Miód Manuka 1kg
producent: NZ Health Naturally Ltd. |
Miód Manuka produkowany jest z kwiatów krzewu Manuka, który występuje w czystych ekologicznie terenach Nowej Zelandii. Ma charakterystyczny bogaty smak z nutą karmelu - uczta dla smakoszy miodu.
Miód Manuka jest w 100 % miodem naturalnym. Ze względu na zawartość czynnika UMF poniżej 5 nie może być oznaczony znakiem towarowym UMF®. W odróżnieniu od innych miodów naturalnych posiada on niezwykłe właściwości. Manuka to nazwa krzewu rosnącego w Nowej Zelandii. To właśnie z kwiatów tych endemicznych krzewów pszczoły zbierają nektar, a potem produkują ten niezwykły miód.
Dzięki unikatowym właściwościom miodu badanego przez prof. Petera Molana z Uniwersytetu Waikato możemy oczekiwać że:
- Wspomaga system odpornościowy
- Może poprawiać ogólne samopoczucie
Miód najlepiej stosować 2-3 razy dziennie 1/2 godziny przed posiłkiem. Można rozpuścić go w 1 szklance letniej wody. Można go stosować zarówno wewnętrznie jak i zewnętrznie.
- Nie należy podawać miodu dzieciom poniżej pierwszego roku życia oraz osobom uczulonym na produkty pszczele
- W przypadku leczenia jakichkolwiek schorzeń pacjent powinien znajdować się pod stałą kontrolą lekarza specjalisty.
Istnieje związek pomiędzy stężeniem metyloglioksalu a wartością NPA mierzoną badaniem metodą dyfuzyjno-studzienkową. Poniższy kalkulator został stworzony z myślą o tym, aby pomóc Państwu zrozumieć tę zależność.
*W ostatnim czasie UMFHA udostępniła na swojej stronie internetowej oficjalny konwerter umożliwiający przeliczenie zawartośći NPA na MGO i MGO na NPA. Klikając na obrazek będą mogli Państwo samodzielnie przeliczyć odpowiednie stężenia.
System pomiaru siły miodu Manuka – UMF® jest najbardziej rozpoznawalnym na świecie znakiem dotyczącym siły miodu Manuka. Wielu producentów produkuje miód Manuka oznaczony znakiem łudząco podobnym do UMF®, co dowodzi o uznaniu marki.