Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIÓD RZEPAKOWY 2014 z własnej pasieki - POZNAŃ

22-07-2014, 0:26
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 30 zł     
Użytkownik michalbk
numer aukcji: 4424383638
Miejscowość Poznań
Wyświetleń: 15   
Koniec: 22-07-2014 00:00:25
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Janikowa Barć

JanikowaBarc logo
 

 
Janikowa Barć
to pasieka rodzinna oparta na wieloletniej tradycji pszczelarskiej. Naszym celem jest dotarcie do takiej grupy odbiorców, którzy poszukują na rynku miodu doskonałej jakości.

Nasze pasieki położone są z dala od głównych dróg i od przemysłu gdzie wśród sadów, lasów, łąk, łanów pól rzepaku i nieużytków pszczoły mogą spokojnie pracować. Pasieki prowadzone są pod nadzorem lekarza weterynarii. Ule, w których mieszkają pszczoły to drewniane i styropianowe ule wielkopolskie. Pasieka moja jest pasieką wędrowno-stacjonarną, z której pozyskuję miody gatunkowe, kit pszczeli, wosk, pyłek kwiatowy oraz pierzgę.

Więcej na temat miodów, pozostałych produktach pszczelich oraz naszej pasiece dowiecie się Państwo odwiedzając naszą stronę internetową
Janikowa Barć




KONTAKT

Michał Janik
os. Rzeczypospolitej 45/28
61-395 Poznań

tel. 608 [zasłonięte] 785

email: [zasłonięte]@janikowabarc.pl




 
INFORMACJE DODATKOWE

1. Towar wysyłamy w dniu zakupu lub najpóźniej następnego dnia roboczego.

2. Istnieje możliwość odbioru osobistego
(po wcześniejszym kontakcie i umówieniu)

3. Przy większych zamówieniach możliwy jest transport - gratis (Poznań i okolice)

4. Słoiki zapakowane są bardzo strannie w folię bombelkową i umieszczone w kartonie

PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST
1 SŁOIK
MIODU RZEPAKOWEGO

o wadze netto: 1250 g

miód rzepakowy

Miód rzepakowy, który Państwu oferuję jest z tegorocznych zbiorów. W stanie płynnym ma barwę słomkową, a po krystalizacji białokremową. Posiada bardzo dużo glukozy - do 45%.
W smaku jest słodki, mdły, lekko gorzkawy. Zawiera olejki eteryczne, garbniki, goryczki, flawonoidy, sole mineralne, witaminy B, K, C, kumarynę. Nektar rzepaku jest najbogatszy w aminokwasy, w tym ponad 50% kwasu glutaminowego. Jest łatwo przyswajalny przez wątrobę. Stosowany jest w miażdżycy, chorobach dróg oddechowych. Wzmacnia mięsień sercowy.





Miód powinien zaistnieć w codziennej diecie dzieci (powyżej 1-ego roku życia), młodzieży, ludzi ciężko pracujących fizycznie i psychicznie. Szczególnie polecam ten cudowny produkt pszczeli studentom. Miód posiada właściwości detoksykacyjne, jego składniki wiążą się z substancjami trującymi tworząc łatwo rozpuszczalne połączenia, co umożliwia wydalanie ich z moczem. Stwierdzono, że słodki produkt pszczeli działa stymulująco na układ immunologiczny wzmagając odporność organizmu. Dzięki swoim właściwością miód stosowany jest w leczeniu licznych chorób dotyczących skóry, przewodu pokarmowego, układu oddechowego, moczowego, krążenia, krwiotwórczego, a nawet nerwowego.



Nasze miody zachowują smak i aromat, ponieważ rozlewane są do słoików w krótkim czasie po odwirowaniu. Krystalizacja miodu odbywa się w zamkniętych słoikach a miody z naszych pasiek nigdy nie podlegały obróbce termicznej.

Miód należy stosować regularnie, w celach profilaktycznych. Podstawowa dzienna dawka miodu dla każdego wynosi 20g, ale spożycie nawet 400g miodu na dzień nie powoduje skutków ubocznych.

Jeżeli chcesz stosować produkt ten w celach leczniczych, to nie licz na cuda. Miód ma być środkiem wspomagającym właściwe leczenie. Miód spożywamy z pieczywem, dodajemy do ciepłej (nie za gorącej) herbaty, mleka, do soków warzywnych i owocowych oraz do różnych potraw i ciast. Udowodniono jednak, że najlepsze efekty otrzymuje się po spożyciu miodu w postaci roztworu wodnego (1 łyżeczka na szklankę letniej wody), przygotowanego na 10-12 godzin przed wypiciem. Bardzo uspokajający i rozluźniający wpływ na organizm ludzki mają kąpiele miodowe. Do wody o temperaturze 38°C dodajemy ok. 300g miodu i zanurzamy się na 20 minut.

Przy stosowaniu miodu pamiętaj, że podgrzanie go do temperatury wyższej, niż 45-50ºC niszczy lub dezaktywuje jego czynne biologiczne związki.

Wartość kaloryczna 1 kg miodu wynosi średnio 3280 kcal.


Istnieje również możliwość zakupienia innych rodzajów miodów.
Zainteresowanych zapraszam na pozostałe moje aukcje, a także do kontaktu telefonicznego lub mailowego.