Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

MIÓD MANUKA MGO 400+ 250G KURIER 0ZŁ + GRATIS

07-07-2014, 12:59
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 118 zł     
Użytkownik sorel9
numer aukcji: 4359948287
Miejscowość Wola
Wyświetleń: 7   
Koniec: 07-07-2014 12:29:53

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

00

Witamy na aukcji firmy Sorel.
Przedmiotem tej aukcji jest

miód MAUKA

MGO 400+ 250g.

Do każdej zamówionej sztuki

sam sok z czerwonych winogron 250ml

gratis.

 

SAM SOK, czyli sok bezpośredni, wyprodukowany bezpośrednio z owoców, a nie z soku zagęszczonego (koncentratu). SAM SOK wyciskany jest z owoców w pierwszym i jedynym tłoczeniu, po pasteryzacji zamknięty w szklanej butelce. Nie zawiera dodatku cukru, wody, aromatów, ani konserwanów.

 

Winogrona są naturalną skarbnicą znakomitych substancji regenerujących i oczyszczających organizm. Nie bez powodu nazywa się je owocami bogów. Wartościowe jest w nich wszystko: sok, miąższ, pestki, skórka, a nawet szypułki.Zawierają one dużo witamin: B, C, D, E i PP oraz mikroelementów: boru, wapnia, żelaza, magnezu, potasu i miedzi, dzięki czemu dotleniają i odtruwają organizm, zwiększając przy tym jego odporność. Są łatwo strawne, mają właściwości regenerujące i moczopędne. Pobudzają pracę wątroby, chronią przed rozwojem niewydolności żył i naczyń limfatycznych, która objawia się mrowieniem, drętwieniem, żylakami i obrzękami.Winogrona swoje właściwości zawdzięczają zawartym w nich, a raczej w pestkach związkom procyjanidolowym. Eliminują one z organizmu wolne rodniki, które są głównymi sprawcami wielu chorób serca i układu naczyniowego, w tym miażdżycy.

Miód Manuka to naturalny miód pochodzący z Nowej Zelandii, Jednym z najczystszych miejsc na świecie. Jego lecznicze właściwości są cenione na całym świecie. Miód ten powstaje z nektaru krzewu Manuka – rośliny rosnącej na terenach Nowej Zelandii. Nazwa miodu wywodzi się z języka maori i dosłownie oznacza „miód z drzewa herbacianego”.

CO TO JEST MANUKA?

krzew Manuka występuje na terenie Nowej Zelandii oraz nielicznie w Australii. Kwitnienie tego krzewu trwa jedynie 4 tygodnie przez co miód ten można uznać za wyjątkowo cenny. Krzew Manuka co roku na cztery tygodnie pokrywa się białymi kwiatami. W trakcie pory letniej zbocza gór i doliny otulone kwitnącym krzewem Manuka wyglądają jak pola przykryte śniegiem. Dziko rosnąca roślina Manuka w sposób naturalny regeneruje się w odległych od cywilizacji zakątkach Nowej Zelandii, by co roku dać równie obfite i pełnowartościowe zbiory.

 

Właściwości zdrowotne jakie wykazują krzewy Manuka były wykorzystywane już przez aborygenów. Zauważyli oni, że wywar z liści bądź kory tej rośliny jest doskonały na bardzo wiele różnorodnych dolegliwości. Świat dowiedział się o tych wspaniałych właściwościach dopiero dzięki wyprawie kapitana Cook'a do Nowej Zelandii, który z liści krzewu Manuka zaparzał sobie herbatę. Miody Manuka zaczęto produkować w XIX wieku, a konkretnie w latach trzydziestych. Nowa Zelandia stała się dzięki temu największym producentem tego niesamowitego miodu.

 

WŁAŚCIWOŚCI MIODU MANUKA

 

 

Profesor Thomas Henle i zespół naukowców z Politechniki w Dreźnie odkryli aktywny składnik miodu z krzewu Manuka – methylglyoxal. Jest on odpowiedzialny za procesy antybakteryjne występujące tylko w miodach Manuka. Methylglyoxal pojawia się na ogół we wszystkich miodach, jednak natężenie jego występowania na ogół waha się pomiędzy 0 a 10mg/kg. Natomiast methylglyoxal odkryty w miodach Manuka występuje w natężeniu od 100mg/kg do 1000mg/kg!.

 

Methylglyoxal w dawce 400 mg / kg Jest wystarczający, aby mówić o silnym działaniu drowotnym. Dlatego też Miód Manuka MGO 400+ jest najczęściej wybieranym Miodem Manuka w Polsce.

 

Badania dowiodły, że Miody Manuka są wyjątkowym produktem żywieniowym i mogą być zaliczane do tzw. medical food czyli pokarmów powodujących znaczną poprawę zdrowia.

 

Methylglyoxal jest naturalnym produktem, który powstaje w czasie procesu dostawania się glukozy do żywych komórek - tak w organizmie człowieka, zwierzęcia, jak i rośliny. W czasie tego procesu methylglyoxal jest produkowany, a następnie wykorzystywany do budowy zdrowych żywych komórek.
Krzewy Manuka mają dużą zdolność uwalniania methylglyoxalu w miodzie, który jest już szeroko wykorzystywany przy wielu różnorodnych schorzeniach.

 

ZASTOSOWANIE:

  • wpływa na prawidłowe funkcjonowanie przewodu pokarmowego
  • reguluje florę bakteryjną jelit
  • pomaga w leczeniu wrzodów żołądka, zespołu jelita nadwrażliwego i refluksu
  • wzmacnia naturalną odporność organizmu
  • zapewnia dobrą kondycję skóry
  • pomaga w leczeniu trądziku młodzieńczego i różowatego
  • pomaga w walce z chorobotwórczymi bakteriami (gronkowce, paciorkowce) wywołującymi schorzenia takie jak: zapalenie zatok, gardła, błony śluzowej nosa, oraz infekcje przewodu pokarmowego (biegunka, wymioty, bóle brzucha)
  • przyspiesza proces gojenia zmian skórnych w przypadku półpaśca
  • zwiększa efektywność leczenia anginy i innych chorób gardła
  • przyspiesza proces gojenia się ran, odleżyn
  • pomaga w dolegliwościach związanych z egzemą

 

 

JAK SPOŻYWAĆ MIÓD MANUKA, BY ZOPTYMALIZOWAĆ JEGO LECZNICZE DZIAŁANIE?

Należy pamiętać, że miód Manuka jest produktem spożywczym, a nie lekiem ani suplementem diety. Z tego względu nie ma jasno sprecyzowanych reguł dotyczących dawkowania. Miód Manuka należy spożywać tak, jak każdy inny miód – najlepiej 2–3 łyżeczki rano, na czczo, około 20 minut przed posiłkiem. Spożywanie miodu Manuka jest bezpieczne, ponieważ jest to produkt w 100% naturalny. Jeśli masz uczulenie na produkty pszczelego pochodzenia, przed zastosowaniem miodu skonsultuj się z lekarzem. Zgodnie z zaleceniami Światowej Organizacji Zdrowia (WHO) miodu nie powinno się podawać dzieciom do pierwszego roku życia.

 

KONTAKT:
tel. 32 [zasłonięte] 00
kom. 668 [zasłonięte] 538