|
|
|
ROSNET
UL. ŁOWICKA 9 96-200 RAWA MAZOWIECKA NIP:835[zasłonięte]146-87 EDG: 6106 tel:785 [zasłonięte] 947
[zasłonięte]@vitamarket.pl
PKO BP
16 1[zasłonięte]020 45 0000 1702 [zasłonięte] 010122
|
|
|
|
Dokładny regulamin dostępny na stronie O MNIE
|
|
|
|
UWAGA !!!
ZAKUPY POWYŻEJ 300 PLN I PRZEDPŁACIE WYSYŁKA KURIEREM GRATIS !!! KURIER (do 30 kg): POBRANIE : 20,00 PLN Z GÓRY : 16,00 PLN
POCZTA POLSKA (do 1kg) POBRANIE : 16,00 PLN Z GÓRY : 13,00 PLN
PŁATNE Z GÓRY LIST EKON. - 6,00 PLN* LIST.PRIORYT.-8,00 PLN*
* Ponieważ nie wszystkie przedmioty można wysłać listem ekonomicznym zanim wybierzesz tą opcję proszę o dokładne zapoznanie się z informacjami dodatkowymi o przesyłce !!!
|
|
|
|
K6
Serdecznie witamy na naszych aukcjach !
UWAGA DO KAŻDEJ PACZKI GRATIS !!!
PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST :
MIÓD MANUKA MGO 400+ 250 g CENA IMPORTERA
UWAGA !!! ZDJĘCIE PRODUKTU JEST W OPAKOWANIU 500 G A AUKCJA DOTYCZY OPAKOWANIA 250 G !!!
UWAGA DO KAŻDEJ PACZKI UŻYTECZNY GRATIS !!!
Jesteśmy jednym z największych sprzedawców Miodów Manuka w Polsce.
Zaufaj doświadczeniu!
O właściwościach leczniczych miodu Manuka
Nowozelandzki Miód Manuka używany jest jako środek przeciwzapalny, lekarstwo na szerokie spektrum chorób żołądka i dolegliwości jelitowych oraz skuteczny środek antybakteryjny na rany i oparzenia. Używa się go do kuracji na osad / kamień nazębny i zapalenie dziąseł. Pomaga w złagodzeniu bólów gardła, a także wyraźnie wzmacnia ogólny stan zdrowia i samopoczucia pacjenta. Nowozelandzkie Miody Manuka w znaczący sposób pomogły w leczeniu takich schorzeń jak: nowotwory, gronkowiec, przeziębienia, infekcje gardła, ciężko gojące się rany, wrzody żołądka, zakażenia bakteryjne i wiele innych. Profesor Thomas Henle i zespół naukowców z Politechniki w Dreźnie odkryli aktywny składnik miodu z krzewu Manuka – methylglyoxal. Jest on odpowiedzialny za procesy antybakteryjne występujące tylko w niektórych miodach z Manuka. Methylglyoxal pojawia się na ogół we wszystkich miodach, jednak natężenie jego występowania na ogół waha się pomiędzy 0 a 10mg/kg. Natomiast methylglyoxal odkryty w miodach z Manuka występuje w natężeniu od 100mg/kg do 1000mg/kg! MGOTM Manuka Honey jest jedynym naturalnym produktem zdrowej żywności na świecie, posiadającym sprawdzone działanie antybakteryjne. Składnik powodujący takie działanie pozostawał zagadką aż do momentu przeprowadzenia badań prof. Thomasa Henle’a z Politechniki Drezdeńskiej w Niemczech. Badania te wykazały obecność dietetycznego metyloglyoxalu jako aktywnego składnika odpowiedzialnego za antybakteryjne działanie MGOTM Manuka Honey (Molecular Nutrition and Food Research, styczeń 2008). Im większe natężenie methylglyoxalu, tym silniejsze działanie antybakteryjne. Powyżej natężenia 400mg/kg miód powoduje wyginięcie szkodliwych bakterii. Choroby, w których leczeniu pomaga Nowozelandzki Miód Manuka MGOTM . • Układ trawienny: łagodzi wrzody żołądka, zakażenia układu pokarmowego, poprawia funkcjonowanie