Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIÓD MNISZKOWO-MALINOWY 400g RARYTAS PROMOCJA

08-05-2015, 9:25
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 16.90 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 16.90 zł     
Użytkownik kowal_77
numer aukcji: 5248484002
Miejscowość Strzelce Kraj.
Kupiono sztuk: 4    Zostało sztuk: 996    Licytowało: 4    Wyświetleń: 60   
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Kupując u mnie otrzymują państwo produkty zapakowane w torebki papierowe, kartonowe lub szklane pojemniki, dzięki czemu nie stracą one swoich własciwości leczniczych i aromatycznych. Jednocześnie zmniejszają się koszty za opakowanie.
 Licytując na naszych  aukcjach zgadzasz się na akceptowanie naszego regulaminu zawartego na Stronie o mnie

Co gwarantujemy?

1. Sprzedajemy tylko sprawdzone produkty
w 100% naturalne wolne od zanieczyszczeń.

2. Produkty zamówione Pocztexem(Kurier48) do godziny 12:00, są u państwa w 80% już następnego dnia za jedyne 10,60zł przelew
lub 13,65zł za pobraniem, aż do 28kg.

3. Wszystkie nasze produkty posiadają odpowiednio długi termin ważności.

4. Wszystkie produkty są odpowiednio zapakowane, aby bezpiecznie dotarły
do Państwa domów.


Serdecznie Dziękujemy
za zaufanie stałych klientów!
Za zakupy powyżej 150zł
do wyboru dodajemy sól ziołową,
czosnkową lub morską z witaminami.
Za zakupy powyżej 300zł wysyłka 0zł.












MIÓD MNISZKOWO-MALINOWY (100% naturalny)

Waga netto: 400g






SKŁAD: miód zebrany głównie z kwiatów mniszka oraz maliny.

PRODUCENT: DARY NATURY

WAŻNE: produkt ulega krystalizacji.


Gwarantujemy Państwu miody najwyższej jakości
w 100% pochodzenia naturalnego, mocno krystalizujące się
o wspaniałym smaku.




Jest to miód zebrany głównie z kwiatów mniszka oraz maliny. Według literatury zielarskiej kwiat mniszka oraz maliny może mieć pozytywny wpływ na przemianę materii, wątroby, naczynia krwionośne oraz górne drogi oddechowe.

Miody pochodzą z niewielkich pasiek, ulokowanych w małych wioskach
i przysiółkach, często zagubionych wśród lasów. Bogactwo kwiatów, różnorodność roślinności gwarantuje obfitość pyłku i nektaru, z którego pszczoły robią dla nas wspaniałe miody. Rozległe tereny pokryte kobiercem kwiatów gwarantują, że bartnicy nie muszą podkarmiać pszczół cukrem. Dzięki temu miody mają wyjątkowo cenne właściwości.

