Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miód rzepakowy 0.9L - 1,2kg

20-01-2014, 19:42
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 25.33 zł     
Użytkownik BARTEKKWAS
numer aukcji: 3870877910
Miejscowość Wiązów
Wyświetleń: 26   
Koniec: 19-01-2014 19:43:38
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

SPRZEDAM z 2013r. MIÓD RZEPAKOWY NIE ROZGRZEWANY


TERAZ TYLKO TAKI MAM DO SPRZEDANIA, MIÓD NALEWANY DO SŁOIKÓW OD RAZU PO WIROWANIU

WYCHODZĘ KU KLIENTOWI ABY DOSTARCZYĆ SMACZNY I Z PEŁNĄ GAMA ENZYMÓW MIÓD RZEPAKOWY - GORĄCO POLECAM


OWY MIÓD W STANIE PŁYNNYM JEST KOLORU SLOMKOWEGO, A GDY SKRYSTALIZUJE TO PRZEJAWIA KOLOR BIAŁY; MIÓD RZEPAKOWY POSIADA WYŁĄCZNIE CUKRY PROSTE GLUKOZE I FRUKTOZE
WIĘKSZA ZAWARTOŚĆ GLUKOZY POZWALA NA UNIKNIĘCIE PROCESU TRAWIENIA W ŻOŁĄDKU, A JEST OD RAZU WCHŁANIANY W JAMIE USTNEJ I PRZEŁYKU

 

Ogromne zalety miodu

- Działa dodatnio na przewód pokarmowy, ponieważ zwiększa wydzielanie enzymów przez gruczoły ślinowe.

- Reguluje pracę wątroby i nerek.Przy kaszlu działa jako środek łagodzący i wykrztuśny.

- Stosowany jest przy schorzeniach gardła, astmie, przewlekłym bronchicie.

- Działa regenerująco w przypadkach apatii bądź wyczerpania psychicznego

 

 

Koszty przesyłki

 

Ekonomiczna paczka:

1 słoik: 12zł

2 słoiki: 14zł

3-5 słoików: 19zł

6-7: 27zł

8-10: 38zł

11-16: 45,5zł

 

 

Ekonomiczna paczka priorytetowa:

1 słoik: 14zł

2 słoiki: 15,5zł

3-5 słoików: 22zł

6-7: 32zł

8-10: 44zł

11-16: 54zł

 

 

Paczka pobraniowa:

1 słoik: 18,5zł

2 słoiki: 21zł

3-5: 29zł

6-7: 35zł

8-10: 46zł

11-16: 53zł

 

 

Paczka pobraniowa priorytetowa:

1 słoik: 22zł

2 słoiki: 25zł

3-5: 33zł

6-7: 38zł

8-10: 51zł

11-16: 62zł

 

 

Kurier DPD

do 17 słoików koszt 20zł (ja drukuje zlecenie)

 

Miód też można odebrać osobiście

Częstocice 24, woj. dolnośląskie

 

MIÓD RZEPAKOWY - W stanie płynnym (patoka) jest prawie bezbarwny lub lekko słomkowy.
Po skrystalizowaniu przyjmuje barwę białą lub szaro kremową.
Ze względu na przewagę cukru prostego glukozy nad fruktozą, a także niską zawartość wody ulega szybkiej krystalizacji.
Miód rzepakowy w niskiej temperaturze (2-5oC) twardnieje w bardzo trudną do rozsmarowania masę; ale w temperaturach wyższych (14-18oC) krupiec (miód skrystalizowany) jest smalcowaty i łatwy do rozsmarowania.
Zapach, zarówno miodu płynnego jak i skrystalizowanego, jest słaby, zbliżony do zapachu kwiatów rzepaku.
Smak tego miodu jest bardzo łagodny, nieco mdły i lekko gorzkawy.
Miód rzepakowy ( podobnie jak nektar) zawiera prawie wyłącznie cukry proste z przewagą glukozy.
Charakteryzuje się szczególnie niską zawartością związków mineralnych, lecz o znacznej przyswajalności przez organizm. Należy do nich między innymi żelazo i bor, tj. pierwiastek niezbędny do budowy tkanki kostnej oraz właściwego funkcjonowania śledziony i tarczycy.
Badania w OP w Puławach wykazały, że wartości inhibinowe miodów rzepakowych mieszczą się w zakresie 0-3.

 

MIÓD RZEPAKOWY ZALECANY JEST:
- W STANACH ZAPALNYCH WĄTROBY, WORECZKA ŻÓŁCIOWEGO I PRZEWODU POKARMOWEGO
- W POCZĄTKOWYCH STANACH MARSKOŚCI WĄTROBY
- POSIADA BARDZO SILNE WŁASNOŚCI ODTRUWAJĄCE I WZMACNIAJĄCY METABOLIZM KOMÓRKOWY
- WZMACNIA SERCE I UKŁAD KRWONOŚNY.

 

KRYSTALIZACJA i DEKRYSTALIZACJA MIODU - Krystalizacja jest procesem wyłącznie fizycznym, który w niczym nie zmienia składu chemicznego miodów pszczelich, a tym samym nie obniża ich walorów smakowych oraz wartości odżywczych i leczniczych.
Szybkość krystalizacji zależy od:
zawartości wody ( stopnia przesycenia)
stosunku glukozy do fruktozy
zawartości dekstryn.
Im więcej fruktozy i dekstryn miodowych tym wolniej zachodzi krystalizacja.
Optymalna temperatura krystalizacji przebiega w granicach 10-18oC.
Od temperatury przechowywania zależy nie tylko okres pozostawania miodu w postaci płynnej, ale i sam sposób krystalizacji ( wygląd krupca ).
Proces dekrystalizacji powinien być przeprowadzany w temperaturze do 45oC, najlepiej 42oC
( min. temperatura zanikania kryształków 41 oC), aby miód nie stracił swoich wartości enzymatycznych.
Ponowna krystalizacja upłynnionego miodu zależy od temperatury i czasu dekrystalizacji i zwykle taki miód krystalizuje nierównomiernie.

PRZECHOWYWANIE MIODU - Miód jest higroskopijny i łatwo chłonie zapachy, przechowuje się go w szczelnie zamkniętych pojemnikach, pomieszczeniu suchym, przewiewnym i chłodnym, temperatura przechowywania powinna być nie większa niż 18°C (zalecana),
a najlepiej w granicach 8°C - 10°C. Miód należy chronić przed słońcem ponieważ promienie słoneczne bardziej niż temperatura wpływają na obniżenie jego aktywności antybiotycznej.
Ogrzewanie próbek miodu wielokwiatowego przez 15 minut w temperaturze 65°C (badania OP
w Puławach) powoduje nieznaczny spadek aktywności antybiotycznej. Dopiero ogrzewanie próbek w temperaturze 80°C przez 15 minut pozbawia miód całkowicie jego właściwości antybiotycznych oraz w znacznym stopniu działaniu enzymów. Na ogół wysoka temperatura szkodzi miodom spadziowym mniej, niż miodom nektarowym.
Miody przechowywane w temperaturze pokojowej tracą po 6 miesiącach połowę swojej aktywności antybiotycznej, a po 1,5 roku zanika ona prawie całkowicie.

ZAPRASZAM DO ZAKUPU I POZDRAWIAM

WIĘCEJ INFORMACJI UDZIELAM NA TEL.: 667[zasłonięte]064
PŁATNOŚĆ NA KONTO: 77 9585 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0071104 [zasłonięte] 284001 LUB PRZEZ PAYU