Polecamy pyszny MIÓD SPADZIOWY świerkowo -jodłowy z własnej pasieki! Uwaga - duży słój! Nasza oferta to 1250 g miodu za cenę 35,00 zł!
Pochodzi on z tegorocznych zbiorów 2011r. i jest w pełni oryginalnym, nieprzetworzonym produktem pszczelim! Nasza pasieka,z której pochodzi wystawiony miód, zlokalizowana jest w podkarpackich lasach świerkowo-jodłowych i posiada weterynaryjny numer identyfikacyjny 18[zasłonięte]604, który potwierdza nadzór Powiatowego Lekarza Weterynarii nad naszą pasieką. Oznacza to że spełniamy warunki stawiane pasiekom prowadzącym sprzedaż bezpośrednią miodu, w tym warunki sanitarno-higieniczne jakim powinny odpowiadać pomieszczenia służące do pozyskiwania i konfekcjonowania miodu. Świeżo wybrany miód zostaje rozlany w nowe, sterylne słoiki, zakręcony nowymi nakrętkami aby zapewnić Państwu gwarancję higienicznej jakości i doskonałych walorów smakowych!!! Miód spadziowy jest przykładem odmianowego miodu późnoletniego. Miód spadziowy w stanie płynnym jest prawie czarny, z odcieniem zielonkawo brązowym. Po skrystalizowaniu przyjmuje barwę szaro-zieloną Ulega krystalizacji. Miód pszczeli zawsze krystalizuje. Krystalizacja miodu nie zmienia jego wartości odżywczo-leczniczych, lecz tylko konsystencję. Miód skrystalizowany można doprowadzić do płynności, bez utraty jego cennych właściwości, wolno podgrzewając go do temperatury 40 stopni.
Polecamy również inne miody z mojej pasieki!
Miód wielokwiatowy Ze względu na łagodny smak miód wielokwiatowy polecany jest szczególnie dla dzieci. Miód pochodzący z kwiatów leśnych, ze względu na silniejsze właściwości inhibinowe, znajduje zastosowanie przede wszystkim w zapobieganiu i leczeniu grypy, jak również chorób dolnych dróg oddechowych. Likwiduje skutki stresów i przemęczenia. Miody wielokwiatowe są niepowtarzalne, o barwie od jasnożółtej do ciemnoherbacianej. Również ich smak jest bardzo zróżnicowany od delikatnych do ostrych. Nasze miody powstają z nektaru roślin leśnych typowych dla obszaru Beskidu niskiego i Bieszczadów: maliny leśnej, jeżyny, klonu, akacji, lipy i ziół leśnych.
Miód spadziowy
Miód spadziowy to wspaniały "antybiotyk", działa przeciwzapalnie, antyseptycznie i wykrztuśnie. Zawiera aż 4 razy więcej aktywnego biologicznie żelaza niż miody nektarowe. Zwiększa odporność organizmu. Miód spadziowy szczególnie polecany jest przy przeziębieniach i infekcjach górnych dróg oddechowych. Miód spadziowy pochodzi z lasów jodłowych, miód ten charakteryzuje się lekko żywicznym zapachem, przypominającym zapach jodły. W stanie płynnym ma zabarwienie prawie czarne z odcieniem zielonkawobrązowym. W trakcie krystalizacji przyjmuje barwę jaśniejszą. Natomiast miód nektarowo- spadziowy - łączy cechy poprzednich miodów. Charakteryzuje się korzystnym działaniem na serce i układ krążenia. Zwiększa siłę skurczu i wydolność mięśnia sercowego, rozszerza naczynia wieńcowe serca i polepsza krążenie. Miód obniża ciśnienie tętnicze krwi, działa przeciwarytmicznie oraz zwiększa diurezę.
Przechowywanie miodu
Miód jest higroskopijny i łatwo chłonie zapachy, dlatego przechowuje się go w pomieszczeniu suchym, przewiewnym i chłodnym, temperatura przechowywania powinna być nie większa niż 18°C, a najlepiej w granicach 8°C - 10°C. Miód należy chronić przed słońcem ponieważ promienie słoneczne bardziej niż temperatura wpływają na obniżenie jego aktywności antybiotycznej.
Nasze miody znalazły szerokie grono odbiorców, dołącz do Nich na pewno sie nie zawiedziesz :)
|