|
|
|
ROSNET
UL. ŁOWICKA 9
96-200 RAWA MAZOWIECKA
NIP:835[zasłonięte]146-87
EDG: 6106
tel (42)[zasłonięte]279 42
fax: (42)[zasłonięte]279 42
kom. 785 [zasłonięte] 947
667 [zasłonięte] 011
INFOLINIA :
801 [zasłonięte] 052
[zasłonięte]@vitamarket.pl
PKO BP
16 1[zasłonięte]020 45
0000
1702 [zasłonięte] 010122
|
|
|
|
Dokładny regulamin dostępny na stronie
O MNIE
|
|
|
|
KURIER (do 30 kg):
POBRANIE : 20,00 PLN
Z GÓRY : 0,0 PLN
POCZTA
POLSKA (do 1kg)
POBRANIE : 16,00 PLN
Z GÓRY : 0,0 PLN
|
|
|
|
K6
Serdecznie
witamy na naszych aukcjach !
PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST :
MIÓD MANUKA MGO 400+
3 szt. x 500 g
oraz GRATIS
MGO 30+ 500 G !!!
UWAGA !!!
Co otrzymasz kupując na tej aukcji ?
1) Aż 3 słoiczki
500 g Miodu Manuka MGO 400+ , razem 1,5 kg Miodu MGO 400+
2) GRATISOWO słoiczek 500 g Miodu Manuka MGO 30+
Wszystko to wyślemy do Ciebie kurierem gratis przy przedpłacie z góry
!!!
Kupując w tym pakiecie oszczędzasz :
MGO 400 + 3 x 179 = 537 PLN - u nas to
525 PLN
MGO 30+ 500g = 68 PLN u nas -
0 PLN
Wysyłka kurierem
17 PLN u nas to -
0 PLN
RAZEM OSZCZĘDZASZ 97,00 PLN !!!
PROMOCJA OGRANICZONA ILOŚCIĄ ZESTAWÓW !!!
Im szybciej tym lepiej !
Nie czekaj i skorzystaj
z promocji już dzisiaj a jutro możesz otrzymać paczkę z miodami !
Jesteśmy jednym z największych
sprzedawców Miodów Manuka w Polsce.
Zaufaj doświadczeniu!
O właściwościach
leczniczych miodu Manuka
Nowozelandzki Miód Manuka używany jest jako środek przeciwzapalny, lekarstwo
na szerokie spektrum chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny
środek antybakteryjny na rany i oparzenia. Używa się go do kuracji na osad /
kamień nazębny i zapalenie dziąseł. Pomaga w złagodzeniu bólów gardła, a
także wyraźnie wzmacnia ogólny stan zdrowia i samopoczucia pacjenta.
Nowozelandzkie Miody Manuka w znaczący sposób pomogły w leczeniu takich
schorzeń jak: nowotwory, gronkowiec, przeziębienia, infekcje gardła, ciężko
gojące się rany, wrzody żołądka, zakażenia bakteryjne i wiele innych.
Profesor Thomas Henle i zespół naukowców z Politechniki w Dreźnie odkryli
aktywny składnik miodu z krzewu Manuka – methylglyoxal. Jest on
odpowiedzialny za procesy antybakteryjne występujące tylko w niektórych
miodach z Manuka. Methylglyoxal pojawia się na ogół we wszystkich miodach,
jednak natężenie jego występowania na ogół waha się pomiędzy 0 a 10mg/kg.
Natomiast methylglyoxal odkryty w miodach z Manuka występuje w natężeniu od
100mg/kg do 1000mg/kg!
MGOTM Manuka Honey jest jedynym naturalnym produktem zdrowej żywności na
świecie, posiadającym sprawdzone działanie antybakteryjne. Składnik
powodujący takie działanie pozostawał zagadką aż do momentu przeprowadzenia
badań prof. Thomasa Henle’a z Politechniki Drezdeńskiej w Niemczech. Badania
te wykazały obecność dietetycznego metyloglyoxalu jako aktywnego składnika
odpowiedzialnego za antybakteryjne działanie MGOTM Manuka Honey (Molecular
Nutrition and Food Research, styczeń 2008).
