Informacje podstawowe
Nowozelandzki Miód Manuka MGO™ 400+ 500 g to najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO™ 400+).
Niezwykle wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem cennych właściwości miodu Manuka:
- wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
- dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
- pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry
Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.
Dlaczego warto kupić u nas?:
-towar jest oryginalny i pochodzi bezpośrednio od producenta,
-jest odpowiednio przechowywany,
-ma długą datę ważności
-gwarantujemy ekspresową i darmową przesyłkę,
-do każdego zamówienia jeden z czterech produktów Gratis:
do wyboru:
1. Herbata oczyszczająca
2. Młody jęczmień zielony
3. Czystek
4. Sól himalajska
Przy zamówieniu wystarczy wybrać odpowiedni Gratis:
Naukowo potwierdzone właściwości
Unikalny Miód Manuka MGO™ powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Dokładne źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.
„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008
Z powyższych badań wynika, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.