Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miód Manuka 400+ 500 g Oryginał

18-08-2014, 22:43
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 217 zł     
Użytkownik MenConcept
numer aukcji: 4498224852
Miejscowość Sopot
Wyświetleń: 11   
Koniec: 18-08-2014 21:31:01
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

drbio.pl

Dane kontaktowe
  • Telefon: 518 [zasłonięte] 427
  • E-mail: [zasłonięte]@bioexpress.pl
  • Nr konta Alior Bank:
  • 75 2490 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0050000 [zasłonięte] 394753
Dane o firmie

Zajmujemy się sprzedażą i dystrybucją wysokogatunkowych olejów, głównie olejów zimnotłoczonych oraz produktów ekologicznych.
Sprzedawane przez nas produkty
są odpowiednio przechowywane i mają
zawsze odpowiednią datę ważności.
W przypadku jakichkolwiek pytań lub wątpliwości zachęcamy do kontaktu mailowego lub telefonicznego.

Na zakupione produkty wystawiamy faktury Vat

Opcje wysyłki

  • Kurier
  • 17,00 zł przedpłata
  • 24,50 zł za pobraniem
  • 9,00 zł list polecony ekonomiczny
  • Poczta Polska
  • Koszt wysyłki Pocztą Polską zależny jest m.in. od ilości szuk. Aktualny koszt przesyłki pocztowej zawsze w szczegółach aukcji w zakładce "Dostawa i Płatność"

 

Miód Manuka 400+ 500g
































Informacje podstawowe


Nowozelandzki Miód Manuka MGO™ 400+ 500 g to najczęściej kupowany miód Manuka w Polsce. Charakteryzuje się bardzo wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 400 mg/kg (MGO™ 400+).

Niezwykle wysokie stężenie methylglyoxalu jest źródłem cennych właściwości miodu Manuka:

  • wyjątkowo korzystny wpływ na poprawę i utrzymanie dobrego stanu układu pokarmowego
  • dobroczynne działanie dla układu immunologicznego
  • pomocny w dbaniu o zdrowy stan skóry

Zalecane spożycie: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem. Opakowanie 500g przy spożywaniu trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około miesiąc.


Naukowo potwierdzone właściwości

Unikalny Miód Manuka MGO™ powstaje dzięki roślinie o nazwie Leptospermum scoparium (Manuka), która rośnie tylko w Nowej Zelandii. Przez długi czas wyjątkowe właściwości miodu Manuka były rozpoznawane i mierzone z wykorzystaniem testów, które dawały wyniki o dużych odchyleniach. Dokładne źródło aktywności miodu Manuka pozostawało niezbadane przez niemal 15 lat. Przełomu dokonała grupa naukowców kierowana Profesora Thomasa Henle z Politechniki w Dreźnie, w Niemczech.

„Po raz pierwszy jesteśmy w stanie jednoznacznie stwierdzić, że za unikatowe właściwości miodu Manuka bezpośrednio odpowiedzialny jest naturalnie występujący w nim methylglyoxal.” - Prof. Thomas Henle, Politechnika Drezdeńska, 2008


Z powyższych badań wynika, że Miód Manuka MGO™ jest jak dotąd jedynym produktem żywnościowym na świecie, w którym znaleziono tak znaczne stężenie naturalnie występującego methylglyoxalu - na poziomie od 30 mg/kg do ponad 800 mg/kg. Dla porównania, zawartość tego składnika w innych występujących na świecie miodach waha się od 1 do 10 mg/kg. W innych środkach spożywczych poziom methylglyoxalu waha się od 0 do 50 mg/kg, a największe jego stężenie określono w kakao i kawie.

Naukowcy badających właściwości Miodu Manuka MGO™ zalecają spożywanie miodu o zawartości minimum 100 mg methylglyoxalu
na kg (MGO™ 100+).

 

 

 

Zobacz inne moje aukcje
© UltraPanel