Pasieka jest położona na nieskazitelnych terenach Pojezierza Drawskiego, z dala od zabudowań mieszkalnych czy przemysłowych. Pasieka składa się z blisko 100 rodzin pszczelich, sąsiadujących z lasem, kilkusethektarowymi polami oraz mnóstwem drzew lipowych. Wszystkie te składniki dają niepowtarzalny smak miodu: rzepakowego, wielokwiatowego czy lipowego.
JESTEŚMY POD STAŁĄ KONTROLĄ WETERYNARYJNĄ
Krótka charakterystyka miodu rzepakowego Jest miodem wiosennym, bardzo popularnym w naszym kraju. W postaci płynnej jest prawie bezbarwny, lekko słomkowy lub jasnożółty z zielonkawym podbarwieniem. Bardzo szybko się krystalizuje, przyjmując mazistą („smalcowatą”) konsystencję oraz biało-kremową barwę. Zbierany jest głównie na przełomie maja i czerwca. Trzeba go przechowywać w szczelnie zamkniętych szklanych naczyniach, gdyż bardzo chłonie wilgoć.
Kiedy pomaga spożywanie miodu rzepakowego?
1. Wyczerpanie
2. Dolegliwości układu sercowo-naczyniowego
3. Schorzenia wątroby i dróg żółciowych
4. Przeziębienia
5. Schorzenia nerek i dróg moczowych
6. Problemy z żołądkiem
7. Problemy skórne
GORĄCO POLECAM
ATRAKCYJNA CENA