŁASNEJ PASIEKI
POSIADAM W SPRZEDAŻY MIÓD AKACJOWY,RZEPAKOWY, LIPOWY, GRYCZANY I WRZOSOWY
W stanie płynnym miód rzepakowy ma zabarwienie jasno-żółte z lekkim odcieniem zielonkawym. Krystalizuje bardzo szybko w ciągu kilku dni po odebraniu go pszczołom. Powodem szybkiego krystalizowania miodu rzepakowego jest obecność w miodzie bardzo dużej ilości glukozy. Po skrystalizowaniu miód rzepakowy ma konsystencję smalcowatą i zabarwienie szaro - białe lub lekko żółtawe. Zapach zarówno patoki (miodu płynnego) jak i krupca skrystalizowanego trzymanych w szczelnie zamkniętym naczyniu, wyraźnie przypomina woń kwiatów rzepaku i jest raczej nieprzyjemny-duszący. Z czasem w wyniku ulatniania się olejków eterycznych woń ta nieco słabnie. Posiada unikalną kompozycję składników biotycznych (biologicznie czynnych) oraz olejków eterycznych co nadaje temu miodowi wyjątkowych cech leczniczych.
Miód rzepakowy stosuje się do leczenia trzustki, w tym cukrzycy, układu pokarmowego, wątroby i nerek. Podaje się go osobom wymagającym nagłego wzmocnienia. Jest on w tym przypadku bardziej skuteczny od zastrzyku z glukozy. Miody rzepakowe zalicza się do miodów o najdelikatniejszych walorach dietetycznych. Zaleca się go osobom ze schorzeniami jamy ustnej, żołądka i dwunastnicy. Miód rzepakowy należy przechowywać w szczelnie zamkniętych naczyniach, ponieważ bardziej niż inne miody chłonie wodę. cechy miodu rzepakowego skłaniają konsumentów do posądzania pszczelarzy o to, że jest to miód zafałszowany cukrem. Ten osąd jak również pogłoski o małej wartości tego miodu są nieprawdziwe - błędne. Miód rzepakowy posiada wiele cech pozytywnych - rzadko spotykanych w innych miodach; należą do nich najszybsza przyswajalność oraz wyjątkowa przydatność w leczeniu wszelkich schorzeń związanych z zaburzeniami pracy organów wewnętrznych. Godne polecenia jest takie zaopatrzenie się w miody by w asortymencie miodów występujących u nas (wielokwiatowe, lipowe, gryczane) znalazł się również miód rzepakowy. Każdy świeży miód ma najwyższą wartość. Miód rzepakowy w naszym rejonie pszczelarze wybierają pszczołom na przełomie maja i czerwca..
|