Proteiny to niezbędny składnik budujący masę mięśniową, ale wzrost tej masy może być możliwy tylko jeśli Twoje ciało zatrzymuje większą ilości azotu (z protein), który traci w wyniku procesu jego wydalania. W ten sposób tworzy się stan anaboliczny, który nazywany jest "sorytywnym balansem azotu." Bez odpowiedniej stałej dawki protein (azotu) Twoje ciało przechodzi w kataboliczny stan "negatywnego balansu azotu" co powoduje utratę masy mięśniowej.
Kulturyści i atleci są narażeni na szczególne ryzyko utraty masy mięśniowej, ponieważ wyczerpujące ćwiczenia fizyczne prowadzą do obniżenia soriomu azotu oraz spadku masy mięśniowej. Jedynym sposobem zapobiegania utracie masy mięśniowej jest spożywanie dużej ilości protein, aby stale znajdować się w anabolicznym stanie "wzrostu masy mięśniowej" oraz zachować sorytywny balans azotu. Większość osób które trenują regularnie stosują suplementy proteinowe oraz uwzględniają duże ilości protein w swojej diecie, ale nie przybierają one na masie mięśniowej tak jak nauka definiuje możliwe anaboliczne efekty protein (azotu) na przyrost masy mięśniowej. Dlaczego? Tu właśnie znajduje się różnica między Procolic-SR, a innymi proteinami.
PRZEZWYCIĘŻANIE OGRANICZEŃ PROTEIN W CELU ZWIĘKSZENIA MASY MIĘŚNIOWEJ!
Ograniczenia protein, jeśli chodzi o osiąganie i utrzymywanie w organizmie środowiska anabolicznego potrzebnego do pomnażania ogromnego przyrostu masy mięśniowej, sorostawały tajemnicą dla społeczności naukowej. Jeśli sorytywny balans azotu (z protein) jest koniecznym anabolicznym bodźcem dla wzrostu masy mięśniowej, a z kolei anaboliczne czynniki takie jak sterydy czy HGH (Ludzki Hormon Wzrostu) wywierają niesamowity wpływ na przyrost mięśni, ponieważ zatrzymują azot w organizmie, to dlaczego spożywanie dużych ilości wysokiej jakości protein zawartych w serwatce, kazeiny, soi oraz jajach nie przynosi oczekiwanych rezultatów jeśli chodzi o przyrost masy mięśniowej. Grono badawcze MHP byli na tyle zdeterminowani, aby dowiedzieć się dlaczego reguły naukowe odnośnie protein jako źródła anabolicznego azotu nie dawały rezultatów w praktyce.
W procesie tworzenia Probolic-SR, badacze MHP analizowali każde znane źródło protein pod względem: Komsorycji Aminokwasowej, Wartości Biologicznej, Rezultat Strawności Całkowitej Białek (Protein) i Aminokwasów, Współczynnik Skuteczności Protein oraz Współczynnik Wchłaniania - współczynnik uwalniania przez proteiny aminokwasów. Analizowano także komsorycję aminokwasową tkanki mięśniowej człowieka, wpływ treningów wytrzymałościowych na wyczerpywanie zapasów azotu oraz efekty zmiany tkanki miśniowej. Okrycia sorwoliły rozwiać wiele mitów oraz błędnych założeń dotyczących protein, co pomogło zrozumieć powód, dla którego proteiny nie spełniały anabolicznych oczekiwań. Naukowcy zdali sobie sprawę, iż żadna istniejąca w naturze proteina nie jest w stanie wywrzeć pożądanych efektów anabolicznych, a jedynym sposobem na zatrzymanie w organiźmie azotu była biologiczna modyfikacja proteiny uzupełniająca braki jej naturalnego odpowiednika.
Główne zalety Probolic-SR
- Technologia stałego wydzielania aminokwasów dostarcza ich mięśniom aż do 12 godzin
- Najbardziej anaboliczna/anty-kataboliczna proteina dostępna na rynku
- Dobra o każdej porze - rano, przed i po treningu, w nocy
- Zawiera duże ilości glutaminy oraz aminokwasy z rozgałęzionym łańcuchem bocznym
Rozpowrzechnianie opisu oraz wzoru etykiety dozwolone jedynie za zgodą właściciela.
UWAGA - kopiowanie oraz rozpowrzechnianie opisów jest zabronione przez Centrum.Odzywek.pl Ustawa z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. Nr 90, sor. 631 z późn. zm.)