MIÓD AKACJOWY - 900g - w słoiku typu beczułka opatrzony zabezpieczającą banderolą.
Z uwagi na wysoką zawartość fruktozy bardzo wolno ulega krystalizacji. W postaci płynnej może pozostać przez kilka miesięcy. Ze względu na delikatny smak i aromat oraz długo utrzymywany płynny stan jest popularnym składnikiem wielu potraw, napojów oraz deserów.
Ma zastosowanie w leczeniu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, nieżytu żołądka, zapaleń błony śluzowej i stanów kurczowych jelit. Wskazany przy zaburzeniach układu trawiennego (zgaga, kwasota). Podobnie do reszty miodów zdradza zbawienne oddziaływanie na nasz układ pokarmowy. Usprawnia też pracę wątroby, wspomagając jej „detoksykację”. Bogactwo fruktozy w składzie miodu akacjowego umożliwia spożywanie go przez chorych z lekkimi postaciami cukrzycy.
Polecany przy zwiększonej aktywności mózgu, zmęczeniu fizycznym, psychicznym i osłabieniu organizmu. Wykazuje działanie uspokajające, pomaga w walce z bezsennością, ale też wzmacnia nasz ustrój w chwilach wyczerpania chorobami. Miód akacjowy zawiera substancje chroniące i usprawniające układ sercowo-naczyniowy. Zapobiega tworzeniu się kamieni w organizmie. Stosowany w leczeniu chorób zapalnych i bakteryjnych nerek i całego układu moczowego. Ma działanie moczopędne. Zalecany również w chorobach z przeziębienia, a zwłaszcza w towarzyszących im stanach zapalnych górnych dróg oddechowych.
POLECANY:
- w zaburzeniach układu pokarmowo-trawiennego
- w schorzeniach żołądka, wątroby, dwunastnicy
- w schorzeniach nerek i układu moczowego
- dla cukrzyków
- w schorzeniach układu oddechowego
- w przeziębieniach oraz stanach zapalnych gardła
- przy kaszlu
- przy wyczerpaniu fizycznym i psychicznym
- przy zwiększonej aktywności mózgu
- przy osłabieniu organizmu np. z powodu chorób
- przy bezsenności