Miód manuka MGO 400+ 250 g Propharma
|
Właściwości:
Miód z krzewu Manuka jest wytwarzany w Nowej Zelandii przez pszczoły, które odżywiają się nektarem kwiatów Leptospermum scoparium czyli właśnie Manuki. Nowa Zelandia to jedyne miejsce na świecie, w którym możemy znaleźć krzewy Manuki.
Właściwości miodu mają ścisły związek z tym, z jakich roślin jest on wytwarzany. Tak samo jest w przypadku miodu Manuka. Nektar kwiatów Manuki zawiera substancje, które zamieniają się w methylglyoxal.
Skład:
Miody Manuka MGO™ 400+ to miody zawierające najwyższe dostępne w sprzedaży stężenie naturalnego Methylglyoxalu. Certyfikat MGO 400+ oznacza, że kilogram miodu zawiera co najmniej 400 mg/kg methylglyoxalu.
Zastosowanie:
- wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego,
- dobroczynne działanie dla układu immunologicznego,
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry.
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500 g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Opakowanie: 250 g