Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIÓD MANUKA MGO 550+ 500g NAJMOCNIEJSZY 310 ZŁ

07-07-2014, 12:58
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 310 zł     
Użytkownik sorel9
numer aukcji: 4360045547
Miejscowość Wola
Zostało sztuk: 5    Wyświetleń: 24   
Koniec: 07-07-2014 12:56:40

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

00

Witamy na aukcji firmy Sorel.
Przedmiotem tej aukcji jest

miód MAUKA MGO 550+

500g.

NAJMOCNIEJSZY

 

 

DATA WAŻNOŚCI STYCZEŃ 2017 ROK

 

 

TERAZ TYLKO 310 ZŁ

 

 

 

Miód Manuka MGO™ 550+ to produkt wybierany przez klientów, którzy chcą kupić najlepszy z dostępnych na rynku miód Manuka. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 550+ mg/kg (MGO™ 550+)

 

Miód Manuka to naturalny miód pochodzący z Nowej Zelandii, Jednym z najczystszych miejsc na świecie. Jego lecznicze właściwości są cenione na całym świecie. Miód ten powstaje z nektaru krzewu Manuka – rośliny rosnącej na terenach Nowej Zelandii. Nazwa miodu wywodzi się z języka maori i dosłownie oznacza „miód z drzewa herbacianego”.

 

CO TO JEST MANUKA?

krzew Manuka występuje na terenie Nowej Zelandii oraz nielicznie w Australii. Kwitnienie tego krzewu trwa jedynie 4 tygodnie przez co miód ten można uznać za wyjątkowo cenny. Krzew Manuka co roku na cztery tygodnie pokrywa się białymi kwiatami. W trakcie pory letniej zbocza gór i doliny otulone kwitnącym krzewem Manuka wyglądają jak pola przykryte śniegiem. Dziko rosnąca roślina Manuka w sposób naturalny regeneruje się w odległych od cywilizacji zakątkach Nowej Zelandii, by co roku dać równie obfite i pełnowartościowe zbiory.

 

Właściwości zdrowotne jakie wykazują krzewy Manuka były wykorzystywane już przez aborygenów. Zauważyli oni, że wywar z liści bądź kory tej rośliny jest doskonały na bardzo wiele różnorodnych dolegliwości. Świat dowiedział się o tych wspaniałych właściwościach dopiero dzięki wyprawie kapitana Cook'a do Nowej Zelandii, który z liści krzewu Manuka zaparzał sobie herbatę. Miody Manuka zaczęto produkować w XIX wieku, a konkretnie w latach trzydziestych. Nowa Zelandia stała się dzięki temu największym producentem tego niesamowitego miodu.

WŁAŚCIWOŚCI MIODU MANUKA

 

Profesor Thomas Henle i zespół naukowców z Politechniki w Dreźnie odkryli aktywny składnik miodu z krzewu Manuka – methylglyoxal. Jest on odpowiedzialny za procesy antybakteryjne występujące tylko w miodach Manuka. Methylglyoxal pojawia się na ogół we wszystkich miodach, jednak natężenie jego występowania na ogół waha się pomiędzy 0 a 10mg/kg. Natomiast methylglyoxal odkryty w miodach Manuka występuje w natężeniu od 100mg/kg do 1000mg/kg!.

Badania dowiodły, że Miody Manuka są wyjątkowym produktem żywieniowym i mogą być zaliczane do tzw. medical food czyli pokarmów powodujących znaczną poprawę zdrowia.

Methylglyoxal jest naturalnym produktem, który powstaje w czasie procesu dostawania się glukozy do żywych komórek - tak w organizmie człowieka, zwierzęcia, jak i rośliny. W czasie tego procesu methylglyoxal jest produkowany, a następnie wykorzystywany do budowy zdrowych żywych komórek.
Krzewy Manuka mają dużą zdolność uwalniania methylglyoxalu w miodzie, który jest już szeroko wykorzystywany przy wielu różnorodnych schorzeniach.

 

Zastosowanie:

 

  • wpływa na prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego
  • reguluje florę bakteryjną jelit
  • pomaga w leczeniu wrzodów żołądka, zespołu jelita nadwrażliwego i refluksu
  • wzmacnia naturalną odporność organizmu
  • zapewnia dobrą kondycję skóry
  • pomaga w leczeniu trądziku młodzieńczego i różowatego
  • pomaga w walce z chorobotwórczymi bakteriami (gronkowce, paciorkowce) wywołującymi schorzenia takie jak: zapalenie zatok, gardła, błony śluzowej nosa, oraz infekcje przewodu pokarmowego (biegunka, wymioty, bóle brzucha)
  • przyspiesza proces gojenia zmian skórnych w przypadku półpaśca
  • zwiększa efektywność leczenia anginy i innych chorób gardła
  • przyspiesza proces gojenia się ran, odleżyn
  • pomaga w dolegliwościach związanych z egzemą

 

JAK SPOŻYWAĆ MIÓD MANUKA, BY ZOPTYMALIZOWAĆ JEGO LECZNICZE DZIAŁANIE?

Należy pamiętać, że miód Manuka jest produktem spożywczym, a nie lekiem ani suplementem diety. Z tego względu nie ma jasno sprecyzowanych reguł dotyczących dawkowania. Miód Manuka należy spożywać tak, jak każdy inny miód – najlepiej 2–3 łyżeczki rano, na czczo, około 20 minut przed posiłkiem. Spożywanie miodu Manuka jest bezpieczne, ponieważ jest to produkt w 100% naturalny. Jeśli masz uczulenie na produkty pszczelego pochodzenia, przed zastosowaniem miodu skonsultuj się z lekarzem. Zgodnie z zaleceniami Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) miodu nie powinno się podawać dzieciom do pierwszego roku życia.

KONTAKT:
e-mail. [zasłonięte]@onet.pl
tel. 32 [zasłonięte] 00
kom. 668 [zasłonięte] 538