SKŁAD:
Miód Manuka MGO™ 100+ (99,4%), nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly (0,6%).
DZIAŁANIE:
Preparat ten stanowi ekologicznie czyste, surowe i nieprzetworzone nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly zachowane w Miodzie Manuka MGO™ 100+.
Miód Manuka Manuka MGO™ 100+ zawdzięcza swoje właściwości istotnej żywieniowo zawartości naturalnej substancji o nazwie methylglyoxal (MGO™), o wartości powyżej 100 mg/kg miodu. Dla porównania zawartość methylglyoxalu w innych miodach nie przekracza 10 mg/kg. Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodu Manuka MGO™.
Nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly jest wysoce bogate w proteiny, aminokwasy, lipidy naturalne hormony minerały, kwas foliowy, kwasy tłuszczowe oraz witaminy A, kompleks witamin B, C, D i E.
Zastosowanie: Kombinacja Miodu Manuka MGO™ 100+ i nowozelandzkiego mleczka pszczelego Royal Jelly wykazuje korzystny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, utrzymanie równowagi hormonalnej u kobiet w okresie menopauzy, utrzymanie odpowiedniego poziomu cholesterolu. Wpływa korzystnie na kondycję skóry i włosów.
Wartość odżywcza |
w łyżeczce do herbaty (5 g) |
w 100 g |
Wartość energetyczna (kJ) |
66 |
1320 |
Białko (g) |
mniej niż 0,1 |
0,4 |
Węglowodany (g)
- w tym cukry (g)
|
4
3,9
|
79,6
78,1
|
Tłuszcz (g)
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)
|
mniej niż 0,1
mniej niż 0,1
|
mniej niż 0,1
mniej niż 0,1
|
Sód (g)
|
0,006
|
0,012
|
Składniki aktywne |
w 1 łyżeczce |
w 3 łyżeczkach |
Miód Manuka MGO™ 100+ |
4,97 g |
14,91 g |
Nowozelandzkie mleczko pszczele Royal Jelly |
0,03 g |
0,09 g |
Ostrzeżenie: Nie stosować u osób uczulonych na produkty pochodzenia pszczelego oraz na którykolwiek ze składników preparatu.
Zalecane spożycie: od 1 do 2 łyżeczek do herbaty dziennie na 30 minut przed posiłkiem.
Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.
Masa netto: 250 g (50 porcji)
Producent: Manuka Health New Zealand Ltd, wyprodukowano w Nowej Zelandii.
INFORMACJE PODSTAWOWE O MIODZIE MANUKA MGO™ 100+
Nowozelandzki, Aktywny Miód Manuka MGO™ 100+ charakteryzuje się
wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg
(MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi
od 1 do 10 mg/kg.
Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w
niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych
właściwości tego produktu:
- wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w
miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i
utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu
immunologicznego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
NAUKOWO POTWIERDZONE WŁAŚCIWOŚCI
Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się
nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum
scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat
wyjątkowe właściwości Miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z
wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach.
Właściwe źródło aktywności Miodu Manuka pozostawało niezbadane
przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana
Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w
Niemczech.
„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić,
że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio
odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim
methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle,
Politechnika Drezdeńska, 2008
(zgłoszone do czasopisma Molecular Nutrition and Food Research, w
styczniu 2008 roku.
Badania naukowe wykazały, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd
jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono
tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu
- na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla
porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na
świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1
mg/kg.
Naukowcy, którzy zbadali właściwości Miodu Manuka MGO™, zalecają
spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg
(MGO™ 100+).