Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miód MANUKA MGO 400+ 250g

23-05-2012, 11:24
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 102 zł      Najwyzsza cena licytacji: 102 zł     
Użytkownik DoktorPelc
numer aukcji: 2337129449
Miejscowość Kraków
Zostało sztuk: 3    Licytowało: 5    Wyświetleń: 62   
Koniec: 24-05-2012 14:11:24
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Dr Pelc - guarana, orzechy piorące

Miód MANUKA

MGO 400+ 250g

manuka2

manuka

manuka400

Nowozelandzki, Aktywny Miód Manuka MGO™ 400+ w 250 gramowym słoiku. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO™ 400+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:

  • wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
  • dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około 2 tygodnie.

Naukowo potwierdzone właściwości

Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.

„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008

Badanie naukowa wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.

Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO™ 100+).

Produkt Methylglyoxal, mg/kg
Miód Manuka 30-800 +
Inne miody 0-10
Inne produkty żywnościowe

0-50