Miód a alergie na pyłki
Miód nektarowy zawsze zawiera w swoim składzie wtrącenia pyłków z roślin z których pszczoły zbierały nektar. Najbardziej różnorodny zestaw pyłków ma miód wielokwiatowy. Ten fakt wykorzystuje się stosując miód w kuracji alergii. Miód powinien pochodzić z 10-kilometrowego promienia zamieszkania alergika. Miód jako antybiotyk
Miód charakteryzuje się wysoką aktywnością antybiotyczną. Hamuje bądź niszczy rozwój bakterii Gram-dodatnich, Gram-ujemnych, grzybów, wirusów, pierwotniaków, paciorkowców. Te cenne właściwości zawdzięcza miód swemu składowi chemicznemu. Wysokie ciśnienie osmotyczne, kwaśny odczyn środowiska, obecność oksydazy glukozy, lizozymu, apidycyny, inhibiny to cechy nadające miodowi działanie antybiotyczne. Warto zapamiętać, że aktywność antybiotyczna miodu wzrasta nawet do 220 razy gdy go rozcieńczymy z wodą. Miód a choroby narządu wzroku
Miód zwalcza drobnoustroje, zalecany jest w leczeniu zapalenia spojówek, rogówki, jęczmienia, których przyczyną są ropotwórcze gronkowce
i paciorkowce.
Miód a choroby skóry
Miód działa antybiotycznie, przyspiesza gojenie ran, oparzeń i odmrożeń, zabezpiecza je przed zakażeniem bakteriami, drobnoustrojami. Poprawia odżywianie tkanek, oczyszcza rany, przyspiesza ziarninowanie i gojenie ran. Działa więc przeciwzapalnie, regenerująco oraz przeciwbólowo. Stosuje się więc miód do leczenia oparzeń, odmrożeń skóry, trudno gojących się ran, owrzodzeń, ropni, czyraków, wyprysków. Medycyna naturalna, apiterapia, to zdrowie
z miodem.
Miód a choroby układu krążenia
Miód dzięki dużej zawartości cukrów prostych (glukozy i fruktozy), mikroelementów i enzymów ma korzystny wpływ w schorzeniach układu krążenia. Glukoza dostarcza sercu niezbędną energię. Fruktoza zaś jest magazynowana jako glikogen w wątrobie, stanowi rezerwę energetyczną organizmu. Miód reguluje pracę serca, rozszerza naczynia wieńcowe serca, obniża ciśnienie krwi, polepsza krążenie. Zapobiega powstawaniu obrzęków poprzez zwiększone wydzielanie moczu. Zmniejsza napięcie nerwowe, polepsza sen i ogólne samopoczucie. Jest więc stosowany w nerwicach naczyniowych i serca, chorobie wieńcowej, nadciśnieniu, zespole płuco-sercowym.
Miód a choroby układu moczowego
Miód działa moczopędnie, zwiększa przepływ naczyniowy w nerkach zapobiegając powstawaniu złogów, ma działanie diuretyczne sprzyjające zmniejszaniu obrzęków spowodowanych niewydolnością nerek. Stosowany jest więc miód jako środek wspomagający w chorobach układu moczowego, takich jak ostre i przewlekłe zapalenie nerek, pęcherza moczowego i miedniczek nerkowych, kamica nerkowa i pęcherza moczowego.
Miód a choroby układu nerwowego
Miód wzmacnia układ nerwowy, działa uspokajająco, przeciwspazmatycznie, poprawia samopoczucie, nastrój. Stosuje się go w leczeniu nerwic, apatii, depresji, pobudzenia nerwowego, wyczerpania nerwowego, bezsenności, nadpobudliwości (szczególnie dzieci). W tych chorobach stosuje się duże dawki miodu.
Miód a choroby układu oddechowego
Miód znalazł zastosowanie w zapobieganiu i leczeniu schorzeń układu oddechowego. Ma działanie przeciwbakteryjne, przeciwzapalne, przeciwalergiczne, wykrztuśne, uodporniające. Zwiększa więc odporność organizmu i chroni drogi oddechowe przed rozwojem zakażenia. Stosowany jest w leczeniu stanów przeziębieniowych, chrypki, kaszlu, zapalenia gardła, pyłkownicy na tle alergicznym, suchości w gardle, zapalenia zatok, kataru, dreszczy, podwyższonej temperatury.
Miód a choroby układu pokarmowego
Miód reguluje czynności trawienne żołądka, poprawia przemianę materii, przyspiesza gojenie wrzodów, łagodzi skutki stresów, poprawia sen i łaknienie. Pobudza perystaltykę, zmniejsza kurcze jelit, skraca czas trwania biegunek. Miód zmniejsza szkodliwe działanie używek jak kawa, herbata, tytoń, alkohol. Dobrze odżywia komórki wątrobowe, działa odtruwając organizm. Cholina zawarta w miodzie zwiększa efekt żółciopędny . Powyższe właściwości miodu spowodowały, że z powodzeniem jest stosowany leczniczo w chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, w nieżytach żołądka, zapaleniu i stanach kurczowych jelit, biegunkach, zaparciach, zapaleniu wątroby, woreczka żółciowego.









ZAJRZYJ NA POZOSTAłE PRODUKTY NATURALNE

KomentarzePanelealle

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

galerie przedmiotow