DZIAŁANIE:
Miód Manuka MGO™ 250+ zawdzięcza
swoje właściwości wysokiej zawartości naturalnej substancji o
nazwie methylglyoxal (MGO), o wartości powyżej 250 mg/kg miodu.
Dla porównania zawartość methylglyoxalu w innych miodach nie
przekracza 10 mg/kg. Wysokie stężenie methylglyoxalu jest
źródłem unikatowych właściwości Miodu Manuka MGO.
Wyciąg z aloesu wykazuje korzystny wpływ na funkcje
odpornościowe organizmu. Przyczynia się do utrzymania zdrowia
fizycznego oraz dobrego stanu przewodu pokarmowego. Wspiera
proces trawienia i pracę jelit.
Opakowanie 250 g tego miodu zawiera 5 g żelu
ACTIValoe®, który jest równoważny z 1 litrem
pełnowartościowego soku Aloe Vera.
Zastosowanie: Korzystny wpływ na odporność oraz
prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.
Ostrzeżenie: Nie stosować u osób uczulonych na
produkty pochodzenia pszczelego oraz na którykolwiek ze
składników preparatu. Produkt zawiera aloinę <0,08 mg/kg.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut
zróżnicowanej i zbilansowanej diety oraz zdrowego trybu życia.
Zalecane spożycie: od 1 do 3 łyżeczek do herbaty
dziennie na 30 minut przed posiłkiem. Nie przekraczać porcji
zalecanej do spożycia w ciągu dnia. 1 łyżeczka do herbaty to
około 5 g produktu. Dla dobrego rezultatu produkt rozpuścić w
połowie szklanki ciepłej wody.
Masa netto: 250 g (50 porcji)
INFORMACJE PODSTAWOWE O MIODZIE MANUKA MGO™ 250+
Nowozelandzki, Aktywny Miód Manuka MGO™ 250+ charakteryzuje się
wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg
(MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi
od 1 do 10 mg/kg.
Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w
niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych
właściwości tego produktu:
- wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w
miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i
utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu
immunologicznego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
NAUKOWO POTWIERDZONE WŁAŚCIWOŚCI
Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się
nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum
scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat
wyjątkowe właściwości Miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z
wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach.
Właściwe źródło aktywności Miodu Manuka pozostawało niezbadane
przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana
Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w
Niemczech.
„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić,
że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio
odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim
methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle,
Politechnika Drezdeńska, 2008
(zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w
styczniu 2008 roku.
Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd
jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono
tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu
- na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla
porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na
świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1
mg/kg.
Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają
spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg
(MGO™ 100+).