"Technologia półprzetworów owocowych"Prof. A. Mering i Inż. E. Rembowski Wydawnictwo: PWRiLObjętość: str. 160ISBN: brak Spis treści: PRZEDMOWAROZDZIAŁ I WIADOMOŚCI WSTĘPNE Definicja i podział półprzetworów Znaczenie półprzetworów owocowych Metody utrwalania półprzetworów Skład chemiczny owoców Utrwalacze chemiczne - antyseptyki Dwutlenek siarki Kwas benzoesowy Kwas mrówkowy Złożone środki chemiczne Opakowania dla półprzetworów Beczki i kadzie Balony szklane Zbiorniki betonowe Tanki Inne opakowania Warunki zachowania jakości półprzetworów ROZDZIAŁ II. TECHNOLOGIA OGÓLNA Zabiegi wstępne — przebierane i mycie Technologia pulp Wymagania jakościowe wg norm Surowiec Technologia pulpy utrwalonej chemicznie na surowo Technologia pulpy utrwalonej chemicznie z obróbką termiczną Technologia pulpy appertyzowanej Technologia przecierów Wymagania jakościowe SurowiecTechnologia wyrobu Wydajność przecierów Technologia moszczów Wymagania jakościowe Surowiec Technologia wyrobu moszczów Wykorzystanie wytłoków Technologia soków galaretujących Technologia suszów ROZDZIAŁ III. TECHNOLOGIA SZCZEGÓŁOWAAgrest BruszniceBrzoskwinieCzarne jagody Czereśnie Gruszki Jabłka Jeżyny Maliny Morele Porzeczki czarnePorzeczki czerwone i białeRóża ŚliwkiTruskawki Wiśnie ROZDZIAŁ IV. KONTROLA LABORATORYJNA PÓŁPRZETWORÓWPobranie średniej próbki Badanie moszczów Badanie soków galaretujących Badanie przecierów Badanie pulp Badanie suszów Badanie antyseptykówKSIĄŻKA JEST W STANIE DOBRYM (brak fragmentu grzbietu)Opłata za przesyłkę (wg cennika Poczty Polskiej):3,80 zł listem poleconym4,55 zł listem poleconym priorytetowymWysyłka przesyłkami nierejestrowanymi na ryzyko kupującego !!! 1,60 zł listem ekonomicznym 2,35 zł listem priorytetowym Zapraszam do przejrzenia moich pozostałych aukcji.Gdy wylicytujesz więcej książek wysyłka łączna pozwoli Ci zaoszczędzić koszty przesyłki.LICYTUJ ROZSĄDNIE - NIE ODWOŁUJE ZŁOŻONYCH OFERT