Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miód Manuka MGO 250+ z ekstr. z zielonej herbaty

12-04-2015, 10:06
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 74.99 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 74.99 zł     
Użytkownik www_wapteka_pl
numer aukcji: 5232211095
Miejscowość Sieradz
Licytowało: 1    Wyświetleń: 19   
Koniec: 12-04-2015 09:41:31
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Miód Manuka MGO® 250+ z ekstraktem z zielonej herbaty 250 g
Krótka nazwa Miód Manuka MGO® 250+ z ekstraktem z zielonej herbaty
OPAKOWANIE 250g
Cena wapteka_pl
74,99 zł

Suplement diety
Miód Manuka MGO® 250+ zawiera aktywny składnik zielonej herbaty, który wpływa pozytywnie na zdrowie układu sercowo-naczyniowego

  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
  • wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
  • dobroczynny wpływ na układ immunologiczny

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.

 

Dar natury przywieziony z Nowej Zelandii

Skąd pochodzi Miód Manuka?

Miody Manuka na tle innych miodów europejskich i tropikalnych charakteryzuje przede wszystkim rdzenne pochodzenie. Powstają one jedynie w nielicznych rejonach Nowej Zelandii będących naturalną ostoją rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium.

Czym jest Miód Manuka?

W 2013 r. przy udziale rządu Nowej Zelandii powołano grupę roboczą ds. zdefiniowania kryteriów służących kwalifikacji produktów pszczelich określanych mianem miodów Manuka. Według opracowania z lipca 2014 r. miody Manuka to miody jednorodne, które zostały wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody te powinny charakteryzować się dodatkowo takimi cechami jak: odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki; silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu; obecnością pyłku charaktery-stycznego dla krzewów Manuka oraz składników aktywnych, w tym: methylglyoxalu (MGO®) (Science and characteristing Manuka honey – Current and future science to support a definition. Ministry for Primary Industries, New Zealand Government. July 2014).

Czym jest MGO®?

MGO® to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Badania nad składem miodów Manuka i methylglyoxalem prowadził prof. Thomas Henle z Politechniki Drezdeńskiej - jeden spośród czołowych badaczy żywności na świecie. Wnioski prof. Henle zostały poparte przez naukowców nowozelandzkich min.: prof. Molana, wcześniejszego prekursora badań miodów Manuka. W ten sposób powstała metoda mierzenia i oznaczania jakości miodów Manuka - MGO®, która jest obiektywna i powtarzalna.

Galusan epigallokatechiny (EGCG)

Galusan epigallokatechiny (EGCG) jako składnik aktywny zielonej herbaty wykazuje korzystne działanie na organizm człowieka:
• wpływa pozytywnie na zdrowie układu sercowo-naczyniowego,
• pomaga utrzymać prawidłowe ciśnienie tętnicze,
• chroni DNA, białka i lipidy przed uszkodzeniem oksydacyjnym,
• przyczynia się do utrzymania normalnego poziomu glukozy we krwi.

Składniki: Miód Manuka MGO® 250+ (99,75%) , ekstrakt z zielonej herbaty (galusan epigallokatechiny 0,25%)

Wartość odżywcza 100 g 15 g*
Wartość energetyczna 1320 kJ / 315,3 kcal 198 kJ / 47,3 kcal
Tłuszcz znikome ilości znikome ilości
W tym kwasy tłuszczowe nasycone znikome ilości znikome ilości
Węglowodany 79,6 g 11,94 g
W tym cukry 78,1 g 11,7 g
Białko 0,4 g znikome ilości
Sól 0,03 g znikome ilości
Methylglyoxal >24,9 mg >3,7 mg
Składnik aktywny 100 g 15 g*
Galusan epigallokatechiny 0,25 g 0,04 g

*zalecana dzienna porcja produktu. Opakowanie zawiera około 16 porcji.

Zalecane spożycie: 1 łyżeczka 3 razy dziennie, 30 minut przed posiłkiem. Nie należy przekraczać dziennej porcji zalecanej do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Pamiętaj o zróżnicowanym sposobie żywienia oraz prowadzeniu zdrowego trybu życia.

Stosowanie

Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem. Miód idealnie nadaje się jako dodatek do dań i napojów.

Uwaga!

Produkt Methylglyoxal, mg/kg
Miód Manuka 30-800 +
Inne miody 0-10
Inne produkty żywnościowe 0-50

 

POLECANE PRODUKTY

Obniżamy cene!
Ze względu na prawo farmaceutyczne apteka nie prowadzi sprzedaży do innych aptek lub hurtowni.
Wygląd produktu przedstawiony na zdjęciu może różnić się od stanu faktycznego ze względu na zmiany opakowań wprowadzane przez producentów