Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miód lipowy 0.9L-1,2kg SUPER MIÓD

09-01-2015, 12:21
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 31 zł     
Użytkownik BARTEKKWAS
numer aukcji: 4947041079
Miejscowość Wiązów
Wyświetleń: 19   
Koniec: 09-01-2015 12:07:20
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

 

WITAM NA MOJEJ AUKCJI MIODU LIPOWEGO

 

www.honey-miod.pl

Pasieka pod nadzorem weterynaryjnym nr sprzedaży bezpośredniej: 02[zasłonięte]629

 

Jest to miód z 2013R. (w 2014r. był brak miodu lipowego) Z Polski z terenów przygranicznych z Czechami

Bardzo polecam, bo to miód smaczny i skrystalizowany, nie rozgrzewam tego miodu co powoduje, że zawiera żywe enzymy które są wrażliwe na temperaturę wyższą od 42 st. Celcjusza.

 

 

Ogromne zalety miodu

- Działa dodatnio na przewód pokarmowy, ponieważ zwiększa wydzielanie enzymów przez gruczoły ślinowe.

- Reguluje pracę wątroby i nerek.Przy kaszlu działa jako środek łagodzący i wykrztuśny.

- Stosowany jest przy schorzeniach gardła, astmie, przewlekłym bronchicie.

- Działa regenerująco w przypadkach apatii bądź wyczerpania psychicznego


Koszty przesyłki

 

Ekonomiczna paczka:

1-2 słoik: 14zł

3-5 słoików: 19zł

6-10: 24zł

11-16: 29zł

 

Ekonomiczna paczka priorytetowa:

1-2 słoik: 15,5zł

3-5 słoików: 21zł

6-10: 26zł

11-16: 31zł

 

Paczka pobraniowa:

1-2 słoik: 17zł

3-5: 23zł

6-10: 27zł

11-16: 32zł

 

Kurier DPD

do 12 słoików koszt 20zł (drukuje zlecenie)

Miód też można odebrać osobiście

Częstocice 24, woj. dolnośląskie


 

MIÓD Z POLSKICH GÓR - CZYSTY I WSPANIAŁY W SMAKU - POLECAM


MIÓD LIPOWY - Miód lipowy w stanie płynnym ma barwę od zielonkawożółtej do jasnobursztynowej.
Po skrystalizowaniu od białożółtej do złocistożółtej.
W wyniku krystalizacji przyjmuje postać drobnoziarnistą, niekiedy krupkowatą.
W smaku jest słodki, dość ostry, często z gorzkawym lekko miętowym posmakiem.
Miód lipowy ze względu na różnorodność zawartych w nim składników oraz korzystne cechy organoleptyczne znajduje szerokie zastosowanie zarówno w odżywianiu, jak
i w lecznictwie.
Miód lipowy jest bogaty w enzymy, odznacza się wysoką aktywnością antybiotyczną - wartości inhibinowe 4 i 5.

 


TAKŻE DODATKOWE INFORMACJE:

Miód lipowy - miód późnego lata, może mieć domieszkę spadzi, bardzo smaczny i aromatyczny, bogaty w składniki, powinien być najpierw spożywany,
by zabezpieczyć organizm na nadchodzącą jesień, pomocny w chorobach
górnych dróg oddechowych, wzmacnia odporność organizmu, stosowany
w leczeniu układu moczowego, schorzeniach serca, nerwicach i bezsenności.
Można spożywać ok. 50 gram dziennie na różne sposoby, rozpuszczać w letniej
wodzie i wypijać po kilku godzinach.

 

 

Miód lipowy ma działanie:

antybiotyczne,

przeciwgorączkowe i przeciwkaszlowe,

ułatwia zasypianie,

łagodzi stres i

równoważy ciśnienie.


KRYSTALIZACJA i DEKRYSTALIZACJA MIODU - Krystalizacja jest procesem wyłącznie fizycznym, który w niczym nie zmienia składu chemicznego miodów pszczelich, a tym samym nie obniża ich walorów smakowych oraz wartości odżywczych i leczniczych.
Szybkość krystalizacji zależy od:
zawartości wody ( stopnia przesycenia)
stosunku glukozy do fruktozy
zawartości dekstryn.
Im więcej fruktozy i dekstryn miodowych tym wolniej zachodzi krystalizacja.
Optymalna temperatura krystalizacji przebiega w granicach 10-18oC.
Od temperatury przechowywania zależy nie tylko okres pozostawania miodu w postaci płynnej, ale i sam sposób krystalizacji ( wygląd krupca ).
Proces dekrystalizacji powinien być przeprowadzany w temperaturze do 45oC, najlepiej 42oC
( min. temperatura zanikania kryształków 41 oC), aby miód nie stracił swoich wartości enzymatycznych.
Ponowna krystalizacja upłynnionego miodu zależy od temperatury i czasu dekrystalizacji i zwykle taki miód krystalizuje nierównomiernie.


PRZECHOWYWANIE MIODU - Miód jest higroskopijny i łatwo chłonie zapachy, przechowuje się go w szczelnie zamkniętych pojemnikach, pomieszczeniu suchym, przewiewnym i chłodnym, temperatura przechowywania powinna być nie większa niż 18°C (zalecana),
a najlepiej w granicach 8°C - 10°C. Miód należy chronić przed słońcem ponieważ promienie słoneczne bardziej niż temperatura wpływają na obniżenie jego aktywności antybiotycznej.
Ogrzewanie próbek miodu wielokwiatowego przez 15 minut w temperaturze 65°C (badania OP
w Puławach) powoduje nieznaczny spadek aktywności antybiotycznej. Dopiero ogrzewanie próbek w temperaturze 80°C przez 15 minut pozbawia miód całkowicie jego właściwości antybiotycznych oraz w znacznym stopniu działaniu enzymów. Na ogół wysoka temperatura szkodzi miodom spadziowym mniej, niż miodom nektarowym.
Miody przechowywane w temperaturze pokojowej tracą po 6 miesiącach połowę swojej aktywności antybiotycznej, a po 1,5 roku zanika ona prawie całkowicie.

ZAPRASZAM DO ZAKUPU I POZDRAWIAM

WIĘCEJ INFORMACJI UDZIELAM NA TEL.: 667[zasłonięte]064


PŁATNOŚĆ NA KONTO: 77 9585 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0071104 [zasłonięte] 284001BS OŁAWA

LUB PRZEZ PAYU