Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIÓD RZEPAKOWY POLECAM !!!

03-03-2012, 13:00
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 23 zł     
Użytkownik anulka711
numer aukcji: 2108549074
Miejscowość Suliszewo
Zostało sztuk: 20    Wyświetleń: 17   
Koniec: 09-03-2012 14:43:27
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kontakt
E-mail Wyślij wiadomość
Tel.kom. 668-[zasłonięte]-941
Gadu-Gadu gg 24[zasłonięte]838

O sprzedającym
Moje komentarze
Inne aukcje
Dodaj do ulubionych
Strona "O mnie"

Koszty przesyłki

KURIER

od 1 do 18słoików - 22zł


Konta bankowe
Numer 50 1020 [zasłonięte] 5[zasłonięte]5581187 [zasłonięte] 233020
Bank Inteligo

Witam na mojej aukcji !!!
 
Oferuję Państwu bardzo zdrowy miód z własnej pasieki.
Zbiór 2011
Jest to miód rzepakowy .Kupując miód u mnie możesz być pewny jego jakości
100% miodu w miodzie żadnych domieszek.
  
 Waga słoika wraz z miodem 1,60kg
Waga  miodu
 1,20kg
 
 
 
Przepisy 

 

Wzmacniająca kuracja miodowa

Jedną łyżkę miodu rozpuścić w szklance z letnią przegotowaną wodą.
Napój pozostawić na 10 do 12 godzin (ten czas jest potrzebny do aktywizacji
zawartych w miodzie substancji).
Tak przygotowany napój pijemy na czczo pół godziny przed posiłkiem.
Do smaku można dodać plasterek cytryny.
Czas trwania kuracji dwa miesiące, przerwa jeden miesiąc i znów powtórzyć
zażywanie miodu. Zastosowanie: ogólnie poprawia samopoczucie.

Uporczywy kaszel

1. Ćwierć kilograma miodu podgrzać do stanu płynnego w naczyniu zanurzonym w garnku
z wodą. Dodać 50 g zmielonego czarnego pieprzu i tyle samo zmielonego siemienia lnianego
oraz proszek z 1 gałki muszkatołowej. Wszystkie te składniki dokładnie wymieszać z
miodem, aż powstanie jednolita masa. Po odstaniu zlać do słoików. Zażywać rano i
wieczorem na pusty żołądek niewielką ilość, wielości zielonego groszku.
Nie połykać, tylko ssać!
    
2. Ćwierć kilograma miodu podgrzać do stanu płynnego. Dodać 50 g sproszkowanych
nasion lnu, 10 g anyżku oraz 10 g zmielonego imbiru. Dokładnie wymieszać.
Przy silnym  kaszlu zażywać 3 razy dziennie po 1 łyżeczce.
 
3. Obrać l/2 kg cebuli, drobno pokroić. Dodać 1 łyżkę rozdrobnionych nasion anyżku,
łyżkę siemienia lnianego i zalać 1 litrem wody. Gotować na małym ogniu ok. 20 minut,
po  czym dodać 3-4 łyżki miodu oraz 1 łyżkę ziela podbiału i 1 łyżkę liści i kwiatu lebiodki
pospolitej. Wszystko gotować jeszcze przez 10 minut. Po przestygnięciu odcedzić.
Zażywać po pół łyżeczki 3 razy dziennie na 20 minut przed posiłkiem.
 
4. Kilkanaście ząbków drobno pokrojonego czosnku (ok. 1/8 szklanki) zmieszać z 1/2
szklanki również drobno pokrojonej cebuli. Do tego dodać 1/4 szklanki miodu lekko
podgrzanego do stanu płynnego. Tak przygotowaną miazgę włożyć do słoika i szczelnie
przykryć. Podawać po 1-2 łyżeczki co 2-3 godziny, a uporczywy kaszel powinien ustąpić.
 
5. Ćwierć kilograma miodu wymieszać z 50 g sproszkowanych liści mięty pieprzowej.
Zażywać po 1 łyżeczce 3 razy dziennie.

6. Na szklankę przegotowanego mleka 1-2 łyżeczki miodu. Pić łykami, nie spiesząc się.

Skleroza

Szklankę soku z utartej na drobno cebuli wymieszać ze szklanką miodu. Zażywać po
łyżeczce 3 razy dziennie przed jedzeniem lub 2-3 godziny po posiłku.
 
Bezsenność

Przed snem wypić szklankę ciepłej wody z rozpuszczoną w niej łyżką miodu,
który jest uznanym środkiem nasennym.
 
Na wzmocnienie serca

1. Ćwierć kilograma cytryn wraz ze skórką, wcześniej dobrze umytych, i ćwierć kilograma
fig mielemy i dodajemy do tego ćwierć kilograma podgrzanego miodu.
Dodajemy jeszcze kieliszek rumu i całość dokładnie mieszamy.
Dawkowanie: po 1 łyżeczce po obiedzie i po kolacji.
 
2. Obrać 1/2 kg cebuli dymki i pokroić na duże plastry, dodać 1/2 kg miodu i
rozgotować. Spożywać 20 minut przed jedzeniem 2-3 razy dziennie po 1 łyżce.
 
Na ogólne wzmocnienie organizmu
      
Podgrzać pół kg miodu do stanu płynnego (najlepiej w drugim, większym naczyniu z wodą).
Do tego dodać porcję 20-25 sztuk migdałów i tyleż zielonych liści pelargonii, które należy
wcześniej rozdrobnić i stłuc na miazgę. Ponadto dodać 3 dorodne i dobrze oczyszczone
cytryny ze skórką, które należy pokroić, usunąć pestki i zmielić. Wszystko razem dokładnie
wymieszać. Spożywać po jednej łyżce 2-3 razy dziennie, na kilkanaście minut przed
jedzeniem.