Ta strona wykorzystuje pliki cookies. Korzystając ze strony, zgadzasz się na ich użycie. OK Polityka Prywatności Zaakceptuj i zamknij X

Metody oceny towaroznawczej surowców zwierzęcych

03-07-2015, 9:17
Aukcja w czasie sprawdzania była zakończona.
Cena kup teraz: 59.90 zł     
Użytkownik agroswiat_pl
numer aukcji: 5477987665
Miejscowość Warszawa
Wyświetleń: 2   
Koniec: 03-07-2015 09:12:01

Dodatkowe informacje:
Stan: Nowy
Kondycja: bez śladów używania
info Niektóre dane mogą być zasłonięte. Żeby je odsłonić przepisz token po prawej stronie. captcha

Nasze aukcje | Napisz do nas | O nas | Koszt wysyłki | Kontakt

Kontakt

E-mail: [zasłonięte]@agroswiat.pl

Telefony:

22[zasłonięte]226-67

512-[zasłonięte]-991

[zasłonięte]500-4567

Fax.: 22[zasłonięte]434-60
Formy płatności

Tradycyjny przelew na konto

Płacę z Allegro

Płatność przy odbiorze

Książki wysyłamy:

Pocztą Polską

Kurierem Opek

Nasze konta:

721[zasłonięte]200400[zasłonięte]20239[zasłonięte]364


501[zasłonięte]555811[zasłonięte]51500[zasłonięte]071

Koszt wysyłki

Bez względu na ilość zamówionych tytułów koszt wysyłki doliczany jest jednokrotnie i zależy od wagi książek.


Tytuł Metody oceny towaroznawczej surowców i produktów zwierzęcych
Autor pod red. Zygmunta Litwińczuka
Wydawca Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie
Rok wydania 2011
Liczba stron 246
Wymiary 170 x 240 mm
Okładka miękka
ISBN [zasłonięte]978-8359-200-2

W książce przedstawiono zasady i normy służące ocenie towaroznawczej surowców i produktów pochodzących od zwierząt gospodarskich, a także ryb i pszczół, począwszy od mleka, a na wełnie i pierzu kończąc. Omówiono metody oceny i klasyfikacji surowców oraz wytwarzanych z nich produktów, a w większości przypadków również szczegółowe zasady postępowania przy oznaczaniu poszczególnych wskaźników ujętych w odpowiednich normach przedmiotowych. Książka jest przeznaczona dla studentów takich kierunków studiów, jak towaroznawstwo, technologia żywności i żywienie człowieka, dietetyka, bezpieczeństwo żywności oraz zootechnika.

Książka przeznaczona jest dla studentów uczelni o profilu rolniczym i ekonomicznym, szczególnie dla takich kierunków studiów, jak towaroznawstwo, technologia żywności i żywienie człowieka, dietetyka, bezpieczeństwo żywności czy zootechnika. Może być również przydatna dla służb zootechnicznych i surowcowych zakładów przetwórczych oraz służby celnej, które mają kontakt z różnego typu surowcami zwierzęcymi i produktami ich przetwórstwa.

W 12 rozdziałach przedstawiono aktualnie obowiązujące zasady i normy wykorzysty­wane w ocenie towaroznawczej wszystkich surowców i produktów pozyskiwanych od zwie­rząt gospodarskich, ryb i pszczół, poczynając od mleka poprzez mięso, jaja, produkty pszczele, skóry, a kończąc na wełnie i pierzu. Opisano dokładnie zasady przeprowadzania odpowiednich ocen towaroznawczych oraz klasyfikacji surowców i pozyskiwanych z nich produktów. W większości przypadków podano także szczegółowe metody i tryb postępo­wania przy ocenie poszczególnych wskaźników i wyróżników ujętych w odpowiednich normach przedmiotowych ustanowionych przez Polski Komitet Normalizacyjny, odwołując się do konkretnego tytułu i numeru normy.

Autorzy książki są pracownikami Uniwersytetu Przyrodniczego w Lublinie — Katedry Towaroznawstwa i Przetwórstwa Surowców Zwierzęcych oraz Pracowni Ekologicznej Produkcji Żywności Pochodzenia Zwierzęcego. Realizują zajęcia dydaktyczne z tego zakresu na kierunkach studiów: towaroznawstwo, dietetyka, bezpieczeństwo żywności, zootechnika (specjalność towaroznawstwo i przetwórstwo surowców zwierzęcych) i ochrona środowiska (specjalność proekologiczne systemy produkcji żywności). Wyniki swoich badań publikują w uznanych czasopismach naukowych związanych z tą problematyką, takich jak: Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, Polish Journal of Food and Nutrition Science, Towaroznawcze Problemy Jakości/Polish Journal of Commodity Science. Uczestniczą również jako członkowie w pracach różnych towarzystw, organizacji i komisji, np. Komisji Nauk Towaroznawczych PAN.

W treści:

Mleko

Produkty mleczne

Mięso

Przetwory mięsne

Tłuszcze

Ryby

Jaja

Przetwory jajowe

Miód

Wełna

Skóry

Pierze i puch

tem_towaro
Dziękujemy za odwiedzenie naszych aukcji!