Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Miód akacjowo-rzepakowy (WIELOKWIATOWY) 0.9L-1,2kg

19-02-2014, 18:45
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 29 zł     
Użytkownik BARTEKKWAS
numer aukcji: 3961582739
Miejscowość Wiązów
Wyświetleń: 8   
Koniec: 19-02-2014 18:29:53
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Miód z 2013r., rzepakowo-akacjowy, wirowana końcówka rzepaku z już kwitnącą akacją przez tydzień, bardzo dobry w smaku.

 


Koszty przesyłki

 

Ekonomiczna paczka:

1 słoik: 12zł

2 słoiki: 14zł

3-5 słoików: 19zł

6-7: 27zł

8-10: 38zł

11-16: 45,5zł

 

 

Ekonomiczna paczka priorytetowa:

1 słoik: 14zł

2 słoiki: 15,5zł

3-5 słoików: 22zł

6-7: 32zł

8-10: 44zł

11-16: 54zł

 

 

Paczka pobraniowa:

1 słoik: 18,5zł

2 słoiki: 21zł

3-5: 29zł

6-7: 35zł

8-10: 46zł

11-16: 53zł

 

 

Paczka pobraniowa priorytetowa:

1 słoik: 22zł

2 słoiki: 25zł

3-5: 33zł

6-7: 38zł

8-10: 51zł

11-16: 62zł

 

 

Kurier DPD

do 17 słoików koszt 20zł (ja drukuje zlecenie)

 

Miód też można odebrać osobiście

Częstocice 24, woj. dolnośląskie

 

MIÓD POWSTAŁ PODCZAS WIROWANIA RZEPAKU A W TYM CZASIE ZAKWITŁA JUŻ AKACJA, POZOSTAWIŁEM W NIEKTÓRYCH ULACH RZEPAK A NASTĘPNIE PO RZEPAKU WIROWAŁEM OBA RODZAJE MIODÓW RAZEM I TAK POWSTAŁA TAKA MIESZANKA, SMACZNA ORAZ Z DOMIESZKĄ AKACJI. POLECAM!!!!!


PRZECHOWYWANIE MIODU - Miód jest higroskopijny i łatwo chłonie zapachy, przechowuje się go w szczelnie zamkniętych pojemnikach, pomieszczeniu suchym, przewiewnym i chłodnym, temperatura przechowywania powinna być nie większa niż 18°C (zalecana),
a najlepiej w granicach 8°C - 10°C. Miód należy chronić przed słońcem ponieważ promienie słoneczne bardziej niż temperatura wpływają na obniżenie jego aktywności antybiotycznej.
Ogrzewanie próbek miodu wielokwiatowego przez 15 minut w temperaturze 65°C (badania OP
w Puławach) powoduje nieznaczny spadek aktywności antybiotycznej. Dopiero ogrzewanie próbek w temperaturze 80°C przez 15 minut pozbawia miód całkowicie jego właściwości antybiotycznych oraz w znacznym stopniu działaniu enzymów. Na ogół wysoka temperatura szkodzi miodom spadziowym mniej, niż miodom nektarowym.
Miody przechowywane w temperaturze pokojowej tracą po 6 miesiącach połowę swojej aktywności antybiotycznej, a po 1,5 roku zanika ona prawie całkowicie.

ZAPRASZAM DO ZAKUPU I POZDRAWIAM

WIĘCEJ INFORMACJI UDZIELAM NA TEL.: 667[zasłonięte]064
PŁATNOŚĆ NA KONTO: 77 9585 [zasłonięte] 0[zasłonięte]0071104 [zasłonięte] 284001 LUB PRZEZ PAYU