Witam serdecznie ,oferuję Państwu pyszny miód malinowy z własnej pasieki .
Słoik ma wagę 1 kg netto, w sprzedaży posiadamy również słoiczki o wadze 400g netto w cenie 13 zł.
Jesteśmy drugim pokoleniem zajmującym się pszczelarstwem, nasza pasieka liczy sobie ponad 100 pni pszczelich i jest pod stałym nadzorem powiatowego lekarza weterynarii w Pabianicach-nasz nr weterynaryjny 100[zasłonięte]126.
Kupując miód z naszej pasieki macie Państwo gwarancję jakości towaru - proszę pamiętać,że cena rzadko idzie w parze z jakością!
W naszej pasiece nigdy nie standaryzujemy miodu- w każdym sezonie wysyłamy próbki do badania do instytutu w Puławach. Teraz coś o samym miodzie:
Miód malinowy – barwy złocistomalinowej , zawiera dużo kwasów organicznych i pektyn. Wykazuje działanie napotne, przeciwgorączkowe i antyseptyczne. Podawany jest również w niedokrwistości i miażdżycy. Wyjątkowość miodu malinowego polega na jego delikatnym aromacie oraz barwie przypominającej kwiat maliny koloru jasno-słomkowego. Po skrystalizowaniu jest niemal biały i posiada strukturę drobnokrystaliczną, mazistą. Charakteryzuje się delikatnym smakiem owoców maliny. Zaliczany jest do najlepszych miodów nektarowych. Ma zastosowanie profilaktyczne w schorzeniach miażdżycowych. Stosuje się go w przeziębieniach oraz schorzeniach górnych dróg oddechowych. Ma również zastosowanie w nieżycie żołądka i jelit, jest wskazany przy leczeniu tych organów. Wzmacnia układ odpornościowy, odżywia i regeneruje organizm, wspomaga pracę serca. Ze względu na delikatność i łagodność może być szczególnie polecany dla dzieci. Doskonale nadaje się do sporządzania napojów orzeźwiających i słodzenia. Jest miodem oryginalnym i stosunkowo rzadko spotykanym.
Miód pszczeli ulega naturalnej krystalizacji w czasie której jaśnieje.
Można go ponownie doprowadzić do stanu płynnego bez utraty jego wartości podgrzewając go w wodzie do temperatury maksymalnie 42 stopni C !!! Miód spożywać z pieczywem 2-3 łyżki 2 x dziennie ,dzieci 2-3 łyżeczki 2 x dziennie. Najkorzystniej jest spożywać miód rozpuszczony w ½ szklanki przegotowanej ostudzonej wody. Zastępując cukier miodem odciążamy organizm, zmniejszamy ryzyko powstawania próchnicy, hamujemy proces rozwoju miażdżycy w naczyniach wieńcowych.
Więcej o nas i naszych miodach na www.pasiekapodjaworem.pl
Pozdrawiamy i życzymy smacznego:)