Miód Manuka MGO100+ 500g PROMOCJA
producent: Manuka Health New Zealand Ltd |
Miód Manuka MGO100+ zawiera 100 mg/kg w opakowaniu 500g.
Miód Manuka MGO® 100+ 500 g to najczęściej kupowany słoik miodu Manuka MGO® 100+. Cechuje się relatywnie wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 100 mg/kg. Zwykłe miody zawierają średnio od 1 do 10 mg/gk.
Methylglyoxal, który w istotnym stężeniu występuje tylko w niektórych miodach Manuka jest źródłem unikatowych właściwości tego produktu:
- wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu odpornościowego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Naukowo potwierdzone właściwości
Badania naukowa przeprowadzone w 2008 roku na Politechnice Drezdeńskiej wykazały, że Miód Manuka jest jedynym jak dotąd produktem spożywczym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, stężenie tej substancji w innych występujących na świecie miodach wynosi średnio 3,1 mg/kg. Te same badanie udowodniły, że wyłącznie methylglyoxal jest odpowiedzialny za trwała właściwości charakterystyczne dla miodu Manuka.
Profesor Thomas Henle zaleca spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu na kg (MGO® 100+).