Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miód lipowo-gorczycowy 0.9L - 1,3KG

23-05-2012, 11:46
Aukcja w czasie sprawdzania nie była zakończona.
Cena kup teraz: 24.55 zł      Najwyzsza cena licytacji: 24.55 zł     
Użytkownik BARTEKKWAS
numer aukcji: 2351426131
Miejscowość Wiązów
Kupiono sztuk: 1    Zostało sztuk: 199    Licytowało: 1    Wyświetleń: 27   
Koniec: 30-05-2012 12:42:40
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

WITAM NA MOJEJ AUKCJI MIODU LIPOWO-GORCZYCOWEGO

JEST TO BARDZO PYSZNY MIÓD

MIÓD TAKLI UZYSKAŁEM PRZEZ WYWIEZIENIE PSZCZÓŁ NA GORCZYCĘ A W LESIE KWITŁA LIPA

MIÓD ZAWIERA CECHY MIODU LIPOWEGO I GORCZYCOWEGO-WBREW ZDROWEMU ROZSĄDKOWI MIÓD NIE MA POSMAKU GORYCZKI A JEST BARDZO SMACZNY


PRZECHOWYWANIE MIODU - Miód jest higroskopijny i łatwo chłonie zapachy, przechowuje się go w szczelnie zamkniętych pojemnikach, pomieszczeniu suchym, przewiewnym i chłodnym, temperatura przechowywania powinna być nie większa niż 18°C (zalecana),
a najlepiej w granicach 8°C - 10°C. Miód należy chronić przed słońcem ponieważ promienie słoneczne bardziej niż temperatura wpływają na obniżenie jego aktywności antybiotycznej.
Ogrzewanie próbek miodu wielokwiatowego przez 15 minut w temperaturze 65°C (badania OP
w Puławach) powoduje nieznaczny spadek aktywności antybiotycznej. Dopiero ogrzewanie próbek w temperaturze 80°C przez 15 minut pozbawia miód całkowicie jego właściwości antybiotycznych oraz w znacznym stopniu działaniu enzymów. Na ogół wysoka temperatura szkodzi miodom spadziowym mniej, niż miodom nektarowym.
Miody przechowywane w temperaturze pokojowej tracą po 6 miesiącach połowę swojej aktywności antybiotycznej, a po 1,5 roku zanika ona prawie całkowicie.

ZAPRASZAM DO ZAKUPU I POZDRAWIAM
PŁATNOŚĆ NA KONTO: 77 9585 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0071104 [zasłonięte] 284001

LUB PACZKA POBRANIOWA

PRZECHOWYWANIE MIODU - Miód jest higroskopijny i łatwo chłonie zapachy, przechowuje się go w szczelnie zamkniętych pojemnikach, pomieszczeniu suchym, przewiewnym i chłodnym, temperatura przechowywania powinna być nie większa niż 18°C (zalecana),
a najlepiej w granicach 8°C - 10°C. Miód należy chronić przed słońcem ponieważ promienie słoneczne bardziej niż temperatura wpływają na obniżenie jego aktywności antybiotycznej.
Ogrzewanie próbek miodu wielokwiatowego przez 15 minut w temperaturze 65°C (badania OP
w Puławach) powoduje nieznaczny spadek aktywności antybiotycznej. Dopiero ogrzewanie próbek w temperaturze 80°C przez 15 minut pozbawia miód całkowicie jego właściwości antybiotycznych oraz w znacznym stopniu działaniu enzymów. Na ogół wysoka temperatura szkodzi miodom spadziowym mniej, niż miodom nektarowym.
Miody przechowywane w temperaturze pokojowej tracą po 6 miesiącach połowę swojej aktywności antybiotycznej, a po 1,5 roku zanika ona prawie całkowicie.

ZAPRASZAM DO ZAKUPU I POZDRAWIAM
PŁATNOŚĆ NA KONTO: 77 9585 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0071104 [zasłonięte] 284001

LUB PACZKA POBRANIOWA