Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4
Tradycja pszczelarska w naszej rodzinie trwa od kilku pokoleń, a zapoczątkował ją w XVIII wieku nasz prapradziadek. Obecnie pasiekę prowadzę wraz z tatą. Pszczelarstwo jest naszą wspólną pasją, czymś więcej, niż tylko możliwością zarobienia pieniędzy. Ule znajdują się w województwie zachodniopomorskim, gdzie latem kwitną soczyste, żółte rzepaki, a jesienią wyrastają jedne z największych w Europie wrzosowisk. Pasieka znajduje się pod stałą ochroną Lekarza Weterynarii, a my dbając o ciągły rozwój pasieki, należymy do Koła Pszczelarskiego. Staramy się korzystać z wszelkich pomocy i dopłat z funduszy strukturalnych, co prowadzi do modernizacji naszego gospodarstwa pasiecznego. Z całego serca polecamy nasz miód, który jest gwarancją jakości na najwyższym poziomie.
Sprzedawany miód pochodzi z tegorocznych zbiorów, z początku czerwca. Ma delikatny smak, słodki nie gryzący w gardło, uwielbiany przez dzieci. O konsystencję smalcu. Łatwo się rozsmarowuje. Cena dotyczy jednego słoika. Miód sprzedawany jest w słoikach 900 ml, tj. 1,30 kg miodu.
Miód rzepakowy jest bardzo zdrowym i smacznym miodem. Wspomaga dolegliwości układu sercowo – naczyniowego oraz schorzenia wątroby i dróg żółciowych. Jest dobrym środkiem leczniczym podczas przeziębienia i wyczerpania organizmu. Leczy również schorzenia nerek, dróg moczowych oraz żołądka. Polecany również ludziom z problemami skórnymi.
Kiedy pomaga spożywanie miodu rzepakowego? 1. Wyczerpanie 2. Dolegliwości układu sercowo-naczyniowego 3. Schorzenia wątroby i dróg żółciowych 4. Przeziębienia 5. Schorzenia nerek i dróg moczowych 6. Problemy z żołądkiem 7. Problemy skórne
PAMIĘTAJ !!!
Na tą chwilę miód nie uległ jeszcze krystalizacji. Z kilkuletnich obserwacji wiemy, iż trzymany w warunkach domowych mimo , że krystalizuje będzie łatwo rozsmarowywał się.Dobry miód pszczeli krystalizuje się i nie da się tego zmienić!!! Krystalizacja przebiega w miodach wiosennych szybko, bo już w kilkanaście dni po miodobraniu. W procesie krystalizacja miodu nie zmienia jego wartość odżywczo-lecznicza, a jedynie konsystencja. Miód można doprowadzić z powrotem do stanu płynnego, wolno podgrzewając go temperatury 40⁰C . Takie powolne podgrzewanie nie powoduje utraty cennych właściwości tego daru natury.
Zapraszam do kontaktu:
793-[zasłonięte]-888 793-[zasłonięte]-888
|