Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miód MANUKA MGO250+ (250g.)

19-05-2014, 14:36
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 70 zł     
Użytkownik Catherina__ (0)
numer aukcji: 4255792151
Miejscowość Warszawa
Zostało sztuk: 2    Wyświetleń: 1   
Koniec: 26-05-2014 14:22:54
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

  • Masz pytania ?
  • chętnie na wszystkie odpowiemy
  • Pon - Pt od 9.00 do 17.00
 
telefon
505-[zasłonięte]-009
 
 
e-mail
[zasłonięte]@wp.pl
 
 
godziny otwarcia
Pon - Pt 9 - 17
 
 

 
Przedmioty wysyłamy do 72 h od momentu otrzymania wpłaty
Paczki wysyłamy
 
  • Paczka ekonomiczna- 14,50
  • Paczka priorytetowa - 17,00
  • odbiór osobisty - 9.00-17.00(Warszawa)

Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się z moim regulaminem. Dokonanie zakupu na mojej aukcji jest równoznaczne z akceptacją mojego regulaminu.

Możliwość zwrotu lub wymiany towaru do 10 dni (nie dotyczy licytacji). Przesyłka GRATIS od 200zł!

Kupując na wielu aukcjach za przesyłkę płacisz tylko raz!

 
 

. Informacje podstawowe

Nowozelandzki, Aktywny Miód Manuka MGO® 250+ w małym, 250 gramowym słoiku. Charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO® 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.

Wysokie stężenie methylglyoxalu, który występuje tylko w niektórych miodach Manuka, jest źródłem najcenniejszych właściwości tego produktu:

  • wg. profesora Thomasa Henle wysokie stężenie methylglyoxalu w miodzie Manuka wpływa wyjątkowo korzystnie na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
  • dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry 
  
Naukowo potwierdzone właściwości
 
 
 
 Miód Manuka MGO™ jest produkowany przez pszczoły żywiące się nektarem z kwiatów rośliny o nazwie Manuka (Leptospermum scoparium), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez wiele lat wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Właściwe źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.
 
 
 Zalecane spożycie:
1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 250g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.