Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIÓD rzepakowy 1,25kg + GRATIS

03-12-2014, 10:34
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 27 zł     
Użytkownik robson13112
numer aukcji: 4828318674
Miejscowość Chojna
Wyświetleń: 12   
Koniec: 03-12-2014 10:21:23
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 


       
       
         
       
       

Zobacz nasze pozostałe aukcje:


     















KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

   galerie przedmiotow na allegro

 

                                          WITAM

 

PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST MIÓD RZEPAKOWY

                  1,25 KG

                                 SEZON 2014

WIĘCEJ INFO TEL.534[zasłonięte]282

PRZY ZAKUPIE MIN.6SZT ŚWIECZKA Z WOSKU PSZCZELEGO

                                                        GRATIS!!!!!

Miód rzepakowy

 

Pszczeli miód rzepakowy jest bardzo popularnym miodem w naszym kraju.

Łatwo go rozpoznać po bardzo jasnym kolorze. W postaci płynnej ma kolor słomkowy.

Natomiast po skrystalizowaniu przybiera barwę jasno żółte, kremowe. Ze względu na dużą zawartość glukozy w miodzie rzepakowym bardzo rzadko spotyka się go w postaci płynnej.

Krystalizuje się on w ciągu kilku dni po odebraniu pszczołom, a niekiedy nawet w plastrach. Aby móc cieszyć się płynnym miodem rzepakowym najlepiej kupować go w czasie jego wybierania, czyli na przełomie maja i czerwca. Niemniej skrystalizowany miód nie traci żadnych właściwości biotycznych, a podgrzewany aby posiadał postać płynną wiele traci.

 

 Miód rzepakowy polecany jest na schorzenie różnych organów wewnętrznych, między innymi trzustki, nerek i wątroby. Podobnie jak i inne gatunki miodów posiada właściwości przeciwmiażdżycowe, obniża ciśnienie oraz dostarcza sercu substancji odżywczych. W ogóle, poprzez wspomnianą wcześniej dużą zawartość glukozy, zalecany jest w przypadku wyczerpania organizmu, wykonywania wyczerpującej pracy fizycznej bądź umysłowej.

Konsystencja już skrystalizowanego miodu zazwyczaj określana jest jako „smalcowata” i doskonale nadaje się do smarowania pieczywa czy też dodawania do napojów.

 

Codziennie spożywany miód w postaci dodatku do niezbyt gorącej herbaty, chłodnej lemoniady słodzonej miodem czy w czystej postaci najlepiej wpływa na organizm. Systematyczność zapewnia ciągłe dostarczanie dobroczynnych składników, które mają szerokie zastosowanie.

Najczęściej miodu używa się na stany zapalne górnych dróg oddechowych. Mają one działanie łagodzące, antyseptyczne oraz stymulujące układ odpornościowy. Warto jednak znać zastosowanie konkretnych gatunków miodu na konkretne przypadłości. Naturalny miód rzepakowy dobroczynnie wpływa i wspomaga leczenie zapalenia jamy ustnej, schorzeń żołądka i dwunastnicy.