układu pokarmowego; • Witalność i wytrzymałość: wzmacnia ogólny stan zdrowia i samopoczucia pacjenta, ma wysokie właściwości przeciwzapalne i zapobiegające zakażeniom, pomaga zwalczać szereg bakterii, m.in. infekcje gardła; • Zakażenia bakteryjne: łagodzi stany zapalne, zakażenia gronkowcem złocistym; • Skóra: przyspiesza proces gojenia wrzodów skóry, poparzeń, czyraków, pęknięć skórnych, pomaga w walce z wyjątkowo odpornym na antybiotyki gronkowcem złocistym, zwalcza świąd i bakterie wywołujące chorobowe zmiany skóry (egzemę); • Rany: pomaga w leczeniu ran i poparzeń, zwalcza szereg bakterii, m.in. zakażenia ran. Rodzaje nowozelandzkich miodów Manuka MGOTM Oznaczenie Ilość metyloglyoxalu MGOTM 30+ = UMF 5 min. 30 mg/kg MGOTM 100+ = UMF 10+ min. 100 mg/kg – leczniczy MGOTM 250+ = UMF 15+ min. 250 mg/kg – leczniczy MGOTM 400+ = UMF 20+ min. 400 mg/kg – silnie leczniczy MGOTM 550+ = UMF 25+ min. 550 mg – silnie leczniczy Sposób zażywania aktywnych nowozelandzkich miodów zdrowotnych z krzewu Manuka: - w celu poprawy trawienia: 1-2 łyżeczek 3 razy dziennie przed posiłkiem - w celu lepszego gojenia ran: stosować bezpośrednio na ranę, oparzenie lub wrzód Dolegliwości Pomoc w leczeniu Układ trawienny: • Nowozelandzki aktywny miód zdrowotny z krzewu Manuka jest wysoce skuteczny w zapewnianiu prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego, ponieważ zwalcza bakterie w przewodzie pokarmowym. • Pomaga zwalczać szereg bakterii, m.in. wrzody żołądka i inne zakażenia układu pokarmowego. Przeziębienia i odporność: • Posiada wysokie właściwości przeciwzapalne i zapobiegające zakażeniom. • Pomaga zwalczać szereg bakterii, m.in. infekcje gardła. • Wzmacnia pracę układu odpornościowego. • Jest pomocny w leczeniu przeziębienia i grypy. • Posiada wysokie właściwości przeciwbakteryjne. Witalność i wytrzymałość: • Posiada wysokie właściwości przeciwzapalne i zapobiegające zakażeniom wspomagając naturalne leczenie. • Pomaga zwalczać szereg bakterii, m.in. infekcje gardła. • Coraz częściej mówi się o stosowaniu Miodów Manuka w leczeniu nowotworów. Zajmujący się terapią nowotworów szpital Christie Hospital z Didsbury (Manchester) importuje z Nowej Zelandii miód Manuka i po operacji leczy nim chorych. • Ma silne właściwości antybiotyczne. • Wzmacnia ogólny stan zdrowia i samopoczucia. Odporność zimą: • Miód z Manuka wzmacnia pracę układu odpornościowego. • Jest pomocny w leczeniu przeziębienia i grypy. • Posiada wysokie właściwości przeciwbakteryjne, wspomaga leczenie infekcji. Skóra: • Udowodniono skuteczność miodu z Manuka w przyspieszaniu procesu gojenia wrzodów skóry, poparzeń, czyraków, pęknięć skórnych oraz walce z wyjątkowo odpornym na antybiotyki gronkowcem złocistym. • Istnieją naukowe dowody na to, że miód z krzewu Manuka jest skuteczny w zwalczaniu świądu i bakterii wywołujących choroby skóry (egzemę). Rany: • Pomaga zwalczać szereg bakterii, m.in. zakażenia ran. • Jest pomocny w leczeniu ran i poparzeń. • Zwalcza szereg bakterii, m.in. zakażenia