Miód Manuka UMF20+ 250g
producent: NZ Health Naturally Ltd. |
Stosowanie w przypadku silniejszych infekcji górnych dróg oddechowych, problemów żołądkowo-jelitowych,przy gojeniu ran wszelkiego pochodzenia w tym pooperacyjnych.
Miód Manuka UMF® 20+ jest w 100 % miodem naturalnym, charakteryzuje się szczególnie wysoką zawartością czynnika UMF W odróżnieniu od innych miodów naturalnych posiada on niezwykłe właściwości. Manuka to nazwa krzewu rosnącego w Nowej Zelandii. To właśnie z kwiatów tych endemicznych krzewów pszczoły zbierają nektar, a potem produkują ten niezwykły miód.
Dzięki unikatowym właściwościom miodu badanego przez prof. Petera Molana z Uniwersytetu Waikato możemy oczekiwać że:
- Jest pomocny w zwalczaniu bakterii
- Posiada wyjątkowo korzystny wpływ na układ pokarmowy oraz oddechowy
- Szczególnie pomocny w utrzymaniu zdrowej skóry
- Wspomaga system odpornościowy
- Może poprawiać ogólne samopoczucie
Miód najlepiej stosować 2-3 razy dziennie 1/2 godziny przed posiłkiem. Można rozpuścić go w 1 szklance letniej wody. Można go stosować zarówno wewnętrznie jak i zewnętrznie.
- Nie należy podawać miodu dzieciom poniżej pierwszego roku życia oraz osobom uczulonym na produkty pszczele
- W przypadku leczenia jakichkolwiek schorzeń pacjent powinien znajdować się pod stałą kontrolą lekarza specjalisty.
Istnieje związek pomiędzy stężeniem metyloglioksalu a wartością NPA mierzoną badaniem metodą dyfuzyjno-studzienkową. Poniższy kalkulator został stworzony z myślą o tym, aby pomóc Państwu zrozumieć tę zależność.
*W ostatnim czasie UMFHA udostępniła na swojej stronie internetowej oficjalny konwerter umożliwiający przeliczenie zawartośći NPA na MGO i MGO na NPA. Klikając na obrazek będą mogli Państwo samodzielnie przeliczyć odpowiednie stężenia.
System pomiaru siły miodu Manuka – UMF® jest najbardziej rozpoznawalnym na świecie znakiem dotyczącym siły miodu Manuka. Wielu producentów produkuje miód Manuka oznaczony znakiem łudząco podobnym do UMF®, co dowodzi o uznaniu marki.