Pasieka jest pod stałym nadzorem weterynaryjnym ( NR 320[zasłonięte]1040)
Poj.Myśliborskie wchodzi w skład PARKU NARODOWEGO DOLINY DOLNEJ ODRY
KUPUJĄC U NAS MASZ PEWNOŚĆ,ŻE; - POSIADAMY 100% POZYTYWNYCH KOMENTARZY - MIÓD POCHODZI Z TERENÓW POJEZIERZA MYŚLIBORSKIEGO KTÓRE WCHODZI W SKŁAD PARKU KRAJOBRAZOWEGO DOLINY DOLNEJ ODRY CZYLI Z TERENÓW ABSOLUTNIE CZYSTYCH - MIÓD POCHODZI Z NASZEJ WŁASNEJ PASIEKI
PRZEDMIOTEM AUKCJI JEST KOMPLET MIODÓW 5 X 1,2 KG
W SKŁAD KOMPLETU WCHODZI;
MIÓD LIPOWY
MIÓD WIELOKWIATOWY KREMOWANY
MIÓD WIELOKWIATOWY
MIÓD AKACJOWY
MIÓD RZEPAKOWY
Miód lipowy – w stanie płynnym kolor żółty lub zielonkawożółty. Konsystencją i barwą przypomina olej rycynowy. Po skrystalizowaniu ma kolor żółtopomarańczowy lub brunatny; konsystencję drobnoziarnistą, krupkowatą. Miód o wyraźnym zapachu lipy. Ostry w smaku z lekką goryczką.
Miód wielokwiatowy - powstaje z nektaru kwiatów wielu roślin. Można by rzec "bukiet kwiatów" danego terenu. Miód ten może mieć kolor od jasnokremowego do herbacianego. Na jego walory odżywcze ma wpływ skład roślin, z których pszczoły zebrały nektar. W zależności od terminu zbioru miód wielokwiatowy może mieć różnąbarwę, od jasnokremowej do herbacianej. Po skrystalizowaniu zmienia nieco zabarwienie na jasnoszare lub jasnobrązowe. Zapach miodu wielokwiatowego jest zazwyczaj silny, przypominający zapach wosku. W smaku jest bardzo zróżnicowany, zależnie od składu nektaru, na ogół jednak jest łagodny, słodki. Niekiedy dominuje smak określonego nektaru, na przykład lipy, gryki czy akacji. Miód z wiosennych roślin w stanie płynnym jest jasny, ma przyjemny delikatny zapach kwiatowy i łagodny smak. Natomiast miód pochodzący z nektaru kwiatów letnich jest znacznie ciemniejszy oraz odznacza się zdecydowanym smakiem i zapachem.
W stanie płynnym miód ma barwę jasnosłomkową do zielonkawej. Czasami bywa nawet bezbarwny, uważany jest za najjaśniejszy ze wszystkich miodów. Pod względem barwy i konsystencji przypomina syrop cukrowy. Po skrystalizowaniu przyjmuje zabarwienie od białego do słomkowego. Z uwagi na wysoką zawartość fruktozy bardzo wolno krystalizuje. W smaku jest bardzo słodki (również ze względu na dużą zawartość fruktozy, która jest cukrem o stopniu słodyczy w odniesieniu do sacharozy równym 1,7), lekko mdły. Odznacza się delikatnym, lekko mdłym aromatem kwiatów akacji. Ze względu na delikatny smak i aromat oraz długo utrzymywany stan patoki jest popularnym środkiem słodzącym do wielu potraw, napojów, a zwłaszcza do deserów. Dojrzały miód akacjowy charakteryzuje się wyższą zawartością sacharozy niż inne miody nektarowe . Z tego względu norma ogranicza jej zawartość, łącznie z melecytozą, do 11% (od czerwca do końca września). Typowa dla miodu akacjowego jest bardzo niska zawartość związków mineralnych. Miód akacjowy należy do miodów bogatych we fruktozę, stąd jego przydatność dla chorych z lekkimi (nie insulinowymi) postaciami cukrzycy.
Miód rzepakowy – w stanie płynnym kolor słomkowy. Krystalizuje się szybko, w ciągu kilku dni po odbiorze. Po skrystalizowaniu jest biały lub kremowy o konsystencji drobnoziarnistej, mazistej. W smaku bardzo słodki. Zapach kwitnącego rzepaku, raczej nieprzyjemny; z czasem woń słabnie. Miód o największej ilości glukozy i aminokwasów.
DBAMY O TO ABY MIÓD DOTARŁ JAK NAJSZYBCIEJ I DLATEGO MIÓD WYSYŁAMY WYŁĄCZNIE KURIEREM (PACZKA JEST UBEZPIECZONA) PO OTRZYMANIU PACZKI PROSZĘ W OBECNOŚCI KURIERA SPRAWDZIĆ STAN PRZESYŁKI,INACZEJ REKLAMACJE NIE BĘDĄ UWZGLĘDNIANE PRZY ZAKUPIE NA INNYCH AUKCJACH WSZYSTKIE PRODUKTY ZAPAKUJĘ W JEDNĄ PACZKĘ. KOSZT WYSYŁKI KURIERSKIEJ TO 25 ZŁ DO 15 SŁOIKÓW,PRZY WIĘKSZEJ ILOŚCI KOSZTY USTALIMY INDYWIDUALNIE
Zakupiony towar wysyłamy od 1-7 dni roboczych od dokonania zakupu. Zdecydowaną większość wysyłamy na bieżąco w przeciągu 24 godzin od zakupu, jednak zastrzegamy sobie czas na dłuższy termin realizacji zamówienia
Jeśli mają państwo pytania chętnie odpowiem po nr tel. wysyłka i logistyka 695 [zasłonięte] 823 skype ROBSON 13112 lub e-mail [zasłonięte]@wp.pl
Zobacz nasze pozostałe aukcje:
Strona "o mnie"Wszystkie aukcje
Panelealle