Miód Manuka MGO 250+ nie posiada wartościowych walorów smakowych, ale tak naprawdę nie w tym celu miód ten jest pozyskiwany. Oznaczenie MGO 250+ określa stężenie substancji methylglyoxal, które w tym wypadku wynosi około 250mg/kg. To niezwykle dużo jak na miody, gdzie zawartość MGO oscyluje przy maksymalnej granicy 10mg/kg.
Tak wysokie stężenie MGO sprawia, żemiody Manukasą doskonałe jako naturalny preparat korzystnie wpływający na układ pokarmowy oraz odpornościowy. Miód stosowany zewnętrznie jest także doskonały do przyspieszania procesu gojenia się ran. Jego regularne stosowanie zapewnia również poprawę wyglądu naszej skóry i jej odmłodzenie. Specjalny certyfikat przyznany przez naukowców z Politechniki w Niemczech jest oryginalnym poświadczeniem jego unikalnych walorów.
Miody Manuka należy spożywać w dawce 1 do 2 łyżeczek przed każdym posiłkiem. Miód Manuka w kilogramowym opakowaniu powinien wystarczyć na około 2 miesiące regularnego spożywania.
Do każdej transakcji paragon