ran, pomoc w leczenie ran i poparzeń. Gronkowiec: • Uznaje się, że Miody Manuka zmniejszają prawdopodobieństwo infekcji gronkowcowych. • Brytyjscy lekarze chcą zastosować miód do łagodzenia ewentualnych stanów zapalnych i zakażeń gronkowcem złocistym w obrębie ust i gardła. Opublikowano w Uncategorized | Skomentuj Co to jest manuka? Przez Dorota | Published: Luty 2, 2009 Manuka (łac. Leptospermum scoparium) lub Drzewo herbaciane to krzew osiągający czasem rozmiary niewielkiego drzewa, typowy dla Nowej Zelandii i południowo-wschodniej Australii. Występuje na terenie całej Nowej Zelandii, jednakże najliczniej na suchym wschodnim wybrzeżu Północnej i Południowej Wyspy. W Australii roślinę tę można znaleźć w Tasmanii, regionie Wiktorii i Nowej Południowej Walii. Nazwa Manuka, pochodząca z języka Maori (mānuka), jest używana w Nowej Zelandii. Nazwa ‘drzewo herbaciane’ jest powszechna w Australii i tylko nieznacznie w Nowej Zelandii. Określenie to powstało dzięki Kapitanowi Cookowi, który parzył ‘herbatę’ z liści tego drzewa. Manuka jest łatwo rozmnażającym się krzewem, który jest wytrzymały na bardzo trudne warunki glebowe. Krzew ten osiąga najczęściej wysokość od 2 do 5 metrów, ale może też osiągać rozmiary niewielkiego drzewa (do 15 m). Jest to roślina wiecznie zielona, o gęstym ugałęzieniu i małych, szpiczaście zakończonych liściach (o dł. 7-20 mm i 2-6 mm szerokości). Kwiaty są białe, gdzieniegdzie zaróżowione, o średnicy od 8 do 15 mm (rzadko do 25 mm), z pięcioma płatkami. Ich kształt przypomina gwiazdę. Ten gatunek jest bardzo często mylony z inną, podobną odmianą – Kanuką. Najłatwiej je odróżnić po listowiu. Liście Manuki są szorstkie, natomiast Kanuki są gładkie. Drewno Manuki jest wytrzymałe i twarde; często wykorzystuje je się do robienia trzonków narzędzi. Dym z palonego drewna Manuka nadaje cudowny smak wędzonemu mięsu i rybom. Zastosowanie medyczne i zdrowotne Produkty na bazie Manuki mają wysokie właściwości antybakteryjne i są powszechnie dostępne w Nowej Zelandii. Te same właściwości były wykorzystywane przez plemię Maori w leczeniu naturalnym. Miód Manuka, produkowany przez pszczoły, które zbierają nektar z kwiatów, ma charakterystyczny smak, jest ciemniejszy i bardziej intensywny niż miód koniczynowy, a ponadto posiada silne właściwości antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. Miód Manuka o najwyższych właściwościach leczniczych produkowany jest w specjalnych pasiekach, umiejscowionych w nie uprawianych rejonach Nowej Zelandii obficie porośniętych przez krzewy Manuka. Uniwersytet w Waikato w Hamilton, w Nowej Zelandii, stworzył Instytut Badań nad Miodem, który zajmuje się pomiarem zawartości substancji aktywnych miodu i jego właściwościami antybakteryjnymi. Stowarzyszenie Aktywnego Miodu Manuka (AMHA) promuje i zabiega o ujednolicenie produkcji Miodów Manuka dla potrzeb medycznych. Stowarzyszenie to stworzyło Wyjątkowy Współczynnik Manuka (UMF), który określa siłę antybakteryjnych właściwości