Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miód Manuka MGO30+ 500g + GRATISY!

14-01-2015, 12:31
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 78 zł      Najwyzsza cena licytacji: zł      Aktualna cena: 78 zł     
Użytkownik basketo_pl_
numer aukcji: 4901612441
Miejscowość INOWROCŁAW
Kupiono sztuk: 6    Licytowało: 4    Wyświetleń: 190   
Koniec: 14-01-2015 11:30:54
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Witaj na naszej aukcji! Życzymy udanych zakupów
logo basketo_pl

Sklep Stacjonarny

ul. Dworcowa 21

88-100 Inowrocław

[zasłonięte]@basketo.pl

tel. 801 [zasłonięte] 194

Pon-Pt: 10-18

Sobota: 9-15



Wiele przedmiotów - Jedna wysyłka
© UltraPanel
Miód Manuka MGO30+ 500g
producent: Manuka Health
ID: 12454

Cena
78.00PLN
DO KAŻDEGO ZAMÓWIENIA GRATIS -

5% BON RABATOWY NA NASTĘPNE ZAKUPY!
Oryginalny Miód Manuka MGO30+ 500g

Oryginalny miód Manuka.
DO KAŻDEGO MIODU GRATIS: ŁYŻKA DREWNIANA!

Najnowsze badania nad miodem manuka, przeprowadzone w 2008 roku na Politechnice Drezdeńskiej wykazały jednoznacznie, że składnikiem odpowiadającym za unikatowe właściwości miodu manuka jest naturalnie w nim występujący methylglyoxal (MGO™)

MGO™ 30+ oznacza, że w 1 kilogramie miodu jest co najmniej 30 mg methylglyoxalu. Dla porównania - zawartość methylglyoxalu w innych niż manuka miodach nie przekracza 10 mg/kg.
W każdym rodzaju miodu (tak samo miodzie lipowym, gryczanym jak i w miodzie manuka) występuje szereg substancji aktywnych, jednak substancją, której wysokie stężenie jednoznacznie odróżnia miód manuka od innych jest methylglyoxal. Substancje aktywne obecne w każdym miodzie wykazują działanie synergistyczne (wzmacniające) z methylgyoxalem - im wyższe jest stężanie methylglyoxalu (MGOTM), tym wyższa jakość miodu manuka.

Czym się różni metoda MGO od UMF?

MGO™ jest najnowszą metodą badania jakości miodu manuka, opartą o precyzyjne testy chemiczne. W 2008 roku odkryto, że za właściwości miodu manuka odpowiada stężenie naturalnie występującej w nim substancji o nazwie methylglyoxal (MGO™). Metoda MGO™ polega na mierzeniu stężenia tej substancji w miodzie.
UMF jest starą metodą mierzenia jakości miodu manuka, opracowaną jeszcze w latach 70-tych. Hill Laboratory, nowozelandzkie laboratorium, z którego korzysta UMFHA - organizacja zrzeszająca część producentów miodu manuka stosujących metodę UMF – zachęca do korzystanie z metody MGO™ jako dającej dokładniejsze wyniki. Różnice w wynikach badań tej samej próbki miodu wykonywanych metodą UMF wynoszą nawet kilkanaście procent.

Jakie korzyści płyną ze spożywania miodu Manuka?

Wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem unikatowych właściwości miodów Manuka:
  • Według prof. Thomasa Henle* Miód Manuka MGO™ wykazuje wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymania dobrego stanu układu pokarmowego.
  • Dobroczynne działanie dla układu odpornościowego – wg Crop & Food Research Institute, nowozelandzkiej badawczej agencji rządowej, wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka nie tylko wspiera mechanizmy obronne organizmu w jelitach, ale również pobudza wzrost liczby dobrych, probiotycznych bakterii jelitowych.
  • Pomocny w dbaniu o zdrowie skóry.

* Profesor Henle znajduje się w światowej czołówce naukowców badających jak węglowodany zawarte w żywności zmieniają się w reakcji na konkretne warunki. Od 1991 opublikował on więcej niż 80 prac naukowych. Jest przewodniczącym Niemieckiego Stowarzyszenia Chemii Żywności, członkiem Naukowego Panelu Doradczego Instytutu Federalnego Oceniania Ryzyka, oraz sędzią Niemieckiego Stowarzyszenia Badawczego.
Miody Manuka nie są lekiem ani substytutem leku. W przypadku problemów zdrowotnych należy skontaktować się z lekarzem i pozostawać pod jego opieką.










Kupując kilka produktów za przesyłkę płacisz tylko raz!!

Aukcja stworzona 2<span class=hidden_cl>[zasłonięte]</span>014-12 11:30:54 przez sklep oparty na systemie IAI-Shop.