Im większe natężenie methylglyoxalu, tym silniejsze działanie
antybakteryjne. Powyżej natężenia 400mg/kg miód powoduje wyginięcie
szkodliwych bakterii.
Choroby, w których leczeniu pomaga Nowozelandzki Miód Manuka MGOTM .
• Układ trawienny: łagodzi wrzody żołądka, zakażenia układu pokarmowego,
poprawia funkcjonowanie układu pokarmowego;
• Witalność i wytrzymałość: wzmacnia ogólny stan zdrowia i samopoczucia
pacjenta, ma wysokie właściwości przeciwzapalne i zapobiegające zakażeniom,
pomaga zwalczać szereg bakterii, m.in. infekcje gardła;
• Zakażenia bakteryjne: łagodzi stany zapalne, zakażenia gronkowcem
złocistym;
• Skóra: przyspiesza proces gojenia wrzodów skóry, poparzeń, czyraków,
pęknięć skórnych, pomaga w walce z wyjątkowo odpornym na antybiotyki
gronkowcem złocistym, zwalcza świąd i bakterie wywołujące chorobowe zmiany
skóry (egzemę);
• Rany: pomaga w leczeniu ran i poparzeń, zwalcza szereg bakterii, m.in.
zakażenia ran.
Rodzaje nowozelandzkich miodów Manuka MGOTM
Oznaczenie Ilość metyloglyoxalu
MGOTM 30+ = UMF 5 min. 30 mg/kg
MGOTM 100+ = UMF 10+ min. 100 mg/kg
– leczniczy
MGOTM 250+ = UMF 15+ min. 250 mg/kg – leczniczy
MGOTM 400+ = UMF 20+ min. 400 mg/kg
– silnie leczniczy
MGOTM 550+ = UMF 25+ min. 550 mg – silnie leczniczy
Sposób zażywania aktywnych nowozelandzkich miodów zdrowotnych z krzewu Manuka:
- w celu poprawy trawienia: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem
- w celu lepszego gojenia ran: stosować bezpośrednio na ranę, oparzenie lub
wrzód
Dolegliwości Pomoc w leczeniu
Układ trawienny:
• Nowozelandzki aktywny miód zdrowotny z krzewu Manuka jest wysoce skuteczny
w zapewnianiu prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego, ponieważ
zwalcza bakterie w przewodzie pokarmowym.
• Pomaga zwalczać szereg bakterii, m.in. wrzody żołądka i inne zakażenia
układu pokarmowego.
Przeziębienia i odporność:
• Posiada wysokie właściwości przeciwzapalne i zapobiegające zakażeniom.
• Pomaga zwalczać szereg bakterii, m.in. infekcje gardła.
• Wzmacnia pracę układu odpornościowego.
• Jest pomocny w leczeniu przeziębienia i grypy.
• Posiada wysokie właściwości przeciwbakteryjne.
Witalność i wytrzymałość:
• Posiada wysokie właściwości przeciwzapalne i zapobiegające zakażeniom
wspomagając naturalne leczenie.
• Pomaga zwalczać szereg bakterii, m.in. infekcje gardła.
• Coraz częściej mówi się o stosowaniu Miodów Manuka w leczeniu nowotworów.
Zajmujący się terapią nowotworów szpital Christie Hospital z Didsbury
(Manchester) importuje z Nowej Zelandii miód Manuka i po operacji leczy nim
chorych.
• Ma silne właściwości antybiotyczne.
• Wzmacnia ogólny stan zdrowia i samopoczucia.
Odporność zimą:
• Miód z Manuka wzmacnia pracę układu odpornościowego.
• Jest pomocny w leczeniu przeziębienia i grypy.
• Posiada wysokie właściwości przeciwbakteryjne, wspomaga leczenie infekcji.
Skóra:
• Udowodniono skuteczność miodu z Manuka w przyspieszaniu procesu gojenia
wrzodów skóry, poparzeń, czyraków, pęknięć skórnych oraz walce z wyjątkowo
odpornym na antybiotyki gronkowcem złocistym.