miodu. W styczniu 2008 roku, profesor Thomas Henle z Uniwersytetu w Dreźnie (Niemcy) odkrył Methyloglyoxal będący substancją czynną w Miodzie Manuka. Składnik ten oznaczany jest jako MGO na Miodach Manuka, np. MGO 100 oznacza stężenie 100 mg Methyloglyoxalu na kilogram miodu. Miód oraz olejek Manuka są doskonałymi, naturalnymi substancjami używanymi w leczeniu problemów i podrażnień skórnych, takich jak: grzybice stóp i paznokci, łupież, czy różnego typu choroby skóry, egzemy. Pomimo faktu, że drzewo Manuka zostało docenione i naukowo rozpoznane dopiero w ostatniej dekadzie, lud Maori (rdzenni mieszkańcy Nowej Zelandii) od dawna wykorzystywał siłę i właściwości lecznicze tej rośliny. Wyciągi z liści Manuka były stosowane w problemach układu moczowego i zmniejszały gorączkę. Naparu z liści używano do inhalacji w wypadku przeziębień, zapalenia zatok, kataru siennego, zapalenia oskrzeli czy astmy. Ciepły wywar z liści i kory Manuka stosowano w okładach na obolałe plecy, czy zmienione reumatycznie stawy. Liście i młode gałązki Manuka używane były w łaźniach parowych. Papkę otrzymaną z liści stosowano jako okład na zmieniono chorobowo fragmenty skóry, a także bezpośrednio na rany i skaleczenia, aby przyspieszyć leczenie infekcji i zredukować ryzyko zakażenia. Młode pędy żuto i połykano w wypadku ostrych biegunek. Kora, sok oraz gniazda nasienne Manuki także były wykorzystywane w leczeniu różnych dolegliwości. Wynika z tego, że Manuka od zawsze była ważną rośliną leczniczą, zarówno dla plemienia Maori, jak i dla wczesnych przybyszy z Europy, którzy w pierwszych latach osadnictwa polegali na wiedzy rdzennych mieszkańców w kwestii wykorzystywania roślin wspomagających naturalne leczenie. Ogólnoświatowe zapotrzebowanie na produkty na bazie miodu z kwiatów Manuka zachęciło wielu pszczelarzy do uprawy tego krzewu. Obecnie produkty na bazie miodu Manuka obejmują nie tylko smakowite i lecznicze miody, ale także całą gamę kosmetyków pielęgnacyjnych, stworzonych z myślą o pięknej, młodej, zadbanej i zdrowej skórze.
UWAGA DO KAŻDEJ PACZKI UŻYTECZNY GRATIS !!!
UWAGA !!! ZDJĘCIE PRODUKTU JEST W OPAKOWANIU 500 G A AUKCJA DOTYCZY OPAKOWANIA 250 G !!!
DLACZEGO KUPOWAĆ NA NASZYCH AUKCJACH ?
1) Sprzedaż internetową prowadzimy od kilku lat, od niedawna posiadamy status Super Sprzedawcy - to do czegoś zobowiązuje
2) Jesteśmy legalnie działającym przedsiębiorstwem. 3) Na każdy towar wystawiamy fakturę lub paragon. 4) Handlujemy towarem sprawdzonym, bez podróbek, bez oszustwa.
Nie daj się skusić tańszymi ofertami, które bardzo często są podróbkami lub pochodzą z nielegalnego źródła !!!
U nas masz pewność, że towary są nowe i w pełni legalne !!! Każdy towar posiada GWARANCJĘ !!!
5) Zawsze możesz liczyć na miłą i szybką obsługę. 6) Paczki są starannie zapakowane. 7) Pamiętaj, że zawsze możesz liczyć na naszą pomoc. 8) Za przesyłkę płacisz tylko RAZ , a zakupy powyżej 300 PLN zapłacone z góry premiowane są darmową wysyłką kurierską !!!
Zobacz nasze inne aukcje
|
|