Miód manuka MGO 250+ 250 g Propharma
|
Właściwości:
Miód z krzewu Manuka jest wytwarzany w Nowej Zelandii przez pszczoły, które odżywiają się nektarem kwiatów Leptospermum scoparium czyli właśnie Manuki. Nowa Zelandia to jedyne miejsce na świecie, w którym możemy znaleźć krzewy Manuki.
Właściwości miodu mają ścisły związek z tym, z jakich roślin jest on wytwarzany. Tak samo jest w przypadku miodu Manuka. Nektar kwiatów Manuki zawiera substancje, które zamieniają się w methylglyoxal.
Skład:
Nowozelandzki, Aktywny Miód Manuka MGO 250+ charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg.
Zastosowanie:
- wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego,
- dobroczynne działanie dla układu immunologicznego,
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry.
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Opakowanie: 250 g