• Istnieją naukowe dowody na to, że miód z krzewu Manuka jest skuteczny w
zwalczaniu świądu i bakterii wywołujących choroby skóry (egzemę).
Rany:
• Pomaga zwalczać szereg bakterii, m.in. zakażenia ran.
• Jest pomocny w leczeniu ran i poparzeń.
• Zwalcza szereg bakterii, m.in. zakażenia ran, pomoc w leczenie ran i
poparzeń.
Gronkowiec:
• Uznaje się, że Miody Manuka zmniejszają prawdopodobieństwo infekcji
gronkowcowych.
• Brytyjscy lekarze chcą zastosować miód do łagodzenia ewentualnych stanów
zapalnych i zakażeń gronkowcem złocistym w obrębie ust i gardła.
Co to jest manuka?
Manuka (łac. Leptospermum scoparium) lub Drzewo herbaciane to krzew
osiągający czasem rozmiary niewielkiego drzewa, typowy dla Nowej Zelandii i
południowo-wschodniej Australii. Występuje na terenie całej Nowej Zelandii,
jednakże najliczniej na suchym wschodnim wybrzeżu Północnej i Południowej
Wyspy. W Australii roślinę tę można znaleźć w Tasmanii, regionie Wiktorii i
Nowej Południowej Walii. Nazwa Manuka, pochodząca z języka Maori (mānuka),
jest używana w Nowej Zelandii. Nazwa ‘drzewo herbaciane’ jest powszechna w
Australii i tylko nieznacznie w Nowej Zelandii. Określenie to powstało
dzięki Kapitanowi Cookowi, który parzył ‘herbatę’ z liści tego drzewa.
Manuka jest łatwo rozmnażającym się krzewem, który jest wytrzymały na bardzo
trudne warunki glebowe. Krzew ten osiąga najczęściej wysokość od 2 do 5
metrów, ale może też osiągać rozmiary niewielkiego drzewa (do 15 m). Jest to
roślina wiecznie zielona, o gęstym ugałęzieniu i małych, szpiczaście
zakończonych liściach (o dł. 7-20 mm i 2-6 mm szerokości). Kwiaty są białe,
gdzieniegdzie zaróżowione, o średnicy od 8 do 15 mm (rzadko do 25 mm), z
pięcioma płatkami. Ich kształt przypomina gwiazdę.
Ten gatunek jest bardzo często mylony z inną, podobną odmianą – Kanuką.
Najłatwiej je odróżnić po listowiu. Liście Manuki są szorstkie, natomiast
Kanuki są gładkie. Drewno Manuki jest wytrzymałe i twarde; często
wykorzystuje je się do robienia trzonków narzędzi. Dym z palonego drewna
Manuka nadaje cudowny smak wędzonemu mięsu i rybom.
Zastosowanie medyczne i zdrowotne
Produkty na bazie Manuki mają wysokie właściwości antybakteryjne i są
powszechnie dostępne w Nowej Zelandii. Te same właściwości były
wykorzystywane przez plemię Maori w leczeniu naturalnym.
Miód Manuka, produkowany przez pszczoły, które zbierają nektar z kwiatów, ma
charakterystyczny smak, jest ciemniejszy i bardziej intensywny niż miód
koniczynowy, a ponadto posiada silne właściwości antybakteryjne i
przeciwgrzybiczne. Miód Manuka o najwyższych właściwościach leczniczych
produkowany jest w specjalnych pasiekach, umiejscowionych w nie uprawianych
rejonach Nowej Zelandii obficie porośniętych przez krzewy Manuka.
