Miód Rzepakowy Drahimski - Kószka - 350gw cenie: 13,50
Miód rzepakowy to miód wiosenny, bardzo popularny w Polsce. Rzepak to roślina uprawiana w naszym klimacie głównie w celu produkcji olejów i pasz. Jest również źródłem wielu substancji leczniczych. Przepięknie kwitnie na żółto na przełomie kwietnia i maja. CECHY ORGANOLEPTYCZNE: Miód rzepakowy jasny miód o neutralnym smaku. Niekiedy jest lekko gorzkawy lub obojętny. Bardzo szybko i łatwo się krystalizuje, dzieje się tak po przez znaczną przewagę glukozy nad fruktozą. Sam miód przyjmuje mazistą konsystencję oraz biało-kremową barwę. Jego zapach przypomina woń kwiatów rzepaku. ZASTOSOWANIE: Duża zawartość cukrów prostych, przede wszystkim glukozy i fruktozy, czyni miód rzepakowy przydatnym w chorobach serca, głównie naczyń wieńcowych i układu krążenia. Kolejną grupę schorzeń, w których wykorzystuje się cenne właściwości miodu rzepakowego są schorzenia wątroby i dróg żółciowych. Miód rzepakowy stosuje się także pomocniczo w chorobach zapalnych i infekcyjnych nerek, pęcherza i cewki moczowej. Przyśpiesza leczenie wrzodów trawiennych żołądka i dwunastnicy. Pod kontrolą lekarza może być stosowany przez cukrzyków. Wykazuje działanie ściągające i przyspieszające gojenie, ziarninowanie i bliznowacenie ran. Stosowany zewnętrznie przy oparzeniach. Działa leczniczo na niewydolność naczyniową. Wyrównuje w organizmie niedobory potasu. Obniża ciśnienie krwi. Masa: 350g
![Miód Rzepakowy Drahimski - Kószka - 350g](http://www.jemy-naturalnie.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_10dd0e7d<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>54350c5b0d93bbd0a89cab.jpg)
|