Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miód rzepakowy 0.9L - 1,2kg

21-06-2015, 6:26
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 27.55 zł     
Użytkownik BARTEKKWAS
numer aukcji: 5441021415
Miejscowość Wiązów
Zostało sztuk: 80    Wyświetleń: 18   
Koniec: 21-06-2015 06:34:23
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

www.honey-miod.pl

SPRZEDAM z 2014r. MIÓD RZEPAKOWY NIE ROZGRZEWANY


TERAZ TYLKO TAKI MAM DO SPRZEDANIA, MIÓD NALEWANY DO SŁOIKÓW OD RAZU PO WIROWANIU

WYCHODZĘ KU KLIENTOWI ABY DOSTARCZYĆ SMACZNY I Z PEŁNĄ GAMĄ ENZYMÓW MIÓD RZEPAKOWY - GORĄCO POLECAM


RZEPAKOWY MIÓD W STANIE PŁYNNYM JEST KOLORU SŁOMKOWEGO, A GDY SKRYSTALIZUJE TO PRZEJAWIA KOLOR BIAŁY; MIÓD RZEPAKOWY POSIADA WYŁĄCZNIE CUKRY PROSTE GLUKOZĘ I FRUKTOZĘ
WIĘKSZA ZAWARTOŚĆ GLUKOZY POZWALA NA UNIKNIĘCIE PROCESU TRAWIENIA W ŻOŁĄDKU, A JEST OD RAZU WCHŁANIANY W JAMIE USTNEJ I PRZEŁYKU

Ogromne zalety miodu

- Działa dodatnio na przewód pokarmowy, ponieważ zwiększa wydzielanie enzymów przez gruczoły ślinowe.

- Reguluje pracę wątroby i nerek.Przy kaszlu działa jako środek łagodzący i wykrztuśny.

- Stosowany jest przy schorzeniach gardła, astmie, przewlekłym bronchicie.

- Działa regenerująco w przypadkach apatii bądź wyczerpania psychicznego

Koszty przesyłki

Ekonomiczna paczka:

1-2 słoik: 14zł

3-5 słoików: 19zł

6-10: 24zł

11-16: 29zł

Ekonomiczna paczka priorytetowa:

1-2 słoik: 15,5zł

3-5 słoików: 21zł

6-10: 26zł

11-16: 31zł

Paczka pobraniowa:

1-2 słoik: 17zł

3-5: 23zł

6-10: 27zł

11-16: 32zł

Kurier DPD

do 12 słoików koszt 20zł (drukuje zlecenie)

Miód też można odebrać osobiście

Częstocice 24, woj. dolnośląskie

MIÓD RZEPAKOWY - W stanie płynnym (patoka) jest prawie bezbarwny lub lekko słomkowy.
Po skrystalizowaniu przyjmuje barwę białą lub szaro kremową.
Ze względu na przewagę cukru prostego glukozy nad fruktozą, a także niską zawartość wody ulega szybkiej krystalizacji.
Miód rzepakowy w niskiej temperaturze (2-5oC) twardnieje w bardzo trudną do rozsmarowania masę; ale w temperaturach wyższych (14-18oC) krupiec (miód skrystalizowany) jest smalcowaty i łatwy do rozsmarowania.
Zapach, zarówno miodu płynnego jak i skrystalizowanego, jest słaby, zbliżony do zapachu kwiatów rzepaku.
Smak tego miodu jest bardzo łagodny, nieco mdły i lekko gorzkawy.
Miód rzepakowy ( podobnie jak nektar) zawiera prawie wyłącznie cukry proste z przewagą glukozy.
Charakteryzuje się szczególnie niską zawartością związków mineralnych, lecz o znacznej przyswajalności przez organizm. Należy do nich między innymi żelazo i bor, tj. pierwiastek niezbędny do budowy tkanki kostnej oraz właściwego funkcjonowania śledziony i tarczycy.
Badania w OP w Puławach wykazały, że wartości inhibinowe miodów rzepakowych mieszczą się w zakresie 0-3.

MIÓD RZEPAKOWY ZALECANY JEST:
- W STANACH ZAPALNYCH WĄTROBY, WORECZKA ŻÓŁCIOWEGO I PRZEWODU POKARMOWEGO
- W POCZĄTKOWYCH STANACH MARSKOŚCI WĄTROBY
- POSIADA BARDZO SILNE WŁASNOŚCI ODTRUWAJĄCE I WZMACNIAJĄCY METABOLIZM KOMÓRKOWY
- WZMACNIA SERCE I UKŁAD KRWONOŚNY.

KRYSTALIZACJA i DEKRYSTALIZACJA MIODU - Krystalizacja jest procesem wyłącznie fizycznym, który w niczym nie zmienia składu chemicznego miodów pszczelich, a tym samym nie obniża ich walorów smakowych oraz wartości odżywczych i leczniczych.
Szybkość krystalizacji zależy od:
zawartości wody ( stopnia przesycenia)
stosunku glukozy do fruktozy
zawartości dekstryn.
Im więcej fruktozy i dekstryn miodowych tym wolniej zachodzi krystalizacja.
Optymalna temperatura krystalizacji przebiega w granicach 10-18oC.
Od temperatury przechowywania zależy nie tylko okres pozostawania miodu w postaci płynnej, ale i sam sposób krystalizacji ( wygląd krupca ).
Proces dekrystalizacji powinien być przeprowadzany w temperaturze do 45oC, najlepiej 42oC
( min. temperatura zanikania kryształków 41 oC), aby miód nie stracił swoich wartości enzymatycznych.
Ponowna krystalizacja upłynnionego miodu zależy od temperatury i czasu dekrystalizacji i zwykle taki miód krystalizuje nierównomiernie.

PRZECHOWYWANIE MIODU - Miód jest higroskopijny i łatwo chłonie zapachy, przechowuje się go w szczelnie zamkniętych pojemnikach, pomieszczeniu suchym, przewiewnym i chłodnym, temperatura przechowywania powinna być nie większa niż 18°C (zalecana),
a najlepiej w granicach 8°C - 10°C. Miód należy chronić przed słońcem ponieważ promienie słoneczne bardziej niż temperatura wpływają na obniżenie jego aktywności antybiotycznej.
Ogrzewanie próbek miodu wielokwiatowego przez 15 minut w temperaturze 65°C (badania OP
w Puławach) powoduje nieznaczny spadek aktywności antybiotycznej. Dopiero ogrzewanie próbek w temperaturze 80°C przez 15 minut pozbawia miód całkowicie jego właściwości antybiotycznych oraz w znacznym stopniu działaniu enzymów. Na ogół wysoka temperatura szkodzi miodom spadziowym mniej, niż miodom nektarowym.
Miody przechowywane w temperaturze pokojowej tracą po 6 miesiącach połowę swojej aktywności antybiotycznej, a po 1,5 roku zanika ona prawie całkowicie.

ZAPRASZAM DO ZAKUPU I POZDRAWIAM

WIĘCEJ INFORMACJI UDZIELAM NA TEL.: 667[zasłonięte]064
PŁATNOŚĆ NA KONTO: 77 9585 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0071104 [zasłonięte] 284001 BS OŁAWA

LUB PRZEZ PAYU