Uniwersytet w Waikato w Hamilton, w Nowej Zelandii, stworzył Instytut Badań
nad Miodem, który zajmuje się pomiarem zawartości substancji aktywnych miodu
i jego właściwościami antybakteryjnymi. Stowarzyszenie Aktywnego Miodu
Manuka (AMHA) promuje i zabiega o ujednolicenie produkcji Miodów Manuka dla
potrzeb medycznych. Stowarzyszenie to stworzyło Wyjątkowy Współczynnik
Manuka (UMF), który określa siłę antybakteryjnych właściwości miodu. W
styczniu 2008 roku, profesor Thomas Henle z Uniwersytetu w Dreźnie (Niemcy)
odkrył Methyloglyoxal będący substancją czynną w Miodzie Manuka. Składnik
ten oznaczany jest jako MGO na Miodach Manuka, np. MGO 100 oznacza stężenie
100 mg Methyloglyoxalu na kilogram miodu.
Miód oraz olejek Manuka są doskonałymi, naturalnymi substancjami używanymi w
leczeniu problemów i podrażnień skórnych, takich jak: grzybice stóp i
paznokci, łupież, czy różnego typu choroby skóry, egzemy. Pomimo faktu, że
drzewo Manuka zostało docenione i naukowo rozpoznane dopiero w ostatniej
dekadzie, lud Maori (rdzenni mieszkańcy Nowej Zelandii) od dawna
wykorzystywał siłę i właściwości lecznicze tej rośliny.
Wyciągi z liści Manuka były stosowane w problemach układu moczowego i
zmniejszały gorączkę. Naparu z liści używano do inhalacji w wypadku
przeziębień, zapalenia zatok, kataru siennego, zapalenia oskrzeli czy astmy.
Ciepły wywar z liści i kory Manuka stosowano w okładach na obolałe plecy,
czy zmienione reumatycznie stawy. Liście i młode gałązki Manuka używane były
w łaźniach parowych. Papkę otrzymaną z liści stosowano jako okład na
zmieniono chorobowo fragmenty skóry, a także bezpośrednio na rany i
skaleczenia, aby przyspieszyć leczenie infekcji i zredukować ryzyko
zakażenia. Młode pędy żuto i połykano w wypadku ostrych biegunek. Kora, sok
oraz gniazda nasienne Manuki także były wykorzystywane w leczeniu różnych
dolegliwości.
Wynika z tego, że Manuka od zawsze była ważną rośliną leczniczą, zarówno dla
plemienia Maori, jak i dla wczesnych przybyszy z Europy, którzy w pierwszych
latach osadnictwa polegali na wiedzy rdzennych mieszkańców w kwestii
wykorzystywania roślin wspomagających naturalne leczenie.
Ogólnoświatowe zapotrzebowanie na produkty na bazie miodu z kwiatów Manuka
zachęciło wielu pszczelarzy do uprawy tego krzewu. Obecnie produkty na bazie
miodu Manuka obejmują nie tylko smakowite i lecznicze miody, ale także całą
gamę kosmetyków pielęgnacyjnych, stworzonych z myślą o pięknej, młodej,
zadbanej i zdrowej skórze.
MASZ JAKIEŚ PYTANIA ?
DZWOŃ !!!
INFOLINIA :
801 011
052
DLACZEGO KUPOWAĆ NA NASZYCH AUKCJACH
?
1) Sprzedaż internetową prowadzimy od kilku lat,
Spełniamy warunki programu
STANDARD ALLEGRO !!!
to do czegoś zobowiązuje !!!
2) Jesteśmy legalnie
działającym przedsiębiorstwem.
3) Na każdy towar wystawiamy
fakturę lub paragon.
4) Handlujemy towarem
sprawdzonym, bez podróbek, bez oszustwa.
Nie daj się skusić tańszymi ofertami, które bardzo często są podróbkami
lub pochodzą z nielegalnego źródła !!!
U nas masz pewność, że
towary są nowe i w pełni legalne !!!
Każdy towar posiada GWARANCJĘ !!!
5) Zawsze możesz liczyć na
miłą i szybką obsługę.
6) Paczki są starannie
zapakowane.
7) Pamiętaj, że zawsze możesz liczyć na naszą pomoc.
8) Za przesyłkę płacisz tylko RAZ , a zakupy powyżej
300 PLN zapłacone z góry premiowane
są darmową wysyłką kurierską !!!
Zobacz nasze inne aukcje
|
|